Ќе погреши ли човек ако каже ТЕ САКАМ?

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
тоа е најголемата грешка колку сакаш биди заљубен и сето останато никогаш на жена не и кажувај те сакам бидејќи многу вешто ќе го искористи тоа

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.169
Поени од реакции
25.897
На женско да му кажеш те сакам во превод значи следното-game over insert coin, односно за форумските покемонци и млади бунтовници тоа ти е на флипер (пранаправа, претходник на икс боксот и сони плејстејшнот) кога ќе ги изгубиш сите животи.

Член од
8 декември 2010
Мислења
65
Поени од реакции
9
Без разлика на ситуацијата ,ако се работи за искрени чувства, ДЕФИНИТИВНО треба да се кажат тие зборови.Да речеш те сакам значи да покажеш дека знаеш емоционално да се приврзеш кон некоја личност.За жал , се помалку се оние кои пружаат вистинска и искрена љубов и се често пати повредени.....многу повредени..стануваат депресивни.Но секогаш вреди да се проба..

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Без разлика на ситуацијата ,ако се работи за искрени чувства, ДЕФИНИТИВНО треба да се кажат тие зборови.Да речеш те сакам значи да покажеш дека знаеш емоционално да се приврзеш кон некоја личност.За жал , се помалку се оние кои пружаат вистинска и искрена љубов и се често пати повредени.....многу повредени..стануваат депресивни.Но секогаш вреди да се проба..

Зборовите ништо не значат. Едно Те и едно Сакам. Побитно е тоа да го покажеш во пракса. Зборовите излагаат од устата али не мора да значат дека е тоа.

Член од
8 декември 2010
Мислења
65
Поени од реакции
9
Зборовите ништо не значат. Едно Те и едно Сакам. Побитно е тоа да го покажеш во пракса. Зборовите излагаат од устата али не мора да значат дека е тоа.
потполно си во право..знаеме дека некои го злоупотребуваат тоа.Сепак ги земам ретките за пример, оние кои знаат да ценат љубов..за нив вреди да им покажеш што е љубов...

Член од
18 ноември 2010
Мислења
38
Поени од реакции
5
Е што значи тоа Те сакам? кој го разбрал? на кого му значи тоа? На никој?
Па да се каше Те Сакам ке мислиш ахх..зборови, овична конверзација, само звук од гласни жици. Да ти каже некој Те Сакам ке си помислиш,, Што е сега ова? мислиш дека ти верувам? па јас не се предавам јас не сум глупа, јас не сум дете да ти се препуштам на збор. Исто како и еден бакнеж или една прегратка и тоа Те сакам се само тоа , неважни работи. На кои не треба многу да се обрнува внимание доколку не се чести појави во врска. НО што е со Те Сакам , Те Сакам, Те сакам ...аман Те сакам... многу пати кажано и безброј пати помислено и гушнато исто толку бројно? Дали е тоа само збор и глумење или е потреба да се каже на некој за чувствата во нас? Оној што сака ја има таа потреба, тоа е желба да се каже, желба да се признае и никогаш не се уморува од тоа. Оној што некогаш се заљубил знае што сакам да кашам. а оној што не бил нека си мисли пак за тоа што значи Те Сакам. Некој ќе рече ЛАЖЕШ!! Глумиш лудило! Па тој што лаже би се изморил од тој збор. Јас мислам дека основна мотивација за да се каже тоа Те Сакам толку многу пати е љубовта. Ако ја нема љубовта тоа те сакам ќе се заборави да се каже.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
Значи примеров е следен: идете со партнер кој е премногу затворен во себеси, тој покажува емоции и дека е вљубен но му е потребно многу време да се отвори и да изговори зборови со кој би ја искажал својата љубов. Дали според вас би било правилно ако на таков човек му признаете и му кажете ТЕ САКАМ? Има ли шанси да се повлече и да избега или пак ќе собере доволно храброст да го признае тоа и самиот?
Не можеш никогаш да згрешиш со зборчето ТЕ САКАМ ,но единствено треба да го упатиш кон некој што заслужува.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Зашто мора со зборови на некој да кажеш или не кажеш те сакам за да биде сигурен/а дека е тоа така.
Тоа можеби ја зајакнува само навидум кај едниот несигурноста па очекува дека партнерот со тоа му ја враќа довербата дали е сакан од него или не.
Се на се тоа се осеќа на секоја минута или секунда и самиот си носиш заклучоци и не ти е потребно никаква изјава да заклучиш дали си сакан или не.
Со самото тоа што ќе признаеш на некој дека го сакаш само на грб си ја превземаш одговорноста за понатамошното поиндиферентно однесување кон тебе.
Не препорачувам никој да кажува,само прерпорачувам да покажува.
Ако помислиш да му кажеш ТЕ САКАМ јави се на телефон и покани го да излезете и да си пројдете убаво и после тоа самиот партнер ќе свати дека времето потрошено на него вреди исто колку да му кажеш ТЕ САКАМ.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Значи примеров е следен: идете со партнер кој е премногу затворен во себеси, тој покажува емоции и дека е вљубен но му е потребно многу време да се отвори и да изговори зборови со кој би ја искажал својата љубов. Дали според вас би било правилно ако на таков човек му признаете и му кажете ТЕ САКАМ? Има ли шанси да се повлече и да избега или пак ќе собере доволно храброст да го признае тоа и самиот?
Некој си е затворена личност поради некоја причина( срамежлив,лошо искуство итн итн).За да не се повлече и да избега зашто самата кажуваш дека има некакви емоции немој да инсистираш на тие две зборчиња,остај нека помине некое време нека се опушти нека почувствува сигурност со тебе некоја па ќе си се отвори,а зашто па да биде кажано со збор може и преку дела да е тоа Те Сакам

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Никогаш не сум бил во прилика да ги кажам тие зборови.Дури ни со своите родители,ни како мал не се употребувало многу те сакам.Прв никогаш не би го кажал тоа, никогаш..... единствено ако некој друг ми го каже би вратил со истото,ако го мислам стварно тоа.
На крају крајева ништо не ми значи тоа како збор.Многу е побитно да се покаже,него да се каже......

la mujer perfecta

María Eva Duarte de Perón
Член од
5 октомври 2011
Мислења
87
Поени од реакции
55
Мене сите ми кажуваат ТЕ САКАМ али никој од тие момци не направил ништо посебно да покаже на дело дека ме сака без да ми каже.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Мене сите ми кажуваат ТЕ САКАМ али никој од тие момци не направил ништо посебно да покаже на дело дека ме сака без да ми каже.
И јас сум за делата некако поубаво ми е на дело кога ќе почувствувам него ли тие две зборчиња.

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
So i da kazeme ke zgresime taka da kjuti i eb:drk: ...

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.459
Поени од реакции
2.016
Неможе да се погреши ако се каже, те сакам, се додека е тоа искрено и се додека го кажувате на некоја личност што навистина ја сакате. Иако исклучително ретко, но сепак го кажувам тоа, затоа што имам потреба да го кажувам. Тој збор за мене има големо значење, и подобро да не го употребувате воопшто отколку да го кажувате ради реда или само да дојдете до нешто.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
На зборови многу многу не палам. Ама факт е дека кога ќе почувствуваме дека некој го имаме целосно се опуштаме и се менуваме од почетокот на врската, моментот е дали ќе се вратиме после тоа на прав пат.
малце сум строг со употреба на овие зборчиња, ама девојките на кои им било кажано тоа, веќе знаеле за истото. Ипак со дела се докажува не со зборови.

Kajgana Shop

На врв Bottom