Ќе погреши ли човек ако каже ТЕ САКАМ?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
jas mislam deka nee taka; zatoa zto na denesno vreme neznam dali ima lesni zeni zboruvame za mazeni zeni. 90% samo go rizikuvaat brakot.i jas sum zaljubena i toj vo mene pa ne sme napravile uste prv cekor, zatoa sto mislime deka nekoj ke ne vidi, ke ne kaze i taka nataka, toj nas strastven pogled go cuvame samo za nas dvaica, i taka prodolzuvame edno stavno ni e strav i na dvaicata .:love:
Аман не умре :D, плесни се еднаш со колегата и ќе ти помине меракот.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Аман не умре :D, плесни се еднаш со колегата и ќе ти помине меракот.
Не е се така едноставно. Ако почнат со „ плескање “ ќе видат дека не е ништо посебно и се ќе заврши.
STREPNJA

Ne, nemoj mi prići!Hoću izdaleka
Da volim i želim oka tvoja dva.
Jer sreća je lepa samo dok se čeka,
Dok od sebe samo nagoveštaj da.

Ne,nemoj mi prići!Ima više draži
Ova slatka strepnja,čekanje i stra`.
Sve je mnogo lepše donde dok se traži
O čemu se samo tek po slutnji zna.

Ne,nemoj mi prići!Našto to, i čemu?
Iz daleka samo sve k`o zvezda sja;
Iz daleka samo divimo se svemu.
Ne,neka mi ne priđu oka tvoja dva

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
57
Значи примеров е следен: идете со партнер кој е премногу затворен во себеси, тој покажува емоции и дека е вљубен но му е потребно многу време да се отвори и да изговори зборови со кој би ја искажал својата љубов. Дали според вас би било правилно ако на таков човек му признаете и му кажете ТЕ САКАМ? Има ли шанси да се повлече и да избега или пак ќе собере доволно храброст да го признае тоа и самиот?
некои работи не се кажуваат туку се докажуваат :love:

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Никој не се плаши да каже Те Сакам.
Според мене тоа се две многу убави зборчиња. Проблемот е што сите се плашиме од одговорот.

Иначе да се држиме до темата. Да, човек може да погреши, но јебига никој не е безгрешен. Исто така многу зависи и од личноста на која и кажуваме. После тоа или ќе бидеш пресреќен, или ќе ти се скрши срцето, тоа е трето нема.
А, иначе во секој случај е подобро да го докажеме тоа, а не само да го кажеме.
Дела, а не зборови.

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Нема никој да погреши ако ги каже тие зборови. И оној до кого се наменети да не ги цени во моментот, ќе дојде време кога ќе допрат до него и ќе почне да ги цени, било да е касно или не.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Нема никој да погреши ако ги каже тие зборови. И оној до кого се наменети да не ги цени во моментот, ќе дојде време кога ќе допрат до него и ќе почне да ги цени, било да е касно или не.
Како нема да погреши ако некој се издига ради тие зборови? Сосема се непотребни, ќар немаш никаков а ризикуваш да имаш штета.

И да дојде време да ги цени ако тоа се случи после неколку години сосема ти е џабе кога веќе не си со таа личност.

Тие зборови се најчесто ради самиот себе упатени а замаскирани дека се за другиот зашто такво нешто се осеќа и нема ни потреба да се каже ;).

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Како нема да погреши ако некој се издига ради тие зборови? Сосема се непотребни, ќар немаш никаков а ризикуваш да имаш штета.

И да дојде време да ги цени ако тоа се случи после неколку години сосема ти е џабе кога веќе не си со таа личност.

Тие зборови се најчесто ради самиот себе упатени а замаскирани дека се за другиот зашто такво нешто се осеќа и нема ни потреба да се каже ;).
Темата не е зошто се тие зборови туку дали е погрешно ако се кажат.
Тоа јас што го пишав беше затоа што сметам дека оној кој ги кажува не греши затоа што во никој случај не може да изгуби. Тој само ќе го направи она што е потребно, ќе ги искаже своите чувства, и понатаму нема да се кае дека никогаш тоа не го направил.
Губи само оној кој во моментот тоа нема да го цени и ќе го злоупотреби. Затоа што кога тогаш ќе дојде време кога ќе му биде потребна личност која ќе го сака или пак ќе дојде во ситуација кога некој него нема да му ги цени и почитува тие зборови, па дури тогаш ќе сфати дека реакцијата не му била соодветна.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Тоа јас што го пишав беше затоа што сметам дека оној кој ги кажува не греши затоа што во никој случај не може да изгуби. Тој само ќе го направи она што е потребно, ќе ги искаже своите чувства, и понатаму нема да се кае дека никогаш тоа не го направил.
Губи само оној кој во моментот тоа нема да го цени и ќе го злоупотреби. Затоа што кога тогаш ќе дојде време кога ќе му биде потребна личност која ќе го сака или пак ќе дојде во ситуација кога некој него нема да му ги цени и почитува тие зборови, па дури тогаш ќе сфати дека реакцијата не му била соодветна.
Во најголем број случаи е погрешно да се кажат :).

Да не се повторувам, ќар никаков а шанса за штета по тебе има, така да не вреди ризик да му издигаш его на другиот со збор кога е многу поефектно да покажеш него да кажеш.

Тоа што некој некогаш нешто ќе сфати тебе ама баш ништо не ти користи ниту пак ќе дознаеш така да вреди само тоа што ти се случува сега и со личност која ја сакаш, а што таа ќе осеќа некогаш без тебе или ќе се кае ти е сосема ирелевантно.

Губиш ти ако не си со личноста која ја сакаш (од било која причина) а дека другиот нешто губи е само фина утеха ;)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.730
Поени од реакции
13.471
Од една страна добиваш затоа што ако кажеш ќе знаеш на која карта да играш понатаму.
Од друга страна ако го кажеш во погрешно време ризикот е моментален да ја губиш личноста.
Така да, убаво е да ги кажеш во право време. Но за тоа треба да си одличен аналитичар на личности (како во говор на тело така и во говор на дух)

Член од
2 август 2011
Мислења
139
Поени од реакции
44
odlicno znam na kogo treba da mu kazam TE SAKAM na mazotmi se razbira.:)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Te молам такво нешто да не кажуваш, бидејќи најверојатно не е ниту точно, а во право е Kaiser, само ќе изгубиш.
Ако некого стварно го сакаш и тој дојде и ти рече дека сака да раскине, нашол подобра партнерка која повеќе му одговара и со која е посреќен, ако некого стварно го сакаш ти би требала да кажеш дека и ти си среќна што е така. Неверувам дека ти или било кој така ќе реагира.

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Te молам такво нешто да не кажуваш, бидејќи најверојатно не е ниту точно, а во право е Kaiser, само ќе изгубиш.
Ако некого стварно го сакаш и тој дојде и ти рече дека сака да раскине, нашол подобра партнерка која повеќе му одговара и со која е посреќен, ако некого стварно го сакаш ти би требала да кажеш дека и ти си среќна што е така. Неверувам дека ти или било кој така ќе реагира.
Не моли многу, цврсто стојам на тоа дека сум во право.
А тој другиот дел не ти го сфаќам, кај реков дека во тој случај нема да сум среќна лично јас или дека не би кажала така туку поинаку? Зборот беше за ситуација во која некој ги злоупотребува тие зборови, а таа ситуација ти што ја опиша јас барем нигде не ја спомнав ниту па кажав нешто спротивно на неа.
Нигде не спомнав дека некој е обврзан да го сака тој што му ги кажува тие зборови, туку за реакцијата во моментот кога ќе ги слушне.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
105
Поени од реакции
37
Mоже само да добиеме.. без разлика дали фраерот е затворен или не во себе тој ќе ги почуствува нашите зборови и ќе го допрат длабоко во срцето :)

Kajgana Shop

На врв Bottom