Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Handsome

Love me or Blow me !!!!
Член од
21 јануари 2006
Мислења
852
Поени од реакции
1
Ma4ence напиша:
Abe bataligo.Ne veruvam deka masko na taa vozrast samo ja muval.Mislis ne mozes da si najdes nekoj podobar i poubav od nego.Stom te izvaral i po moe mislenje ja plesnal taa nema sto da baras poveke so nego,a i ne si navlezena u nekoja vrska pa da se zamaras.Stom on ne se zamara,ne se zamarj ni ti.Ostavi go ednostavno,ako te saka kako sto vika,ke te pobara on sam,veruvaj:toe:
или кога ќе му снемат девојки за мување...:tapp:

ahil напиша:
decki bi sakal da prasam za sovet:
Takov tip sum sto ednostavno ima tolku devojki sto mi se simpaticni i bi sakal da bidam so mnogu od niv,ama koga ke gi osvojam gubam zelba.Ednostavno nema nekoja kojaznaa sovrsena. Isto taka ke vi kazam uste eden problem sto go imam momentalno:
Imam mlada profesorka okolu 27 godini,nemazena,nema decko veke 1 godina. Navistina mi se dopaga. So nea se gledam cisto profesionalno iako bi sakal licno,mnogu me zanima kako licnost. Jas sum 4-ta godina i vremeto mi minuva,ne znam dali da i se pustam ili da cekam pri krajot. Znam deka i ona ne me gleda samo kako obicen ucenik ama poveke ne znam....
Predlozete nacin kako da stanam poblizok so nea
браво бе:zver:
27 и не е баш млада:tapp: + професорка ти е...ти си мислиш дека си нешто екстра...да беше толку искусен немаше овде да бараш совети...:tapp:
какво ти е тоа "професионално гледање"???одиш кај неа на часови по нешто и затоа те гледа на спешл веј????:tapp:
и ако те гледа посебно а ти си такво големо ебачиште...ватс да проблем???:toe:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
dojdov i jad do edno malo problemce ne sakam da ve optovaruvam ali bi sakal eden sovet sto da pravam ...ponataka posle dobieniov mail od edna osoba po pauza od 4 meseci nenadejno preeska mi stigna mail so vakva sodrizna :

-------------------------------------------------------------------------

Izvini ama jas moram da se isklucam... pisi mi mail i pls razmisli dobro za mene i za se zatoa sto jas osekam kako nekoja tezina vo gradite i vo isto vreme sram od tebe za se sto napraviv:(
Ti bese nesto sto nesmeev nikogas da go izgubam a jas go napraiv toa:( nikogas nema da najdam nekoj kako tebe... tolku dobar i tolku cuvstvitelen covek:(
Jas znam deka pogresiv mnogu i znam deka ne zasluzuvam duri ni da zboris so mene ama... mnogu se kaam za se :(
Mozebi togas bev tolku zbuneta i neprimetiv sto imam kraj mene... ama covek najdobro znae koga ke izgubi nesto, sto izgubil voopsto:( a jas te izgubiv tebe..toa nikogas nema da si do prostam!
kiss i izvini sto ke ti kazam ama..
MI ZNACIS :(

---------------------------------------------------------------

sto bi trebalo i kako bi trebalo da napravam vo ovaa situacii
blagodaram odnapred:toe:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
А да кажеше како се чувствуваше ти кога го прочита ова? Да кажеше дали имаш ти некакви чувства за девојкава?

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Fortune напиша:
А да кажеше како се чувствуваше ти кога го прочита ова? Да кажеше дали имаш ти некакви чувства за девојкава?
da da imas pravo se izvinuvam...
ali kako se custuvam pa pominaa 4 meseci sigurno nema da se custvuvam isto kako sto se custvuvav vo vremeto koga bevme zaedno i se sakavme
..zbunet sum premnogu a i sam ne znam zasto
odamna sum svrtel nov list za novi pocetoci i super mi e i vaka nasmean i sreken
samo ne znam dali bi bilo pravo povtorno da se vratam na nesto sto me ispolnuvalo custvata se minimalni...a i nemam veke doverba vo taa zenska osoba..ni 1%...po se sto se sluci...taka da ne znam sto e pravilno i sto treba da se napravi ?

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
SCORPIO__20 напиша:
odamna sum svrtel nov list za novi pocetoci i super mi e i vaka nasmean i sreken
samo ne znam dali bi bilo pravo povtorno da se vratam na nesto sto me ispolnuvalo custvata se minimalni...a i nemam veke doverba vo taa zenska osoba..ni 1%...po se sto se sluci...taka da ne znam sto e pravilno i sto treba da se napravi ?
Aко си навистина хепи и си поминал преку тоа, продолжи си така.
Ако имаш проблем во одржувањето на среќата поради ретро-селф коншс-флеш бек моментите на бившата девојка, тогаш размисли двапати кога си бил посреќен.

Еден совет.. после се што се десило, се надевам дека си излегол попаметен и си извлекол поука. Не си дозволувај повторување на истата грешка.

Ова не значи да ја игнорираш девојката. Во ред е да се даваат втори шанси и да веруваш во промени на навиките кај луѓето.

После се, затвори очи и помисли - кого би сакал да имаш во моментот покрај себе.

И не се плаши повторно да го "отвориш срцето за девојката". Ама биди подготвен сообраќајот да го насочиш до ДВА правци. Дали ме разбираш?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
SCORPIO__20 напиша:
ali kako se custuvam pa pominaa 4 meseci sigurno nema da se custvuvam isto kako sto se custvuvav vo vremeto koga bevme zaedno i se sakavme
Скорпио друже... мене ако ме прашаш што би правел, ја би и напишал вака. “Мило ми е што ти значам и верувај нема никаков проблем, и не сакам да се чуствуваш така. Тоа што било поминало, и сега сме кул ние двајца.“ Јас не би се вратил со неа. Верувам дека добрите работи доаѓаат подоцна во животот, а и ти со твоите 20 години мислам дека треба малку да уживаш во животот, а не да се враќаш на минатото. Или ако си од оние момци, на кои не им е грижа дали ја повредиле бившата девојка, можеш комотно да се вратиш, плесни ја два три пати и кажи и, извини чуствата не ми се веќе исти. Јас тоа не можам, ама во светот функционира... :toe: А ти како сакаш :)

Член од
28 февруари 2007
Мислења
65
Поени од реакции
11
Како до подобра и постабилна врска??????????????????

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
DjELAT напиша:
Како до подобра и постабилна врска??????????????????
za da bide vrskata podobra i postabilna vo nea obavezno treba da postoi ljubov, doverba i razbiranje megju partnerite.A toa za da postoi ne treba da se forsira zatoa sto niedno cuvstvo kolku i da sakame ne mozeme da go forsirame tuku treba ednostavno da postoi i da go cuvstvuva sekoj od partnerite.
Mozebi ako kazes nesto pokonkretno za tvojot problem ke mozeme povekje da ti pomogneme :toe::salut:

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
SCORPIO__20 напиша:
Во секое прашање се крие одговорот!
Твојот е болдираното!:smir:
Уживај си во новите почетоци и не мора да и враќаш на меилот.
Само едно не ми е јасно,ако е така како што ти кажуваш...зашто му придаваш толку важност на меилот?:toe:

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
ако може да дадам и свој придонес при проблемот на скорпио..
во целост го разбирам како се чувствува..заради некои искуства..
мојата поука беше..пружи втора шанса..не преку врска туку преку контактирање..повторно осознавање на личноста ... те збунува скорпи фактот што ти некогаш можеби си чувствувал некоја приврзаност кон таа личност или сепак си ја сакал..размисли со трезна глава..
или почни ревносно да грабиш напред кон нова ... или обиди се повторно ако увидиш шанси за тоа..
како би се чувствувал ти на нејзино место е прашањето јас на тебе што ти го поставувам Скорпио? си размислил на тој начин?
како би се осекал ти на нејзино место кога ти би бил испраќачот на меилот?

размисли многу добро пред да направиш било каков чекор..

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Ооок...секое раскинување е тешко...само...ладна глава и разумна тоа може да ве извлече од било која ситуација. Ладната глава знае да го слушни срцето!

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
[MkD]Scout напиша:
во целост го разбирам како се чувствува..заради некои искуства..
мојата поука беше..пружи втора шанса..не преку врска туку преку контактирање..повторно осознавање на личноста ... те збунува скорпи фактот што ти некогаш можеби си чувствувал некоја приврзаност кон таа личност или сепак си ја сакал..размисли со трезна глава..
Зашто?
Чувствата се минимални,тоа му е поради тоа што некогаш бил со неа и ваљда му значела како личност.А довербата?Човекот убаво си кажа дека не и верува и дека неможе да и верува..знаеме дека тешко се стекнува а мн.лесно се губи!
Животот продолжува,фурај си даље,гледаш и добро ти иде!:helou:
А каде била типката 4 месеци?Или после толку време на нејзе и текнува дека и значи и му праќа меил.Еее меил,не се јавува!!!
Дали пресушила или во тебе гледа златна шанса???!:toe:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
novo sonce nova ljubov :) taka velam jas inaku da ve isvestam devojkata vcera stapi vo kontakt so mene...i 30 dobri minutki samo bladaashe na telefon kako ona vaka kako ona taka ne ti znam zbuneta bila vaka bila slusala drugi mislenja deka ja sum bil neseriozen i sekogas sum se smeel ne sum znael za taga za sreka vazno da sum bil vesel i nasmean i precelo sto poznavam mn.luge i precelo koga se setame od 100 minuvaci 10 sto ke me pozdravat..i mn razmisluvala sto izgubila itn itn.. ne mozela da si prosti i kao sto razmisli za mene..30 min. samo taa zboreshe na telefon..
jas i rekov deka nikogas poveke nema da posakam da se vratam na toa nekogas i negde..i kao ke placam za tebe i ke te molam .... i spustiv slusalka.

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
RealGirL напиша:
Зашто?
Чувствата се минимални,тоа му е поради тоа што некогаш бил со неа и ваљда му значела како личност.А довербата?Човекот убаво си кажа дека не и верува и дека неможе да и верува..знаеме дека тешко се стекнува а мн.лесно се губи!
Животот продолжува,фурај си даље,гледаш и добро ти иде!:helou:
А каде била типката 4 месеци?Или после толку време на нејзе и текнува дека и значи и му праќа меил.Еее меил,не се јавува!!!
Дали пресушила или во тебе гледа златна шанса???!:toe:
сепак ке се согласам со тебе RealGirl...јас само сакав да дадам различно мислење од другите со цел да се добие чувство дека некој размислува (не мислам јас) туку од општ комуникативен принцип (завршив курс за комуникациски вештини на англиски јазик и дел беше и ова .. кога од една група наидуваш на исти или слични мислења тоа значи дека многу мал размислуваат а другиот дел само се приврзуваат кон веке дадено мислење без подлабоко да размислат) Сакав да помогнам само..а за пружањето на Втора Шанса најмногу зависи од околностите под кои се дешавале најразличните ствари ако ме разбираш..

SCORPIO__20 напиша:
.... i spustiv slusalka.
можеби некој ова ке го оправда но јас не би..
сепак се надевам дека сум во право..ова е неблагодарно нели ако воопшто некогаш си поминал бар малку убаво со неа...
но сепак твое е да одлучиш..можеби стварно тоа би бил правилен потег во некој случај...ама сепак зошто си го трпел муабетот 30минути? зошто воопшто кога ти дозна која е на телефон зошто не и кажа дека не ти е до муабет или воопшто дека не ти е до неа?
како и да е се приметува дека нешто си чувствувал за неа и сеуште (можеби минимално) чувствуваш но сепак можеби ама велам МОЖЕБИ дошла гордоста до израз и ти си го направил тоа што си го напраил..

ти посакувам се најдобро и мој совет е да грабиш ревносно напред кон нова љубов која би те заслужувала..
ке се надоврзам уште на еден твој коментар..
велиш нејзе и пречело тоа што ти се поздравуваш со сто души што ке минат покрај вас..
размисли даили тебе би ти било ок девојката со која си излегол и и обракаш само на неа внимание а таа на секои две минути ти вика "ИЗВИНИ ЧЕКАЈ МАЛКУ САМО ДА СЕ ПОЗДРАВАМ" ти дремеш од страна а она си праи муабет со познаниците?
сепак размисли стави се во нивна кожа..
поздрав!

Kajgana Shop

На врв Bottom