PiNkGiRl напиша:
Mozes da i iznapleskas vo faca na drugarka ti za site uslugi koi si i gi napravila,kako si ja podrzuvala sekogas i bla bla znaes zenski muabet. Ova ti go kazuvam ne so cel da i nabrois kolku si bila dobra so nea a taa ne, tuku so cel da ti olesni na tebe a taa da svati kolku mnogu zgresila.Mislam deka so site tvoi zborovi ke ja pogodis vo srce i ke ja doboli mnogu. Barem toa e podobro otkolku da se spustas na nejzino nivo pa da go pravis istoto kako nea.
Златно, немој ваков совет да даваш друг пат, никако! Ако за некого правиш добро, не треба тоа на глава да му го качиш и да ги изнесуваш работите што си ги направил за личноста. Додека си бил во добри односи со некој, си правел затоа што си сакал, онака од срце. Тоа не треба да се истакнува, па иако велиш дека не е со цел да наброи колку била добра, сепак ќе биде тоа. Во срце ќе биде погодена и ќе ја здоболи, ќе ја сфати грешката кога ќе сфати дека ја изгубила другарката ако ја сакала. Некогаш на луѓето треба да им се остави сами да размислат, сами да ја сфатат грешката, да се покајат и да откријат колку некој бил добар со нив.
PiNkGiRl напиша:
A za momceto, pa toa e veke drugo. Ako zabelezis deka te saka vistinski togas vredi da se proba poso mozebi toj se muval so drugarka ti samo da te napravi ljubomorna, a da bideme iskreni, mozebi i taa navistina mu se dopadnala. Vo toj slucaj obidi se da go zaboravis.
Да, да. Секако. Се мувал за да ја направи љубоморна. Дајте не зборувајте напамет
Ако сакал да ја направи љубоморна, ќе одберел друг начин. А и зошто да ја прави љубоморна, кога девојчево кажува дека отворено искажувал симпатии кон нејзе и знае што чувствува таа?
~ThE_VaMpIrE~ душичке, секако дека џабе е да ти се рече да не се секираш, да не се нервираш, да се обидеш да одиш напред и триста други ветрови во празно. Додека сама не одлучиш да тргнеш напред, секој може да ти дава совети до бескрај.
Сепак. Според постот јасно е дека ти веќе си разговарала и со двајцата, ти се правдале дека биле пијани. Оправдување кое паѓа во вода
Не избрзувај со расправии со другарката, нема потреба. Според мене е најдобро да се дистанцираш, да не правите сцени, па ако и` значиш нешто самата ќе те побара за разговор и ќе сака да се извини. Не си првата која можеби би се смирила со другарката доколку видиш дека вистински се кае, само после на двете би останало колку ќе имате желба повторно да се зближите. Може многу брзо да сфати дека направила грешка и да се обиде да разговара со тебе. Ако не го сфаќа тоа така, нема да те побара и тоа нормално дека ќе значи дека не ти била другарка. Да не се разбереме погрешно, не го оправдувам тоа што го направила. Со тек на време ќе знаеш што треба да направиш.
А за детулето... Според тоа што го напиша, не можам да заклучам друго освен тоа дека си игра играчки со тебе. Ти треба да расчистиш со своите чувства и да не се надеваш и понатаму. Надеж сите имаме за она што сакаме да биде, па надеж ќе постои се` додека не се помириме со тоа дека е крај со истото. Не му потклекнувај повеќе на финтите, ако бара да се мувате немој да му се предаваш, обиди се да ги контролираш импулсивните реакции. Јас сум за она - да реагираш како што ќе ти дојде во моментот, меѓутоа кога знаеш дека нешто само ти нанесува болка, подобро е да се има самоконтрола.
И најважно - излегувај, дружи се со луѓе кои ти влијаат позитивно, не се затворај дома, најди нешто со кое умот ќе го релаксираш и ќе го насочиш кон нешто кое те прави среќна. На крајот на краиштата, млада си, забавувај се. Знам дека е тешко кога ќе сакаш другарка и ти врати на ваков начин за сета твоја љубов кон нејзе, знам дека би ми било и мене тешко. Треба што побрзо да простиш за да ти биде полесно и да продолжиш понатаму. И на друга тема пишав дека простувањето не значи дека се согласуваш со постапката, едноставно заклучуваш како си се нашла во тој круг и посилна продолжуваш понатаму. Болката полека ќе се намалува и ќе остане само како искуство.
:smir: :smir: :smir: