Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
RealGirL напиша:
Па биди кучка до крај бе,кога ќе му раскинеш кажи му дека си го изварала,нема да сака!
И не викај дека ти значи,некој и да не го сакам ако ми значи не би го повредила!А ти веќе си го направила тоа!:smir:
Според мене кучка ќе биде ако не му каже дека го варала. Со тоа му набила рогови.

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Bacillus gagous напиша:
Според мене кучка ќе биде ако не му каже дека го варала. Со тоа му набила рогови.
Хм...тогаш би била пи*ка!Ја има храброста да вара,а ја нема да се соочи со вистината!
А кога не би му кажала,типот повторно ќе би сакал да се смират!:smir:

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
Чудно е колку децава сакаат преку ноќ да пораснат и да го изживеат животот набрзина. ММЕ кој им кажал така да се однесуваат, па знаат ли тие колку (ќе)трпи индустријата за играчки од ваквото (не)однесување на децата, и како тоа ќе се одрази глобално на светската економија. А тие, уште и овде бараат совет, онака фалејки се дека го изварале партнерот (очекувајки "бела кошула" за подвигот), што да сторат. Уште не ви е време да прашувате, само фурајте по свое и одговорот ќе ви се појави горе, кога ќе бидете долу.

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
јас имам проблем и зашто неам кај да се обратам ќе кажам тука....

Имав еден дечко кој премногу сум го сакала и одсекогаш останал во моето срце...никогаш не сум прекинала да мислам на него и секогаш сум сакала пак да бидам со него...имаме идено и се имаме мувано...сите знаат дека јас секогаш ке го сакам...е сеа...вчера бевме на роденден и он беше таму...јас сакав нешто да правам со него но тој цело време беше со мојата другарка што најмногу ја ценам...мене сумљиво ми падна и седнав на сепаре...ги гледав додека срце ме блеше ама незнам кој ѓавол ме натера тогаш да се свртам и да ги видам како се бакнуваат...се скршив...ми се скрши срцето....излегов надвор неможев веќе да седам внатре и да ги гледам....седев со другарки ме тешеа...таа што се муваше со него ме праша дали се лутам бла бла...(а она знае дека одсекогаш сум го сакала) ...они си продолжиа, а ја си седев надвор...кога идевме накај дома она отиде со него во такси....ми се стемнуваше....отидовме у населба и он си отиде...таа другарката ми вика дека пијана била не знаела и одозгора на тоа ми вика па ја од кај да знам тебе ти се свигаат милион...леле како сакав да и ја удрам една....
луѓе срце ме боли што да правам со него,а што со неа?
неможам веке ова ја прели чашата :nesum: :place::place::place::place::place::place::cry:

OrTacE

мангуп
Член од
28 мај 2006
Мислења
628
Поени од реакции
5
~ThE_VaMpIrE~ напиша:

Имав еден дечко кој премногу сум го сакала и одсекогаш останал во моето срце...никогаш не сум прекинала да мислам на него и секогаш сум сакала пак да бидам со него...имаме идено и се имаме мувано...сите знаат дека јас секогаш ке го сакам...е сеа...вчера бевме на роденден и он беше таму...јас сакав нешто да правам со него но тој цело време беше со мојата другарка што најмногу ја ценам...мене сумљиво ми падна и седнав на сепаре...ги гледав додека срце ме блеше ама незнам кој ѓавол ме натера тогаш да се свртам и да ги видам како се бакнуваат...се скршив...ми се скрши срцето....излегов надвор неможев веќе да седам внатре и да ги гледам....седев со другарки ме тешеа...таа што се муваше со него ме праша дали се лутам бла бла...(а она знае дека одсекогаш сум го сакала) ...они си продолжиа, а ја си седев надвор...кога идевме накај дома она отиде со него во такси....ми се стемнуваше....отидовме у населба и он си отиде...таа другарката ми вика дека пијана била не знаела и одозгора на тоа ми вика па ја од кај да знам тебе ти се свигаат милион...леле како сакав да и ја удрам една....
неможам веке ова ја прели чашата :nesum: :place::place::place::place::place::place::cry:
Таа по сето ова што го кажа не ти е баш другарка, заеби ја неа и сконцентрирај се на него, после следи прашанјето: што тој или дали тој има некакви чувства кон тебе? Ако има, тогаш твоја наредна постапка е да се избациш со некој пред него, макар и да не ти е ништо, само обичен другар нема везе, значи избаци се и прави му го истото, направи (а тоа само ти си знаеш како) да полуди како и ти таа вечер, од кога ке му направиш некои пеперутки во стомак, тој сигурно ке сака да стапи во контакт со тебе, а ти одржи си се ладна, после тоа стави го на благ игнор за малце поише да се залета во тебе, и во крајна ситуација ке го имаш, ама сето тоа ако има некои чувства он кон тебе, ако нема тогаш тури му пепел и чекај си ја фтората шанса во животот.

пс. што и да правиш немој да знае дека си скршена заради него и наместо ти да си играш со него, он да игра со тебе

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
~ThE_VaMpIrE~ напиша:

Uff, zaebana rabota.I mene mi se ima sluceno istoto ama jebi ga imame mnogu "prijateli".
Kako prvo potrudi se na ova da gledas kako na edno bolno iskustvo i kako na greska koja ke ti donese pamet za vo idnina(koga rekov greska,mislev na toa da ne im veruvas premnogu na lugeto).Ne go svakaj kako nesto mnogu bolno (iako e) i potrudi se da go prebrodis bez drugarka ti i deckoto da vidat kolku vsusnost te boli.
Mozes da i iznapleskas vo faca na drugarka ti za site uslugi koi si i gi napravila,kako si ja podrzuvala sekogas i bla bla znaes zenski muabet. Ova ti go kazuvam ne so cel da i nabrois kolku si bila dobra so nea a taa ne, tuku so cel da ti olesni na tebe a taa da svati kolku mnogu zgresila.Mislam deka so site tvoi zborovi ke ja pogodis vo srce i ke ja doboli mnogu. Barem toa e podobro otkolku da se spustas na nejzino nivo pa da go pravis istoto kako nea.
A za momceto, pa toa e veke drugo. Ako zabelezis deka te saka vistinski togas vredi da se proba poso mozebi toj se muval so drugarka ti samo da te napravi ljubomorna, a da bideme iskreni, mozebi i taa navistina mu se dopadnala. Vo toj slucaj obidi se da go zaboravis.:toe:
No najvazno od se. Ne dozvoluvaj ova da te deprimira, ne vredi zaradi nekoi luge da si gi upropastuvame najubavite godini od zivotot.

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
најлошо е што он секогаш ми вика зашто не го викам на кафе и такви ствари и ми дава некако лажна надеж..ако јас му спомнам за другарка ми он исто ке ми рече пијан бев(секогаш се вади со тоа) а мене тоа најмногу ме нервира...после мене отако јас и он раскинавме пред 2 години немал женска само две мувацици (со се другарка ми)...а коа се гушкам со некој чудно ме гледа...јас сум искрена личност немам зашто да лажам...
уште нешто ако сакате:
он минатата нова година сакаше пак да бидеме заедно зашто одсекогаш ме сакал и несакал да ме изгуби(така викаше) и летото сакаше да се мува со мене....многу ме збунува незнам што да му правам а преку... ми е да ги игра со мене....

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
sovet !

~ThE_VaMpIrE~ напиша:

MALO.. ke probam da te sovetuvam a da ne te ustesam..vo zivotot nekoj raboti nikogas ne se zaboravaat mozat da izbledat no ne celosno.. onoj so koj si delela srekni migovi denovi baknezi.. ti bil se na svetov nemozes preku nok da go zaboravis..ne znam kolku si samokriticna kolku si tvrdoglava ili inaetcika... ali obodi se vaka : pred sebe postavi slika sto si ti sto custvuvas zasto te boli.. kako ponatamu.. pogledni ja taa slika i vidi se ti..zemi dlabok zdiv i reci si samata sebe samata sebe pomogni si ..
OD utre POCNUVAM NOV LISt.. nov zivot.. nov pocetok... ednostavno soberi go srceto neka.. emociite se sobiraat neka se talozat novi custva za nov pohod nova ljubav... koja poleka ke si dojde.. sekogas novoto e podobro od staroto.. obidi se.. bidejki mozes.. ne dozvoluvaj da zivees u minato dodeka go pravis toa veke vo ovie momenti mozebi nekoj ti proaga pred oci.. a mozebi ''toj'' e tvojot nov nositel na sreka...
pomogni si samata sebe.. dovolno si patela ..a posle ovaa slucka.. nemoj da se ponizuvash.. taa tvoja drugarka tvoja moze da zasluzi samo edno.. fala i ti blagodaram sto me cenese...ponataka ke prodolzam sama..kreni ja glavata gore.. i pogledni vo sonceto mn. raboti ke ti kaze..:back:

Член од
21 февруари 2007
Мислења
89
Поени од реакции
6
NE si svesna kolku i ova mene mi se ima deseno.I jas bev takva so eden tip.Tie tipovi tise vikaat psihopati.Znaes onaka kolku raboti bi mozela da ti kazam za ova ama bi mi trebale 100 stranici.Takov covek sum sto sakam da pomagam naluge.Inace drugarkati zaebija.Ne treba voopsto da i prais muabet.Mene isto taka mi napravi drugarka vo koja najmalce se nadevav ama veke ne i pravam muabet i ne ni sakam oci da i vidam.Ne se spustaj na nivo da i se deres u faca.Ostavija moze sama ke ti prozbori,a ako ne zlato nikade ne ti bila drugarka,veruvaj mi.Mene tipot isto kao tebe mi davase lazna nades,nesakase da ideme kao demek ne sakal obvrski(Maska psihologija mi vraka zasto i jas na vremeto se pravev p***a i ne sakav da se vrzuvam a ustvari go sakav)Eve denes i on ima zenska i jas decko,ne pravime nisto zs mrzam da varam,ama sekogas koga ke se v8dime,a cesto,vo malo mi e tesko ni paga,ali toa e.Probaj fati decko,moze ke go zaboravis nekoe vreme:back: Ako ti treba bilo kakov drug sovet slobodno prati mi poraka ke ti kazam,zasto ijas patam od istoto:tapp: odnosno uste go sakam,samo se zalazuvam deka go sakam decko mi ama ustvari mi e navika zasto veke godina sum so nego samo za da go zaboravam "psihopatot"

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
PiNkGiRl напиша:
Mozes da i iznapleskas vo faca na drugarka ti za site uslugi koi si i gi napravila,kako si ja podrzuvala sekogas i bla bla znaes zenski muabet. Ova ti go kazuvam ne so cel da i nabrois kolku si bila dobra so nea a taa ne, tuku so cel da ti olesni na tebe a taa da svati kolku mnogu zgresila.Mislam deka so site tvoi zborovi ke ja pogodis vo srce i ke ja doboli mnogu. Barem toa e podobro otkolku da se spustas na nejzino nivo pa da go pravis istoto kako nea.
Златно, немој ваков совет да даваш друг пат, никако! Ако за некого правиш добро, не треба тоа на глава да му го качиш и да ги изнесуваш работите што си ги направил за личноста. Додека си бил во добри односи со некој, си правел затоа што си сакал, онака од срце. Тоа не треба да се истакнува, па иако велиш дека не е со цел да наброи колку била добра, сепак ќе биде тоа. Во срце ќе биде погодена и ќе ја здоболи, ќе ја сфати грешката кога ќе сфати дека ја изгубила другарката ако ја сакала. Некогаш на луѓето треба да им се остави сами да размислат, сами да ја сфатат грешката, да се покајат и да откријат колку некој бил добар со нив.
PiNkGiRl напиша:
A za momceto, pa toa e veke drugo. Ako zabelezis deka te saka vistinski togas vredi da se proba poso mozebi toj se muval so drugarka ti samo da te napravi ljubomorna, a da bideme iskreni, mozebi i taa navistina mu se dopadnala. Vo toj slucaj obidi se da go zaboravis.:toe:
Да, да. Секако. Се мувал за да ја направи љубоморна. Дајте не зборувајте напамет:) Ако сакал да ја направи љубоморна, ќе одберел друг начин. А и зошто да ја прави љубоморна, кога девојчево кажува дека отворено искажувал симпатии кон нејзе и знае што чувствува таа?

~ThE_VaMpIrE~ душичке, секако дека џабе е да ти се рече да не се секираш, да не се нервираш, да се обидеш да одиш напред и триста други ветрови во празно. Додека сама не одлучиш да тргнеш напред, секој може да ти дава совети до бескрај.
Сепак. Според постот јасно е дека ти веќе си разговарала и со двајцата, ти се правдале дека биле пијани. Оправдување кое паѓа во вода:) Не избрзувај со расправии со другарката, нема потреба. Според мене е најдобро да се дистанцираш, да не правите сцени, па ако и` значиш нешто самата ќе те побара за разговор и ќе сака да се извини. Не си првата која можеби би се смирила со другарката доколку видиш дека вистински се кае, само после на двете би останало колку ќе имате желба повторно да се зближите. Може многу брзо да сфати дека направила грешка и да се обиде да разговара со тебе. Ако не го сфаќа тоа така, нема да те побара и тоа нормално дека ќе значи дека не ти била другарка. Да не се разбереме погрешно, не го оправдувам тоа што го направила. Со тек на време ќе знаеш што треба да направиш.

А за детулето... Според тоа што го напиша, не можам да заклучам друго освен тоа дека си игра играчки со тебе. Ти треба да расчистиш со своите чувства и да не се надеваш и понатаму. Надеж сите имаме за она што сакаме да биде, па надеж ќе постои се` додека не се помириме со тоа дека е крај со истото. Не му потклекнувај повеќе на финтите, ако бара да се мувате немој да му се предаваш, обиди се да ги контролираш импулсивните реакции. Јас сум за она - да реагираш како што ќе ти дојде во моментот, меѓутоа кога знаеш дека нешто само ти нанесува болка, подобро е да се има самоконтрола.

И најважно - излегувај, дружи се со луѓе кои ти влијаат позитивно, не се затворај дома, најди нешто со кое умот ќе го релаксираш и ќе го насочиш кон нешто кое те прави среќна. На крајот на краиштата, млада си, забавувај се. Знам дека е тешко кога ќе сакаш другарка и ти врати на ваков начин за сета твоја љубов кон нејзе, знам дека би ми било и мене тешко. Треба што побрзо да простиш за да ти биде полесно и да продолжиш понатаму. И на друга тема пишав дека простувањето не значи дека се согласуваш со постапката, едноставно заклучуваш како си се нашла во тој круг и посилна продолжуваш понатаму. Болката полека ќе се намалува и ќе остане само како искуство.

:smir: :smir: :smir:

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
Епа и јас да си се пожалам.Идам со еден дечко неполн месец.И се знае како се развиваат работите.Уште е опуштено, без многу замарање али преубаво е.И се знае,се слушаме,се гледаме.Да не развлекувам,се е како што е нормално за почеток.Денес се случи нешто што стварно не го очекував.Ми кажа дека синоќа се мувал со некоја.Не знам како очекуваше да изреагирам,али јас се изненадив од самата себе.Видов дека стварно ми значи.Не знам зошто го направил тоа,знам дека не бил пијан,и откако ми кажа прво што си помислив беше дека веќе не сака ништо со мене.Кога му кажав што мислам ми рече никогаш повеќе да не си помислам дека не сака да биде со мене.Знам дека не верува на никој и има доста јаки причини за тоа,и мислам т.е знам дека тешко му е и на мене да ми верува.Кон сите работи пристапува со резерва.И никако не можам да сфатам што всушност сака од мене.Го прашувам,ми кажува дека ме сака мене,од друга страна го направил тоа што го направил.Како да сака да биде сигурен дека нема јас прва да го заебам..али малку е возрасен за тие работи.Не знам што да правам,нешто ме тера да се трудам околу него ама не знам дали е правилно.

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
BoYd напиша:
Епа и јас да си се пожалам.Идам со еден дечко неполн месец.И се знае како се развиваат работите.Уште е опуштено, без многу замарање али преубаво е.И се знае,се слушаме,се гледаме.Да не развлекувам,се е како што е нормално за почеток.Денес се случи нешто што стварно не го очекував.Ми кажа дека синоќа се мувал со некоја.Не знам како очекуваше да изреагирам,али јас се изненадив од самата себе.Видов дека стварно ми значи.Не знам зошто го направил тоа,знам дека не бил пијан,и откако ми кажа прво што си помислив беше дека веќе не сака ништо со мене.Кога му кажав што мислам ми рече никогаш повеќе да не си помислам дека не сака да биде со мене.Знам дека не верува на никој и има доста јаки причини за тоа,и мислам т.е знам дека тешко му е и на мене да ми верува.Кон сите работи пристапува со резерва.И никако не можам да сфатам што всушност сака од мене.Го прашувам,ми кажува дека ме сака мене,од друга страна го направил тоа што го направил.Како да сака да биде сигурен дека нема јас прва да го заебам..али малку е возрасен за тие работи.Не знам што да правам,нешто ме тера да се трудам околу него ама не знам дали е правилно.
Idete eden mesec i te varal?Hmm...Ti mu prosti taka??Ako stvarno tipot saka da bide so tebe zasto bi te varal?Neznam ti kako razmisluvas ali spored mene ako prviot mesec go napravil toa golemi se sansite da se povtori...i sto ponataka?pak ke ti kaze deka te saka i deka saka da bide so tebe i deka neznae zasto go napravil toa?I ti pak bi mu prostila?:nenene:Kolku i da ne veruva vo nikoj, go zaebale drugi osobi, go povredile i bara za se rezerva, ke bara i za tebe vo slucaj da ne go zaebes?:nesum:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
BoYd напиша:

Rekov na mnogu pati ja nema veke onaa ljubov za koja site zborime se e tolku povrsinsko videno...izliteno.. ne znam sto da ti kazam za mnogu kratko vreme vo vashata vrska.. sega za sega i ne tolku ozbilna se slucuva edno ''neverstvo'' ako se slucilo ednas nikoj ne garantira deka nema da se sluci ni vtorpat. Sfakam deka nie maskite sme samo edni nenasitni stvorenja.koj sto gledame kade da go butneme jazikot i da se izligavime za edna vecer i utre denta se falis ja ovaa ja taa ja smuvav ali toa e.Nema da ti recam odma raskini mu...uste rabotite ne se legnati kako sto treba ali definitivno sedni napravi eden seriozen razgovor so tipot. da znaes na sto si i kako si.. BRZO spreci otkolku TESKO leci..

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
BoYd напиша:
Колку е тоа он возрасен, и колку си ти тоа невозрасна? Ми се чини работава дека е... ти мислиш дека имаш дечко, а тој знае дека има другарка која ја плеска од време на време(или шо да праите заедно, вие си знаете)... Кажи години, полесно ќе биде...

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
Викторгг напиша:
Колку е тоа он возрасен, и колку си ти тоа невозрасна? Ми се чини работава дека е... ти мислиш дека имаш дечко, а тој знае дека има другарка која ја плеска од време на време(или шо да праите заедно, вие си знаете)... Кажи години, полесно ќе биде...
Наводно само се мувале,не ја плескал,што не ми се верува али како и да е...Знам и му реков и на него дека 99% е сигурно дека ќе се повтори затоа и сфатив дека нема што да барам со него.Следува муабет и тоа е тоа.

А има 23 а ја 20

Kajgana Shop

На врв Bottom