Абе идам со дечко ми година ипол.. И мислам дека го сакам неговиот најдобар другар, исто е и мој другар.. И порано, пред да се фатам со дечко ми, се свиѓавме така, ама не направивме ништо. Ама сега, не знам што се случува, а многу многу го сакам. Што да правам. Да раскинам со дечко ми. Да се тргнам и од двајцата. ШТО?! :cry:
Со дечко ти си година и пол... А колку време мислиш дека го сакаш неговиот најдобар другар? Велиш, од порано сте си се свиѓале... А зошто си со дечко ти, а не со другарот?
Веројатно одговорот е дека дечко ти превземал иницијатива да биде со тебе и ти си се сложила (може било и обратно, небитно). Како и да е, дечко ти повеќе сакал да биде со тебе отколку другарот, зашто превземал одредени чекори. И според тоа, заслужува добар третман.
Многу е веројатно дека осознаваш некои работи за дечко ти што малку ти е потешко да ги прифатиш, па бегаш емоционално од него и се фокусираш на другарот. Затоа, мислам дека треба малку да паузираш и да си одвоиш време за себе лично, без дечко ти и без другарот. Едно време не излегувај никаде и со никого (или излегувај со други друштва, каде не се ни едниот ни другиот), за да се стабилизираш. А потоа види како стоиш емоционално и колку кон кого.
Поздрав и со среќа. :helou:
Ае некој совет ако може
Значи има една девојка која ми се допага и мислам дека и јас и се допагам на неа но таа некако се однесуува топло-ладно...Би можело да се каже дека ми е другарка но нели не баш таква другарка со која се си кажуваме.Онака излеваме често заедно + на Нова година ке сме заедно.Сега незнам што да правам.
:smir:
Еден начин: кажи ѝ дека ти се допаѓа.
Втор начин: задевај ја со пипкање, штипкање итн.
Трет начин (резервиран за подлабоко во ноќта, кога журката ќе кулминира, и кога може да имаш, а и таа, повеќе цврцнато): залапај ја.
Четврт начин (варијација на третиот): залапај ја кога ќе си честитате Нова година.
Со среќа :helou:
Jas nemam nikakvio ljubovni problemi, ama si imam maka....kako be da odam na dve mesta istovremeno, so dve razlicni curi??
Doduse, znam, ednata, pogrdata ke ja otkazam, ke odam so MILF-ot na pijacka.
Ili?
А да ги викнеш двете одеднаш на исто место во исто време? Така ќе ти се реши проблемот :smir:
Јасно, ако не треба да знаат една за друга, тогаш ќе мора да бираш, како што и самиот си одбра :helou: