Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Стварно фала ти за овој твој стручен коментар,се гледа дека си човек што проживеал многу во животот,а исто така и си јак психолог.Стварно секоја ти чест. Идиубијсе

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Иам проблем,уствари не е некој проблем ама ја имам тешкотии.

Сакам да пратам некаков подарок на најубавата девојка од Триглав со Вардар.Значи знам точна адреса и сакам да пратам цвеќе или некое друго подароче.

Прашање до мажите.Дали сте праќале и што се праќале?На кој начин сте ги испраќале,дали преку таксисти,другари или преку курир ко што гледам на интернет(брза пошта)

За девојките.Што да и пратам?Што мислите дека највеќе ќе и се допаѓа?Дали цвеќе(какво цвеќе,колку цвекиња,букет).Сакам да биде нешто скромно,не ми е за парите,туку највеќе ми е да не ме сфати на погрешен начин. :)

Многу битно-дали да има потпис,што да пишува и слично.Пошто сигурно ќе знае од кој е.

Девојкава ми е многу битна,а исто така и може да ми помогне на професионален план(значи не е само љубов у прашање)!

Па...

ги знаеш оние картички што ги даваат по некои пофини кафичи, кафена боја, со некоја фина реченица на нив? Епа тоа е убаво, глеј да најдеш некоја у стилот на "Follow your heart".Ја ставаш во поголема украсна кутија (не ептен украсна, ама да не е за чевли кутија), без ништо друго во неа, само пораката. И` пишуваш по смс порака претходниот ден "Утре излези пред стан/куќа во 18 часот. Фала. ". Во 5 за 6, ја ставаш кутијата пред нејзина врата.

Ако се мислиш дали предлогот ми е добар, еве зошто не е лош :

- Не можеш да подариш нешто посекси (помалку романтично) зошто викаш дека можеби зависиш професионално, плус уште не си на сигурно тло дека ќе бидне нешто.

- Исто така пораката нека биде кратка и јасна, ама не преромантична, ниту предругарска, затоа глупост како "Follow you heart" е најидеална, ја доловува твојата намера.

- Во однос на наоѓањето на пораката, ќе распрашаш некој фин келнер/познаник. Ако не успее тоа, имаше и пораки во fortune cookies во Рамстор во Ѕвезден океан.

- Ама така би личело на превише замарање, пошо би имало нешто додатно освен ливче (колаче во случајов). Затоа, нека биде просто. Ако те распрашува потоа како си ја нашол пораката, избегнувај да покажеш колку си се замарал успат.

И така. Па во следна прилика да се надеваме на долна облека ќе свртите со поклоните. :)

@Red Widow , пиши некој хинт. :)

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Мајло, цвеќе според мене е баш фино. Нека биде скромен букет со пет или седум ружи, не мора во кошничка да бидат ставени и внатре кратка порака, некое клише од типот на За најубавата девојка од..
За испорака, најдобро е преку некој таксист кој воедно ќе ти е и познајник или барем познајник на твој познајник, а за кој ќе знаеш дека ќе ти заврши работа.
Но најбитно од се' е да знаеш дека ќе биде дома во тој период (така еднаш мене ми заѕвонија на врата и ми се појави еден тип со огромен букет, ќе подмочнав во тој момент, за да на крај ми каже - абе, девојката што живее до вас не е дома, а цвеќето требаше неа да и го испорачам, ќе може ли вие да го земете, па да и го дадете?) И така..:)

C

Castiel

Гостин
едно прашање до сите...ама искрено да одговорите...Сте биле со некоја особа и сте се заљубиле...ама вистински сте се заљубиле...до тој степен што ја гледате како единствена личност за вас...Но поради големите разлики помеѓу вас прекинувате и знаете дека таа е најдобра одлука. Но тоа не значи дека не ја сакате веќе. Поминуваат месеци , години , но сепак сеуште сте заљубени. Во иднина доколку би имале прилика повторно да бидете со таа личност , но знаете дека уште дека повторно разликите ќе постојат и повторно ќе имате исти проблеми...дали сепак би биле пак со таа личност? дали во тие моменти може некако разумот да го преовладее срцето?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
едно прашање до сите...ама искрено да одговорите...Сте биле со некоја особа и сте се заљубиле...ама вистински сте се заљубиле...до тој степен што ја гледате како единствена личност за вас...Но поради големите разлики помеѓу вас прекинувате и знаете дека таа е најдобра. Но тоа не значи дека не ја сакате веќе. Поминуваат месеци , години , но сепак сеуште сте заљубени. Во иднина доколку би имале прилика повторно да бидете со таа личност , но знаете дека уште дека повторно разликите ќе постојат и повторно ќе имате исти проблеми...дали сепак би биле пак со таа личност? дали во тие моменти може некако разумот да го преовладее срцето?
Ова ме потсеќа на постот на Сусаро за "Ултимативниот тест на карактерот и волјата". Јасно е што треба да се направи, сите знаци укажуваат на НЕ, али ја сум сигурен дека не би одолеал и пак би пробал. Нема шанси да ја испуштам... па да речеме... приликата.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
едно прашање до сите...ама искрено да одговорите...Сте биле со некоја особа и сте се заљубиле...ама вистински сте се заљубиле...до тој степен што ја гледате како единствена личност за вас...Но поради големите разлики помеѓу вас прекинувате и знаете дека таа е најдобра. Но тоа не значи дека не ја сакате веќе. Поминуваат месеци , години , но сепак сеуште сте заљубени. Во иднина доколку би имале прилика повторно да бидете со таа личност , но знаете дека уште дека повторно разликите ќе постојат и повторно ќе имате исти проблеми...дали сепак би биле пак со таа личност? дали во тие моменти може некако разумот да го преовладее срцето?

Двете болдирани се контрадикција еден со друг. Ако имало „големи разлики“ и заради тоа сте прекинале значи дека *не* била најдобра.

Сте биле заедно со причина, тогаш кога требало. Сте прекинале со причина, тогаш кога требало. Дури и да сте се обидувале да ја продолжите врската, т.е. да сте се потрудиле да ги надминете тие разлики, ќе дошол моментот за крај. Ако не сте се труделе да ги надминете разликите за да победи љубовта, тогаш значи не сте вложиле доволно во таа врска (не ви значела толку) и нормално е што прекинала. А ако многу сте вложиле и пак не успеало, значи дека не требало да бидне, колку и да се чини дека требало.

Ако сепак пак се споите после извесно време, старите проблеми пак ќе се појават и причините зошто сте раскинале пак ќе станат евидентни. Разликата ќе биде само што сте правеле во меѓувреме додека не сте биле заедно: дали сте се дообразувале, дали сте стекнувале други искуства итн итн. Со други зборови, ако после некое време пак се споите, веќе *нема да бидете исти луѓе* и тогаш сите причини зошто воопшто сте биле заедно нема да важат - ќе мора повторно да се запознавате, т.е. да почнете од нула. Со трети зборови, нема да „продолжите“ заедно; ќе *почнете* заедно.

Краткиот одговор е: ако си бил со некоја и веќе не си, не можеш пак да бидеш со неа; ако бидеш, тоа ќе биде друг човек во нејзиното тело и твоето. Затоа, подобро е да се фокусираш на наоѓање на нов партнер целосно, којшто ќе те гледа без предрасуди и претходни информации, за да си ги зголемиш шансите за подолготрајна љубов и среќа.

Со лесно.

C

Castiel

Гостин
Двете болдирани се контрадикција еден со друг. Ако имало „големи разлики“ и заради тоа сте прекинале значи дека *не* била најдобра.

Сте биле заедно со причина, тогаш кога требало. Сте прекинале со причина, тогаш кога требало. Дури и да сте се обидувале да ја продолжите врската, т.е. да сте се потрудиле да ги надминете тие разлики, ќе дошол моментот за крај. Ако не сте се труделе да ги надминете разликите за да победи љубовта, тогаш значи не сте вложиле доволно во таа врска (не ви значела толку) и нормално е што прекинала. А ако многу сте вложиле и пак не успеало, значи дека не требало да бидне, колку и да се чини дека требало.

Ако сепак пак се споите после извесно време, старите проблеми пак ќе се појават и причините зошто сте раскинале пак ќе станат евидентни. Разликата ќе биде само што сте правеле во меѓувреме додека не сте биле заедно: дали сте се дообразувале, дали сте стекнувале други искуства итн итн. Со други зборови, ако после некое време пак се споите, веќе *нема да бидете исти луѓе* и тогаш сите причини зошто воопшто сте биле заедно нема да важат - ќе мора повторно да се запознавате, т.е. да почнете од нула. Со трети зборови, нема да „продолжите“ заедно; ќе *почнете* заедно.

Краткиот одговор е: ако си бил со некоја и веќе не си, не можеш пак да бидеш со неа; ако бидеш, тоа ќе биде друг човек во нејзиното тело и твоето. Затоа, подобро е да се фокусираш на наоѓање на нов партнер целосно, којшто ќе те гледа без предрасуди и претходни информации, за да си ги зголемиш шансите за подолготрајна љубов и среќа.

Со лесно.
Мислев на најдобара одлука...а не дека личноста е најдобра...го поправив после :)

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940

Сакам да пратам некаков подарок на најубавата девојка од Триглав со Вардар.Значи знам точна адреса и сакам да пратам цвеќе или некое друго подароче.

Прашање до мажите.Дали сте праќале и што се праќале?На кој начин сте ги испраќале,дали преку таксисти,другари или преку курир ко што гледам на интернет(брза пошта)

За девојките.Што да и пратам?Што мислите дека највеќе ќе и се допаѓа?Дали цвеќе(какво цвеќе,колку цвекиња,букет).Сакам да биде нешто скромно,не ми е за парите,туку највеќе ми е да не ме сфати на погрешен начин. :)

Многу битно-дали да има потпис,што да пишува и слично.Пошто сигурно ќе знае од кој е.

Девојкава ми е многу битна,а исто така и може да ми помогне на професионален план(значи не е само љубов у прашање)!

Абе какво праќање.Вистинските мажи не праќаат ништо,и секогаш чекаат женското прво да им пријде.Батали ти Титаник и други разно-разни романтични филмови.Имам една идеја,ако знаеш каде живее заѕвони на врата и појави се во нови модерни гаќи и ружа во устата.Е сеа ако испадне татко и,знај си наебал.Или испеј и серенада со маријачи.Ме потсети ова на к-15,со миле и тошо со атлантис бомбоните.Гледај најди некој таков ти.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382

Дај молимте немој со клишеа и говнарии .. мислам толку не ти текнува нешто интересно да направиш. Земи измачкај со лепак 3 кала цветови, види како се прави оригами на интернет, залепи ги, со фломастери демек избој ги, нека не бидат совршени, пиши и порака:

"Уникатно те гледам, зошто си уникатна, и за тебе направив (делумно) уникатен подарок, патем се испозалепив цел и не ти препорачувам да доаѓаш во моја близина денеска, поради фактот што може да паднеш во делириум зошто на километар смрдам на лепак, затоа еве ти мој број и јави ми се деновиве, ветувам дека ќе се покиснам во варикина XoXo."

Да сум женско да ми пратиш рози, букети и глупости ќе те шкртнам од тефтер засекогаш како уште еден дебил на повидок ..

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962

Болдот е најзначаен. Одговори си самиот на каков начин сакаш да те сфати? Од цел напишан пост, на крајот не сконтав каков впечаток сакаш да оставиш?
Мене од вакви middle ground пристапи ми се наткрева.
Првата опција е да баталиш професионален план и праќаш порака дека е интересот љубовен (тактика џа или бу). Другата опција е да пратиш културна порака "ти благодарам, ценам што ми помогна" и јебеш љубовни романтики. Трето нема.
Не постои или-или. Не постои -- те обичам, ама сакам нешто неутрално, за во случај да не ми возвратиш, да можам барем да ќарам професионално.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Девојката му е побитна на професионален план отколку на љубовен како што го сфаќам. Кога ќе разграничи прво што му е поважно, ќе успееш и во второто.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Кој цвет би било прикладно да се однесе кај девојка дома за неа? Ништо пре егзотично туку класични кој цвет?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.848
Кој цвет би било прикладно да се однесе кај девојка дома за неа? Ништо пре егзотично туку класични кој цвет?
Oној што го сака. А за да дознаеш кој, треба да ја прашаш одоколу кроз муабет или пак на некој друг прикладен начин да дознаеш :)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Цвече што расте у рука! :D

Ружа ти е најуниверзално, ако случајно сака розеви ствари, најди розева ружа :love:

Kajgana Shop

На врв Bottom