Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
GoD.HateUSaLL

Твојот муабет ми личи како оние рекламите во кои ако жените купат таков и таков парфем/веш/уотевр, ќе си најдат згоден мажјак кого ќе го служат додека дишат.
Шо збориш бе машко? Нејзе лесно ли и е? Девојчето работи и студира, патем наоѓа и време да се посоветува на форум што нее во ред, а тој немал време да се јави?!
У ист град живеат, нема време да се видат?

Ја сакал? мај ес!!! Ако си у некое срање, како што велиш од сите страни сардисан (дома, пари, пријатели) нели би сакал да имаш барем една светла точка, барем еден блесок? Да се јавиш да ја чуеш девојката да и кажеш дека се е у курац, ама кога и го слушаш гласот, тоа не е важно?

И којмукур женска ако нема време за неа?

Red Widow
Тебе моме ќе ти кажам дека вложуваш премногу во врската. И колку повеќе вложуваш, толку ќе ти биде потешко да размислуваш како што треба.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 00:03 ---

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Значи вака , дечкото константно работи , келенер е и се му даваат некои леви смени од пладне до буквално 1-2 саат сабајле , преку ден не можеме многу да се гледаме бидејќи јас си имам обврси. Е сега се немаме видено скоро 2 недели , кога и да го боцнам за гледање се добивам одговор ќе биде , а никако да бидне.Некако намали и со јавување по телефон во текот на денот се случува и еднаш да се чуеме , а јас буквално не знам ни што се случува со него ,како е на работа и слично. Се осигурав дека не ме изневерува , ама кажете чаре како да ја вратам близината во врската ,некако како да се одалечи од мене со таа негова пуста работа :( пред да почне да работи таму се си беше ок што се вика.Како да ја вратам близината , да ме бара повеќе , или еднставно да му фалам повеќе ?

Дали живеете заедно?

Ако не - всели се кај него или најдете заеднички стан.

Во секој случај - гушкајте се повеќе.

Со лесно.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.705
Поени од реакции
13.376
Треба ко што има во Филмографијата вокал ала Морган Фримен да измислиме слично нешто ала Гадот. Пошо док го читаш, го замишљаш тој ист вокал што ти е познат го слушаш како ти го рецитира постот.

Настрана на тоа што го рече Гадот, моето гледиште е некаде тука, со таа разлика што...
  • Ако ти си била порано психички поиздржлива од него, (има такви феминизирано-несигурни мажи кои титкаат по 100 пати на ден за да чујат колку се убави), не се трансформирај да си бараш сосила внимание. Ако сте релативно у иста бранова должина, не превземај никакви чекори туку терај вака како што е. Вниманието не бира пол иако статистички има повеќе жени кои патат по внимание.
Истотака би додал дека другите премногу го оцрнувате дечкото и давате суд како вие да сте во врската, а појма немате ни кој е ни што. Зошто веднаш да се тура пепел? Заради под ваша теорија недоволно посветено внимание? Па млади тинејџерки не личат на ова... не секоја врска подразбира константен допис, контакт па дури и во живо, туку повеќе разбирање и компромиси. Малку сум изреволтиран од ваквиот однос дека мора по дифолт константно следење во чекор, што прави како прави со кого прави. Повеќе ми делува такво женско на несигурно него ли некое кое седи на страна и не сака да пријде на машко, затоа што ете старите вредности му се сервирани дека тоа е пленот и треба да се лови.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Значи вака , дечкото константно работи , келенер е и се му даваат некои леви смени од пладне до буквално 1-2 саат сабајле , преку ден не можеме многу да се гледаме бидејќи јас си имам обврси. Е сега се немаме видено скоро 2 недели , кога и да го боцнам за гледање се добивам одговор ќе биде , а никако да бидне.Некако намали и со јавување по телефон во текот на денот се случува и еднаш да се чуеме , а јас буквално не знам ни што се случува со него ,како е на работа и слично. Се осигурав дека не ме изневерува , ама кажете чаре како да ја вратам близината во врската ,некако како да се одалечи од мене со таа негова пуста работа :( пред да почне да работи таму се си беше ок што се вика.Како да ја вратам близината , да ме бара повеќе , или еднставно да му фалам повеќе ?
Имам време на одвишок, па ајде совет и од мене.

Верувај дека му фалиш повеќе отколку што можеш да си замислиш, но што е тука е.
Работата си го прави своето, он сигурно не работи за џабе, работи за да може да си обезбеди нормален живот, и да издржува семејство понатаму.

После работа, единственото нешто што сака да го направи е да си дојде дома, да се истушира, и да си легне. Тука е и желбата за гледање, но преморен е за тоа.

Според ова што го напиша ти, он нема време за себеси, да се избричи како што треба, а не па да те изневерува, тоа сигурно не го прави.

Близината на врската не е изгубена, сигурно неможе да е поради работата, односите не ви се изладиле, сеуште се сакате, тоа сигурно е така.
Но единтвената работа е тоа што ти треба да направиш он да сфати дека го разбираш, дека знаеш како му е и дека нема да го притискаш од сите страни, бидејќи има доволно притисок врз него.
Јас неможам да издржам, а да не ја видам девојката повеќе од два дена, почнува да ми фали премногу, а тоа е истото и со него, такви сме ние машките.

Сигурно ни он не го посакува ова, да е вака, да неможете асално да се видите, но нема друг извор на приходи, а што се мора не е тешко.

Како и да е се надевам дека се ќе се среди.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.894
Поени од реакции
11.184
Тешки филозофии паѓаат со километарски постови дали некој на некого (што му е битен човек) не можел навистина да му се јави во рок од недела/две/месец.
Не си играјте бајрам, од најпросто/едноставниот пример идам, некој да седне бар еднаш неделно (а еднаш неделно е малку), да седне да кења во просек од 10 минути сосе бришење задник, не би имал време да одвои бар минута/две/три за да се слушне со некого (кој му е наводно многу важен) а не се слушнал со истиот цела недела?
Уз пат ако сака да ја наведе тешкоста и зафатеноста во која се наоѓа, може и да наведе дека разговорот го обавува додека е на wc-шолјата, може и да собере плус поени за посветеноста.

Red Widow

vintage soul
Член од
17 мај 2013
Мислења
101
Поени од реакции
163
Дечки фала ви на сите на одговорите , е сега некој погрешно ме разбрал , се слушаме ние понекогаш еднаш во денот по некогаш повеќе ете коа може и колку може , ја не пишав дека не ми се јавил една недела , туку дека се немавме видено две недели .
Туку има update на мојов случај , разговаравме што разговаравме му кажав што и како ми смета , и незнам зошто он си помисли дека сакам јас да раскинам , дури и ми викаше ќе ми даде време да размислам . Но ете се сложи и он да се потруди колку што и јас макар кога и да може да се видиме , се сложи на тој компомис , и се надевам дека ќе се среди состојбата, а и јас ќе се потрудам да ги сватам неговите работни обврски .
Фала уште еднаш на сите , убав ден

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
GoD.HateUSaLL

Твојот муабет ми личи како оние рекламите во кои ако жените купат таков и таков парфем/веш/уотевр, ќе си најдат згоден мажјак кого ќе го служат додека дишат.
Шо збориш бе машко? Нејзе лесно ли и е? Девојчето работи и студира, патем наоѓа и време да се посоветува на форум што нее во ред, а тој немал време да се јави?!
У ист град живеат, нема време да се видат?

Ја сакал? мај ес!!! Ако си у некое срање, како што велиш од сите страни сардисан (дома, пари, пријатели) нели би сакал да имаш барем една светла точка, барем еден блесок? Да се јавиш да ја чуеш девојката да и кажеш дека се е у курац, ама кога и го слушаш гласот, тоа не е важно?

И којмукур женска ако нема време за неа?

Red Widow
Тебе моме ќе ти кажам дека вложуваш премногу во врската. И колку повеќе вложуваш, толку ќе ти биде потешко да размислуваш како што треба.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 00:03 ---

Мене твојот муабет ми личи на фрустрација. "Грижи се за себе и труди се постојано да напредуваш" и "Сакај го, почитувај го и разбирај го" ти успеа да го протолкуваш како биди дотерана за на некој да му служиш. И сеа шо можам ја тука да напраам? Да се објаснам демек од почеток све, пошо "Сакај го, почитувај го и разбирај го" е не доволно јасно? Незнам само дали намерно ги спинуеш ствариве или стварно дур читаш така ги глеаш... И незнам кое е бетер.

И дај читај ме бе Ланѓо. Пишав го разбирам, а не оправдувам.
Време увек се наоѓа. Расположење не. И не, не би сакал да имам никаква светла точка коа сум напнат. Коа сум напнат го мразам светот. И не осеќам потреба на никој да се исповедам и да споделувам.
Шо да споделувам? Нервози? Знам дека вие сте такви. Напната ќе ти се јави сака да ти се испука. And that's fine with me. Ама немоеш да бараш Ја да сум таков, коа не сум. Сеа шо да ти праам. И воопшто, вака ако си погледнам у друштво, повеќето другари ми се такви. Коа си напнат, нема светли тачки. Остај ти тие романтични филмови ќе си и го чуел гласот све ќе поминело... :D оф..
Грешката јас сметам дека му е што не објаснил. Што не и кажал каква е ситуацијата, и до кога ќе биде таква, и дека ќе и го надокнади изгубениот квантитет со квалитет. Тоа е профи.
А последнава реченица... Смешки :D Прво, се знаат пола година. Он имал ЖИВОТ. Коа ти ми се убацуваш у Живот, ти ми се прилагодуваш на Животот а не Животот на Тебе. Ако мислиш дека Второво треба да биде, си олицетворение на чиста ароганција и надуеност. Ако ти ме освоиш вистински со тек на време и ако ја почуствувам дека си ти вредна ја полека да те качам на пирамидата на приоритети, и животот, односно времето да си го дизајнирам околу тебе, тоа е супер. Тоа е природен процес кој треба да се пројде. Ама тоа да ми го бараш на 6 месеци врски, gtfo.
Него иам ја едно прашање за тебе. Што е тоа "Нема време за неа?". Кој е стандардот? Критериумот?
Ете дечкото има 5 саати у неделата да речеме. Малце се. Колку се доволно? Знаете ли за доволно? Еве рецимо дечково се напне и батали и работа и све да и биде 24/7 достапен. Тоа доволно ќе биде? Среќна ќе биде она? Нема да јаде гомна? Нема да најде нешто да кења, све ќе си е пиц пец? М?

P.s Советот повеќе и го дадов преклузивно, не затоа што видов грешка во неа, туку затоа што гледам такви грешки околу мене на дневна база, и некако инстинктивно си дадов за право "да претпоставам" дека може и на неа да и се деси да си праи такви женски филмови, па сакав да и укажам на машката перспектива на работите.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Де бре саладине,ај да си детиште да сватам ама. мајката и таткото на сите разводи и раскини се вакви однесувања, не моеш така бе пријателе утре што ? Ај кај тој шо бараш оратор дете е па да се сватат тие детски муабети за простори дишења и остало.
Што праиме ако на другиот му треба подршка ? Што правиме ако на другиот му е нешто тотално сјебано ?
Фала курцу, утре што ќе праи ќе дреме у коперација со мартадела и флаша скопско пошо му треба простор да дише ?
Ај да речеме дека е мазохиста вдовицава ај да речеме дека воопшто нема самопочитување, ама свесно да се симиња на ниво кејжуал ебачица па и уште некој совети да дава како тоа било нормално. Шо рече и на серење ќе се јавиш, нема расположение не расположение, ако ти е само за кога тебе ти е убаво и арно на гзот ете ти другари пријатели пред зграда у парк.
Во однос на советите од погоре уште вчера сакав да пишам дека се тешко срање и бљувотина, дека поише може да стојат за средношколци а не за зрели персони кој што се спремни заеднички живот да градат ( барем едниот од нив ) ама после си викам ај мани влезено си е детето у филмче и секој кој што би послушал таков совет го заслужува она што ќе му се случува во иднина.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Сигурно Дедо Мраз порано ќе стигне годинава .... и јас да се сложам во нешто со ваај погоре. :)

Дечки фала ви на сите на одговорите , е сега некој погрешно ме разбрал , се слушаме ние понекогаш еднаш во денот по некогаш повеќе ете коа може и колку може , ја не пишав дека не ми се јавил една недела , туку дека се немавме видено две недели .
Туку има update на мојов случај , разговаравме што разговаравме му кажав што и како ми смета , и незнам зошто он си помисли дека сакам јас да раскинам , дури и ми викаше ќе ми даде време да размислам . Но ете се сложи и он да се потруди колку што и јас макар кога и да може да се видиме , се сложи на тој компомис , и се надевам дека ќе се среди состојбата, а и јас ќе се потрудам да ги сватам неговите работни обврски .
Фала уште еднаш на сите , убав ден
Со болдот дечкото кажал "ти велам ќерко, сети се снао".
Типична тактика на муфлони кога сакаат да раскинат, а немаат муда тоа да го направат.
Ќе те влече уште некоја недела на исто темпо, додека не ти се скурчи, па ти да го повлечеш потегот.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Сигурно Дедо Мраз порано ќе стигне годинава .... и јас да се сложам во нешто со ваај погоре. :)

Со болдот дечкото кажал "ти велам ќерко, сети се снао".
Типична тактика на муфлони кога сакаат да раскинат, а немаат муда тоа да го направат.
Ќе те влече уште некоја недела на исто темпо, додека не ти се скурчи, па ти да го повлечеш потегот.
Ама што објаснуваш и да нацрташ џабе ти е, таа е убедена дека разговарале се разбрале и напраиле компромис,ако и е доволно да биде кејжуал и тоа го сака тогаш ок, не читаш дека цел пост е оправдување од А до Ш , Муфлони и Муфлонки од тој калибар има колку сакаш само кој да гледа кој очи да отвори, и рекол он мислел дека таа сакала да му раскине па оваа и уште потресена :pos:
Е сега ако може да си ја стаи у џеб со такво понашање дур да улети нешто друго ок, ако може и две истовремено да цепа кога му се сака и кога му се може пак ок него секако му договара. А оваа нека си се треска од земји дека напраила компромис.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.705
Поени од реакции
13.376
Де бре саладине,ај да си детиште да сватам ама. мајката и таткото на сите разводи и раскини се вакви однесувања, не моеш така бе пријателе утре што ? Ај кај тој шо бараш оратор дете е па да се сватат тие детски муабети за простори дишења и остало.
Што праиме ако на другиот му треба подршка ? Што правиме ако на другиот му е нешто тотално сјебано ?

Фала курцу, утре што ќе праи ќе дреме у коперација со мартадела и флаша скопско пошо му треба простор да дише ?
Ај да речеме дека е мазохиста вдовицава ај да речеме дека воопшто нема самопочитување, ама свесно да се симиња на ниво кејжуал ебачица па и уште некој совети да дава како тоа било нормално. Шо рече и на серење ќе се јавиш, нема расположение не расположение, ако ти е само за кога тебе ти е убаво и арно на гзот ете ти другари пријатели пред зграда у парк.
Во однос на советите од погоре уште вчера сакав да пишам дека се тешко срање и бљувотина, дека поише може да стојат за средношколци а не за зрели персони кој што се спремни заеднички живот да градат ( барем едниот од нив ) ама после си викам ај мани влезено си е детето у филмче и секој кој што би послушал таков совет го заслужува она што ќе му се случува во иднина.
Ваљда на моето погорно мислење мислеше а не на Епик.
Многу ме нервира со тоа како све се знае за врската од пост или два, па дури и тоа дека човекот варал, ја чува како златна резерва. По дифолт и тоа. Не знам од каде толкавата предочност и откривање на ваквиот шаблон. Или стварно луѓево се толку предвидливи во нивните постапки, или пре(дра)судите се ептен плитки и без никаков основ. Јас поаѓам кон повеќето можности и причини кон кои работава е таква каква е. Не знам, можеби затоа многу врски одат кон таков понор, дека предрасудите и сумњата ги засенува “оштетените“ додека работата е таква каква што е. Делува можда наивно. Но шаблоните од „немање муда за раскин“ па мора вака да биде се сведува и претпоставката да дојде до реалност. Наместо да се направи здрав муабет. Изгледа се нема доволно цврсто тло.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
1. Мене твојот муабет ми личи на фрустрација. "Грижи се за себе и труди се постојано да напредуваш" и "Сакај го, почитувај го и разбирај го" ти успеа да го протолкуваш како биди дотерана за на некој да му служиш. И сеа шо можам ја тука да напраам? Да се објаснам демек од почеток све, пошо "Сакај го, почитувај го и разбирај го" е не доволно јасно? Незнам само дали намерно ги спинуеш ствариве или стварно дур читаш така ги глеаш... И незнам кое е бетер.

2. Пишав го разбирам, а не оправдувам.
Време увек се наоѓа. Расположење не. И не, не би сакал да имам никаква светла точка коа сум напнат. Коа сум напнат го мразам светот. И не осеќам потреба на никој да се исповедам и да споделувам.
Шо да споделувам? Нервози? Знам дека вие сте такви. Напната ќе ти се јави сака да ти се испука. And that's fine with me. Ама немоеш да бараш Ја да сум таков, коа не сум. Сеа шо да ти праам. И воопшто, вака ако си погледнам у друштво, повеќето другари ми се такви. Коа си напнат, нема светли тачки. Остај ти тие романтични филмови ќе си и го чуел гласот све ќе поминело... :D оф..

3. Грешката јас сметам дека му е што не објаснил. Што не и кажал каква е ситуацијата, и до кога ќе биде таква, и дека ќе и го надокнади изгубениот квантитет со квалитет. Тоа е профи.
А последнава реченица... Смешки :D Прво, се знаат пола година. Он имал ЖИВОТ. Коа ти ми се убацуваш у Живот, ти ми се прилагодуваш на Животот а не Животот на Тебе. Ако мислиш дека Второво треба да биде, си олицетворение на чиста ароганција и надуеност.

4. Ако ти ме освоиш вистински со тек на време и ако ја почуствувам дека си ти вредна ја полека да те качам на пирамидата на приоритети, и животот, односно времето да си го дизајнирам околу тебе, тоа е супер. Тоа е природен процес кој треба да се пројде. Ама тоа да ми го бараш на 6 месеци врски, gtfo.

5. Него иам ја едно прашање за тебе. Што е тоа "Нема време за неа?". Кој е стандардот? Критериумот?
Ете дечкото има 5 саати у неделата да речеме. Малце се. Колку се доволно? Знаете ли за доволно? Еве рецимо дечково се напне и батали и работа и све да и биде 24/7 достапен. Тоа доволно ќе биде? Среќна ќе биде она? Нема да јаде гомна? Нема да најде нешто да кења, све ќе си е пиц пец? М?

P.s Советот повеќе и го дадов преклузивно, не затоа што видов грешка во неа, туку затоа што гледам такви грешки околу мене на дневна база, и некако инстинктивно си дадов за право "да претпоставам" дека може и на неа да и се деси да си праи такви женски филмови, па сакав да и укажам на машката перспектива на работите.
1. Таа сето тоа го прави. Она што ти не сакаш да го видиш е дека него го нема никаде во приказната. Ако ти почитуваш некого, зарем нема да одвоиш пола саат да го видиш?

2. Ти се обидуваш да бидеш политички коректен, ама тоа не е доволно. Ако не си таков, биди си сам и уживај. Кога одиш на работа, не можеш да бидеш нерасаположен, не можеш да му ржиш на шефот. Значи муабетот „време се имало, расположење се немало“, тоа може да и го кажуваш на некоја малолетна. Ако некого сакаш, доволно е само да го гушнеш и да видиш колку се наважни другите работи. Јас не гледам филмови. Јас се гушкам.

3. И она имала живот. Има и сега. И треба некако да се вклопат. Па мене не ми е јасно бе. Луѓето немаат гарантен рок! Па што ако се знаат пола година. Уште колку треба да одат? СО некој или сакаш или нејќеш. Тоа се гледа уште од првиот ден, мајката.

4. :facepalm:
Ако?! Јебеш ти врска у која ќе мора да заслужувам и да сум со сите петки, за ти да сфатиш дека сум права жена за тебе.

5. Муабетото ти нема баша смисла. Не е работата да се оди од една во друга крајност. Битно е квалитетно поминатотото време. Значи не сакам да биде со мене некој, само затоа што заслужувам или затоа што така треба. Треба да сака да поминува време со мене.

Гледам девојчето се јавило и според тоа како реагира дечкото, т.е. очекува да му раскине имам само да и порачам дека тие се раскинати, само што таа уште не знае.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
1. Таа сето тоа го прави. Она што ти не сакаш да го видиш е дека него го нема никаде во приказната. Ако ти почитуваш некого, зарем нема да одвоиш пола саат да го видиш?

2. Ти се обидуваш да бидеш политички коректен, ама тоа не е доволно. Ако не си таков, биди си сам и уживај. Кога одиш на работа, не можеш да бидеш нерасаположен, не можеш да му ржиш на шефот. Значи муабетот „време се имало, расположење се немало“, тоа може да и го кажуваш на некоја малолетна. Ако некого сакаш, доволно е само да го гушнеш и да видиш колку се наважни другите работи. Јас не гледам филмови. Јас се гушкам.

3. И она имала живот. Има и сега. И треба некако да се вклопат. Па мене не ми е јасно бе. Луѓето немаат гарантен рок! Па што ако се знаат пола година. Уште колку треба да одат? СО некој или сакаш или нејќеш. Тоа се гледа уште од првиот ден, мајката.

4. :facepalm:
Ако?! Јебеш ти врска у која ќе мора да заслужувам и да сум со сите петки, за ти да сфатиш дека сум права жена за тебе.

5. Муабетото ти нема баша смисла. Не е работата да се оди од една во друга крајност. Битно е квалитетно поминатотото време. Значи не сакам да биде со мене некој, само затоа што заслужувам или затоа што така треба. Треба да сака да поминува време со мене.

Гледам девојчето се јавило и според тоа како реагира дечкото, т.е. очекува да му раскине имам само да и порачам дека тие се раскинати, само што таа уште не знае.

Тачно, ти како жена не треба да заслужуваш ништо. Само треба да постоиш, и готово! Пуф! Мојата работа, проблемите мои? Се е тоа небитно! Треба само да те гушнам!

Јас стварно незнам како да ти објаснам дека постои и друга страна на работите. Оваа од тука, машката. И незнам како да ти објаснам дека коа сум напнат не ми проаѓа со гушкање. Коа сум напнат, немам Што да и зборам. Зашто би и се јавил? Треба да фејкам расположение зашо она неможе да се стрпи? Или како? Објасни ми што да и зборам кога сум напизден на светот? Коа сакам само да ќутам и да спијам. Објасни ми зашто Јас треба да и се јавам кога Она сака да ме чуе? Не треба она да ми се јави? Или требало "баланс" да има, колку ќе се јави она толку он :D Само шо потребите еден за друг не им се ни приближно исти. Ко у секоја врска.
И, за крај... Типката си кажа дека се слушале секој ден (али малце е :() aли се десило 2 недели да се немаат видено ради работата негова (не ради нејзината, тоа не е у прашање :D ради неговата.) и Леле! Готово!! STOKE PRAVAM SEGA 2 NEDELI NESUM GO VIDELA!... Не ми одговарај на мене, на Саладин врати му како од Ништо ги закључи работиве за типов. Пошо немал време 2 недели да ја види не ја сака и неќе со неа да биде :D

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ваљда на моето погорно мислење мислеше а не на Епик.
Многу ме нервира со тоа како све се знае за врската од пост или два, па дури и тоа дека човекот варал, ја чува како златна резерва. По дифолт и тоа. Не знам од каде толкавата предочност и откривање на ваквиот шаблон. Или стварно луѓево се толку предвидливи во нивните постапки, или пре(дра)судите се ептен плитки и без никаков основ. Јас поаѓам кон повеќето можности и причини кон кои работава е таква каква е. Не знам, можеби затоа многу врски одат кон таков понор, дека предрасудите и сумњата ги засенува “оштетените“ додека работата е таква каква што е. Делува можда наивно. Но шаблоните од „немање муда за раскин“ па мора вака да биде се сведува и претпоставката да дојде до реалност. Наместо да се направи здрав муабет. Изгледа се нема доволно цврсто тло.
Саладине провидни и плитки се луѓето бе ама ептен се провидни плитки глупи и предвидливи,не е ова виша математика не е био-хемија или нуклеарна физика. Проблемот е во тоа што кога хормоните стапуваат на сцена не гледаме ништо при очи и уши глуви и слепи сме тоа е целиот проблем. А глуви и слепи сме поради Х причини полни со патетики шизофрении оправдувања самооправдувања , паранои и обвинувања мазохизам и хистерии.
На оваа тематика можам цели новели да ти пишам ама се е џабе,никој нити прифатил нити ќе прифати увек ќе се најде некој изговор, и се додека тоа не се искуси од прва рака џабе збориш џабе везеш.

M

Muranyi

Гостин
Оваа од тука, машката. И незнам како да ти објаснам дека коа сум напнат не ми проаѓа со гушкање. Коа сум напнат, немам Што да и зборам. Зашто би и се јавил? Треба да фејкам расположение зашо она неможе да се стрпи? Или како? Објасни ми што да и зборам кога сум напизден на светот? Коа сакам само да ќутам и да спијам.
Во ред е се тоа што го пишуваш. И јас се согласувам дека понекогаш,повремено, на човек му е потребно време и простор да биде сам, не му е до пиче,до слушање,до глеање, дури има ситуации коа ти се глеаш со неа а не ти е до секс. Се е тоа нормално, истото јас сум го поминал ,тешки моменти, умор, ќе заредиш дружба со другари, некогаш депресија и накурченост. Но, за разлика од тебе секогаш сум наоѓал време и сум тренирал нерви па ќе сум се јавел барем еднаш во денот, да ја прашам што прави и како е,ако не повеќе.

Тоа што јас сакав да те прашам,бидејќи намерата не ми беше да ти се објаснувам за тоа како јас функционирам зашо реапно секој си функционира на свој начин и има право на тоа, е следното- што би правел ти доколку живееш во заедница со девојка ти/вереницата/жената а не ти е периодот,напизден си,накурчен, не ти се праи муабет, не ти се дига курот кога она ќе посака. Што ќе правиш тогаш, ќе ја стаиш на игнор две недели, ќе ја избркаш неа, ќе се отселиш ти?Кое е според тебе решението во ваква ситуација?

Kajgana Shop

На врв Bottom