Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Тачно, ти како жена не треба да заслужуваш ништо. Само треба да постоиш, и готово! Пуф! Мојата работа, проблемите мои? Се е тоа небитно! Треба само да те гушнам!

Јас стварно незнам како да ти објаснам дека постои и друга страна на работите. Оваа од тука, машката. И незнам како да ти објаснам дека коа сум напнат не ми проаѓа со гушкање. Коа сум напнат, немам Што да и зборам. Зашто би и се јавил? Треба да фејкам расположение зашо она неможе да се стрпи? Или како? Објасни ми што да и зборам кога сум напизден на светот? Коа сакам само да ќутам и да спијам. Објасни ми зашто Јас треба да и се јавам кога Она сака да ме чуе? Не треба она да ми се јави? Или требало "баланс" да има, колку ќе се јави она толку он :D Само шо потребите еден за друг не им се ни приближно исти. Ко у секоја врска.
И, за крај... Типката си кажа дека се слушале секој ден (али малце е :() aли се десило 2 недели да се немаат видено ради работата негова (не ради нејзината, тоа не е у прашање :D ради неговата.) и Леле! Готово!! STOKE PRAVAM SEGA 2 NEDELI NESUM GO VIDELA!... Не ми одговарај на мене, на Саладин врати му како од Ништо ги закључи работиве за типов. Пошо немал време 2 недели да ја види не ја сака и неќе со неа да биде :D
А јас стварно не знам како да ти објаснам дека да си сам и да си во врска не е исто.

Типот е безвезњак. Нема муда да и каже на девојката дека не сака да биде со неа. И слушај ми го зборот дека девојката на Нова Година ќе биде без него и тоа ќе биде крај на нивата врска, која е веќе завршена.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
За проблемот со @RedWidow

Во ред е да се дава совет од своја гледна точка но како наеднаш може да се утврди дека тој не ја сакал?
Не можеме да знаеме што му се крие во глава а посебно не можеме да говориме за неговите чувства.
Па можеби дечково има проблем а му е потребно време за да биде сам.
Aко навистина е фул со работа и нема време може е така па му е потребен одмор.
Моја другарка,која е омажена својот маж кој работи во странство е принудена да го гледа само во Зиме и Лето се вкупно соберено 2 месеци и дали тоа значи дека тој не ја сака?:facepalm:
Лесно е да се каже така,но дали навистина е така?
Ние жените не треба да избувнуваме многу додека ги нема нашите партнери,пред се мора да сфатиме дека сакаат да заработат некој денар плус.што не е за маана денес.
Ова го сфатив кога и јас го имав сличниот проблем како девојчето.Избрзуваме секоагш на почеток,јазикот ни е побрз без да ги согледаме работите.
Ние не можеме да знаеме дали ја сака,само тој знае и таа...доколку ја има почуствувано тоа.

И доколку не слават НГ заедно не значи дека врската им е завршена.Што ако работи на Новогодишната вечер?
По нечија логика таа треба да оди на местото кај што работи тој,а доколку е на должност ке нема да биде во можност да сврзи збор два а не пак да биде цело време со нејзе.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
За проблемот со @RedWidow

Во ред е да се дава совет од своја гледна точка но како наеднаш може да се утврди дека тој не ја сакал?
Не можеме да знаеме што му се крие во глава а посебно не можеме да говориме за неговите чувства.
Па можеби дечково има проблем а му е потребно време за да биде сам.
Aко навистина е фул со работа и нема време може е така па му е потребен одмор.
Типот не сака да биде со неа. Тоа е јасно како ден. Плус е кукавица - не знае машки да и каже дека не сака да биде со неа. Веднаш помислил дека сака да му раскине, ерго, со душа како да чекал да се случи тоа.
Знам дека сите може да забегаме понекогаш, ама кога оди муабетот накај крајот, ако сакаме да бидеме со некого, ќе прашаме, ќе се бунтуваме, ќе одложуваме, а не како дечкот кому како да му олеснило што оди натаму работата.

Моја другарка,која е омажена својот маж кој работи во странство е принудена да го гледа само во Зиме и Лето се вкупно соберено 2 месеци и дали тоа значи дека тој не ја сака?:facepalm:
Врските на далечина се многу комплицирани, а кога се во брак, а тој отишол на печалба, во прашање се само егзистенцијални интереси, ништо друго.

Лесно е да се каже така,но дали навистина е така?
Ние жените не треба да избувнуваме многу додека ги нема нашите партнери,пред се мора да сфатиме дека сакаат да заработат некој денар плус.што не е за маана денес.
Ова го сфатив кога и јас го имав сличниот проблем како девојчето.Избрзуваме секоагш на почеток,јазикот ни е побрз без да ги согледаме работите.
Ние не можеме да знаеме дали ја сака,само тој знае и таа...доколку ја има почуствувано тоа.
Ти како да си генерација на мајка ми бре девојче. :)

И доколку не слават НГ заедно не значи дека врската им е завршена.Што ако работи на Новогодишната вечер?
По нечија логика таа треба да оди на местото кај што работи тој,а доколку е на должност ке нема да биде во можност да сврзи збор два а не пак да биде цело време со нејзе.
Тогаш кажи како тоа ќе го наречеш врска? Не се гледаат две недели, па ако е накурчен му смета што таа се јавува, не НГ нема да се заедно... Рачки колку сакаш.

Не знам за вас, ама ако ајс сакам да се видам со некого, а бе тунел низ земјата ќе ископам ако треба, ама ќе се видам.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Типот не сака да биде со неа. Тоа е јасно како ден. Плус е кукавица - не знае машки да и каже дека не сака да биде со неа. Веднаш помислил дека сака да му раскине, ерго, со душа како да чекал да се случи тоа.
Знам дека сите може да забегаме понекогаш, ама кога оди муабетот накај крајот, ако сакаме да бидеме со некого, ќе прашаме, ќе се бунтуваме, ќе одложуваме, а не како дечкот кому како да му олеснило што оди натаму работата.

Врските на далечина се многу комплицирани, а кога се во брак, а тој отишол на печалба, во прашање се само егзистенцијални интереси, ништо друго.

Ти како да си генерација на мајка ми бре девојче. :)

Тогаш кажи како тоа ќе го наречеш врска? Не се гледаат две недели, па ако е накурчен му смета што таа се јавува, не НГ нема да се заедно... Рачки колку сакаш.

Не знам за вас, ама ако ајс сакам да се видам со некого, а бе тунел низ земјата ќе ископам ако треба, ама ќе се видам.

Мила,и јас помислувам дека мојот партнер сака да ми раскине секогаш кога имаме кавга а после се радувам што не испаднало така што не значи дека не го сакам.Ја знаеш онаа пословицата:Од главата си патиме...Ние лугето сме чудна работа,веднаш помислуваме на лошото.Ете ако е кукавица зошто тогаш издржал со нејзе 6 месеци?Да речеме му здосадила која би била причината?Не е лесно раскинувањето доколку сакаш да му раскинеш некому.Лесно е да се каже од страна..Ако навистина не ја сака кад тад мора да собере сила.
Знам дека врската на далечина е многу комплицирана,мојата врска е на далечина и знам како стојат работите.Понекогаш е толку многу претрупан од работа што ми е жал да го гледам така.Му се плачело за спиење ама сепак намерно работи повеке часови од причини кои не сакам да ги кажам овде и не сме се виделе повеке од две недели.Му давам простор и време а не да го гушам со прашања:Зошто не си дошол,каде си сакам да се видиме бла бла...Но сепак успевам да најдам разбирање.Но наогаме секогаш на крај начин да се видиме...
Имам разговарано со многумина на таа тема кои ми кажале слично размислување:Ако си секој ден со некој неразделен ке ти здосади побргу што тоа е докажано и во пракса,а кога не се гледате од прилика две недели ке имате секогаш што да си кажете,и да споделите.Кажи ми дали грешам.
Е сега ми велиш дека тоа што велиш интереси не знам што да прокоментирам освен тоа што ако гледаме по таа логика другарка ми треба да го остави својот маж бидејки премалку и дава внимание.
Не сум генерација на мајка ти но после неколку мои избувнувања после неколку заеднички разговори со партнерот кој ми објасни како стојат работите а и советите од старна на мајка ми сфатив поубаво некои работи.
Од кај знаеш која е причината заради која сака да работи додатно часови?Можеби има кредит за отплакање заедно со родителите,можеби навистина сака да си купи автомобил можеби е трета работа.
Мислам дека многу добро знаеш каква е келнерската работа посебно за празниците нели?Да не зборуваме за НГ.
Сите локали резирвирани,секој бара келнер повеке за да не ја закашкат работата,ако негодува затоа што ке го ставаат на работа таа вечер ке добие отказ и ке најде некој друг кој сака да работи ме сфакаш?
Можда имам некои застарени сфакања ама никој не може да ме предомисли..
Не го правдам дечко и во никој случај.Ама некогаш треба да се погледне и од друга страна.

Совети дава девојката која го крева форумот у воздух коа дечко и нема да и врати на СМС.

Абе ајдеееееееееееееееееееее
нешто против паметњакович?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
нешто против паметњакович?
Иам против лицемерие јас.

Немоеш у една тема да плукаш по тие што нема да ти вратат на СМС и да им "раскинуеш" а тука да си у филм као "Леле што ти е, дај му простор пошо јас секогаш така праам" /

Продолжете си но ако мислите дека е у ред да делите "совети" со цел да се праите совршени сусштества и добиете по некој лајк тогаш слободно.

Штета што очајниве што бараат совети тука ќе се упецаат на мамкиве и ќе се изгорат.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543

Немоеш у една тема да плукаш по тие што нема да ти вратат на СМС и да им "раскинуеш" а тука да си у филм као "Леле што ти е, дај му простор пошо јас секогаш така праам" /

Продолжете си но ако мислите дека е у ред да делите "совети" со цел да се праите совршени сусштества и добиете по некој лајк тогаш слободно.

Штета што очајниве што бараат совети тука ќе се упецаат на мамкиве и ќе се изгорат.
Да,точно е дека во неколку наврати изреагирав бурно и непромислено..и тоа го споделив на форумов...Но потоа се сетив на мудрите мисли кои ми кажуваше мојата баба додека седевме покрај огништето...во ладните зимски ноки....се сетив на драгоцените совети прочитани во Таа...потоа имав и еден отворен и искрен разговор со мојата мајка....која е воедно моја најдобра пријателка и со која ги делам сите мои тајни...И сватив дека не сум била во право...и длабоко се каам ...и секако се обидов да го корегирам моето однесување....се надевам дека успевам во тоа...Сега не полудувам ако мојот дечко не ми врати на смс пораката веднаш...сега му давам рок од 15 минути...мислам дека е тоа сосема разумно...сепак треба да се има разбирање...можеби има работа во тој момент...можеби му помага на татко му...можеби е уморен...можеби отишол до продавница...Впрочем мора да се има разбирање и компромис во врската ако сакаме истата да успее...зар не?
И зошто си даваш за право да ме осудуваш за моите постапки? Зарем ти никогаш не си погрешил...зарем ти си совршен....господине Безгрешен? Секогаш кога ке сакаш да осудиш или навредиш некого,сети си дека и тебе може да ти се случи истото...а потоа некој друг ке те осудува тебе...како би се чуствувал во тие моменти?

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154

Ако добро знам секој може на форум да напише мислење а не си ти некој да кажуваш кој треба а кој не треба.Ако си читал претпазливо ке знаеш што сум напишала во претходните постови ама работата е да паметуваш и да собереш ТИ плус лајк.
Овде сме да делиме совети и да помогнеме колку толку ако тебе не ти се допага нешто постои игнор опција.И решен проблем.

Немав намера да вракам ама не си ти некој да кажува дали сум плукала(најди го тој дел па тогаш ке дебатираме.

Поздрав до тебе и смири живци.:cuc:

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154

Ако добро знам секој може на форум да напише мислење а не си ти некој да кажуваш кој треба а кој не треба.Ако си читал претпазливо ке знаеш што сум напишала во претходните постови ама работата е да паметуваш и да собереш ТИ плус лајк.
Овде сме да делиме совети и да помогнеме колку толку ако тебе не ти се допага нешто постои игнор опција.И решен проблем.

Немав намера да вракам ама не си ти некој да кажува дали сум плукала(најди го тој дел па тогаш ке дебатираме.

Поздрав до тебе и смири живци.:icon_mrgr:

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362

Поздрав до тебе и смири живци.:icon_mrgr:
А ти му љубомориш за лајковите ? :icon_mrgr:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278

Ај молим те не ми расипувај математики и планови со неколку разочарани девојки овде

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Иам проблем,уствари не е некој проблем ама ја имам тешкотии.

Сакам да пратам некаков подарок на најубавата девојка од Триглав со Вардар.Значи знам точна адреса и сакам да пратам цвеќе или некое друго подароче.

Прашање до мажите.Дали сте праќале и што се праќале?На кој начин сте ги испраќале,дали преку таксисти,другари или преку курир ко што гледам на интернет(брза пошта)

За девојките.Што да и пратам?Што мислите дека највеќе ќе и се допаѓа?Дали цвеќе(какво цвеќе,колку цвекиња,букет).Сакам да биде нешто скромно,не ми е за парите,туку највеќе ми е да не ме сфати на погрешен начин. :)

Многу битно-дали да има потпис,што да пишува и слично.Пошто сигурно ќе знае од кој е.

Девојкава ми е многу битна,а исто така и може да ми помогне на професионален план(значи не е само љубов у прашање)!

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Девојкава ми е многу битна,а исто така и може да ми помогне на професионален план(значи не е само љубов у прашање)!
Спонзоруша ебате :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom