Ѕвезда на тапет (Вес Андерсон)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.251
Се поштуе.

Ама ако модераториве сакаат дискусија, мислам дека луѓево ќе се испоубијат за Jason Statham. :D

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Јас сум за Џејсон

уште ми трае тоа од револвер... :D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Psyside јас немам проблем да го ставиме било кој од предлозиве, но конкретно за Тим Рот не ми се верува дека ќе има некоја дискусија. Затоа и гледаме да ставиме, имиња што повеќе се вртат во мислења, да не речам помејнстрим познати. :)

Ама ми се допаѓа предлогот за Леонардо ДиКаприо. Има доста сработено човекот, па можеме доста да зборуваме за него. Затоа бујрум, го ставаме на дискусија.

Младичот кој некогаш одигра феноменална улога во Што го мачи Гилберт Грејп, за потоа да го намалува квалитетот на изведба.

Што се случи со Леонардо? Јас имам некој став дека очајно сака да освои Оскар, но дека премногу кокетира со блокбастери. Лесно е да одиш на сигурно, но камо независни проекти или улоги кои не се под палка на Скорсезе и останатата елита на режисери кои на некој начин гарантираат успех.

Што мислите за неговата работа, што ви се допаднало, а што не? И дали ја изгуби човекот својата магија во Холивуд? Мене се ми се чини дека мислеа оти ќе биде новиот Бред Пит, ама некако јок таа работа.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Еве јас ќе го кажам мислењето на 90% од машката популација во светот:

Заради Титаник сите мислеа дека е некое лигле и дека е just another pretty face ама со тек на време стануваше се подобар и подобар т.е. имаше се позабележителни улоги. И така после пар мега-хитови во кој и те како се покажа може слободно да се каже дека Ди Каприо е неверојатен актер

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Гледам го дискутирате маж ми...:icon_mrgr:

Шала на страна, го обожавам Леонардо како актер, речиси секој филм со него ми се допаднал и сметам дека во секој проект влага со страст и со желба да го извади најдоброто и обично тоа го успева. Има палета на филмови кои ти се мерак да ги гледаш како “Дневникот на еден кошаркар“, “Што го мачи Гилберт Грејп“, “Плажа“ (овде посебно има неверојатна улога), “Бандите на Њујорк“, “Фати ме како можеш“, “Departed“, “Шатер Ајленд“, “Инсепшн“, “Авијатичарот“, “Крвавиот Дијамант“... За мене се разбира и Титаник (шта ќеш кад сам емотивац:icon_mrgr: ) и одлично го глуми Ромео во “Ромео и Јулија“. Работи со големи имиња, затоа што големите имиња го сакаат и бараат него и од она што можам да забележам од неговите интервјуа (а речиси сите ги имам гледано:oops::icon_mrgr: ) прилично е скромен и благодарен на сите можности кои му се пружени и на многу места и многу луѓе сметаат дека е еден од подобрите глумци во последниве години и јас се согласувам со нив секако.:love:

П.С. Не сакам да се запознаам со него, пошто не дај Боже да ме запознае, ќе се заљуби на прв поглед, ќе батали и кариера и све и филмската индустрија ќе страда...:icon_lol:

П.П.С Уште подобро што не е новиот Бред Пит, пошто да беше така сигурно немаше да ми биде меѓу омилените актери...:ROFLMAO:

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Органски не можам да го поднесам, а го видам во филм нервоза ме обзема. Ко лебот од маса да ми го зема, али ич не ми е по кеф.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
young DiCaprio (This Boy's Life, Basketball D., Gilbert G.,....) >>>>>>>>>>>>>>>>old DiCaprio (не можам да издвојам филм во последниве може 15 години во кој ми оставил впечаток, ваљда ќе ме демантира у Џанго, Гетсби или новиот од Скорсезе).

Титаник, Ромео + Ј. ми се одбивни филмови, The Beach исто не ми е по мој вкус, па за овие не можам да коментирам...

Како што кажа Рокенрола, се изгуби чоеков...
Еве јас ќе го кажам мислењето на 90% од машката популација во светот:

Заради Титаник сите мислеа дека е некое лигле и дека е just another pretty face ама со тек на време стануваше се подобар и подобар т.е. имаше се позабележителни улоги. И така после пар мега-хитови во кој и те како се покажа може слободно да се каже дека Ди Каприо е неверојатен актер
да не мислиш на Бред Пит...? :D

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Квалитетен актер е, никогаш не сум го гледал како само лепотан што треба да краси филмско платно најверојатно зашто првите филмови кои му ги имам гледано се

(This Boy's Life, Basketball D., Gilbert G.,....)
во кои ме воодушевил. На прсти се бројат актери како него кои уште од мала возраст пројавиле таков неверојатен талент. И баш ми се допаѓа во Ромео+Јулија, лесно филмче типично како за Лухрман, нема пеење ама ги има Кардиганс. Уживанции.
За Титаник немам што да кажам зашто до ден денес не ми е гледан, уште од кога 98/99 не ме пуштија во кино Манаки да го гледам и тоа со купена карта затоа што изобилувал со сцени кои не се погодни за млади гледачи и завршив на крај во Култура Сам Дома 3 да го гледам. Плажата и Фати Ме Ако Можеш му се доста квалитетни филмови а особено првиот ми е доста прилегнат за срце. По мое мислење најдобар филм на Бојл после Тренјспотинг. Последен филм во кој го гледав е Џ. Едгар ама апла се гледаше дека со сила се напрега за оскар да освои и не го уживав филмот. Како што кажа Влатко и ја ги чекам Гетсби и Џанго и се надевам нема да разочара.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.348
Мислам дека Леонардо Дикаприо беше еден од оние кои спиеле во приколки и одвај врзувале крај со крај. Негде одамна читав ама не сум сигурен дали нешто од тоа беше вистина. Многу ми е мило кога ќе читам приказни за големи успеси и од ништо-нешто и ако беше така ( RocknRolaa , колку е веродостојна приказнава?) секоја чест за Дикаприо, многу квалитетен човек, негов омилен филм ми е What's eating Gilbert Grape, дури чепкањето нос го импровизирал сам, значи се работи за креативна личност исто така, надвор од шаблонот, пробува да се внесе сто процентно во улогата.
Иако филмов го гледав подоцна отколку неговите останати, ми прилегна при срце.

The Basketball Diaries е супер филмче, го гледав многу кога бев мал, се сеќавам дека го изнајмив од видеотека.
Многу потценет филм кој не знам поради таква актерска постава да е малку "запоставен" и ретко споменуван, Marvin's Room. Ми го препорача една професорка по македонски во прва година средно, била голем фан на Дикаприо, па така дознав за драмава. Тешка драма, напната, со прекрасна глума... интересно - од тогаш не сум го гледал филмов, само еднаш го имам гледано и точно се сеќавам на се од него.

После Гилберт Грејп, морам да спомнам дека најомилен филм кога бев дете ми беше The Man in the Iron Mask. Чудно колку се заљубив во филмов, па од тогаш ни еден друг од тој дел од историјата што го опишуваа - Луи 14ти (или 16ти :D) француската револуција, тројцата мускетари, не ми се допаднал толку. Па колку се плашев од таа маска, не можев да спијам со вечери откако го гледав првиот пат :D

The Departed, Blood Diamond, Catch me if you can... ми се свиѓаат онака, не ми се којзнае што ама пак не ми се ни лоши.
Gangs of New York вреди да се спомене, ама тука мислам дека Даниел Деј Луис го украде филмот со глумата.

Филмови кои ги мразам, The Beach и Shutter Island.
Првиот затоа што ми беше многу досаден, вториот затоа што Скорсезе сакаше да ни испенетрира анално со една реченица која ја вметна на крајот, за да не замисли што беше реално, а што не. А тука пак не ми сметаше Дикаприо ниту во двата филма, туку филмовите ми беа сами по себе глупи :D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
џимеј, ноуп Џим Кери сврзувал крај со крај. Леонардо е дете на хипици кои се дружеле со така позначајни фаци, така да без гајле немал тешко детство или нешто слично.:)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.348
џимеј, ноуп Џим Кери сврзувал крај со крај. Леонардо е дете на хипици кои се дружеле со така позначајни фаци, така да без гајле немал тешко детство или нешто слично.:)
Значи да не се секирам. :pos: Знам дека одамна го прочитав тоа негде и така сум го запаметил, нешто во врска со Ромео + Јулија кога читав. :)
Сега ќе го свртам муабетов од омилен во омразен... ко овај:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Значи да не се секирам. :pos: Знам дека одамна го прочитав тоа негде и така сум го запаметил, нешто во врска со Ромео + Јулија кога читав. :)
Сега ќе го свртам муабетов од омилен во омразен... ко овај:
Ама ич да не се секираш. :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom