Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.205
Поени од реакции
42.949
Многу работи има што не ги разбираме...ама, кога нешто оди против студиите кои се направени тогаш е плацебо. Затоа и студиите се прават да го елиминираат тој ефект.
Автоматски споено мислење:

Имуниот систем се справил со ситуацијата и си се излечил...едноставно.
што правиме ако студиите се лажни? Што ако ве дупат Боди? Виде науката у ковидот колку е корумпирана. Дали можеш да им веруваш на тие луѓе?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.205
Поени од реакции
42.949
Твоето тело (понекогаш и вољата)
се најмоќниот антибиотик...
знаеш кога некој пат една лага ја повторуваш многу пати почнуваш да веруваш во тоа. Дигни температура и не се лечи ќе праиме муабет после.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.205
Поени од реакции
9.751
што правиме ако студиите се лажни? Што ако ве дупат Боди? Виде науката у ковидот колку е корумпирана. Дали можеш да им веруваш на тие луѓе?
Се штелуваат работи тоа е точно, зависи на кој му одговара и кој ги финансира студиите. Арно ама ова се проучува веќе скоро 100 год. не верувам дека може да се штима цело време.

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.155
Поени од реакции
5.744
знаеш кога некој пат една лага ја повторуваш многу пати почнуваш да веруваш во тоа. Дигни температура и не се лечи ќе праиме муабет после.
Пријател, имав 41,2 степени целзиусови, треска...
Без никаков лек преживеав.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.205
Поени од реакции
9.751
kako ova ne uspeva koga sakam da ebam manekenki? a si imam malo placebo kako gi dupam. zashto ne se reflektira ova vo realnosta?
Тука има конфликт на интереси...а може некој друг има поголемо плацебо да ги дупи. :D

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.155
Поени од реакции
5.744
kako ova ne uspeva koga sakam da ebam manekenki? a si imam malo placebo kako gi dupam. zashto ne se reflektira ova vo realnosta?
ПА манекенките се „супербактерии“,
станале имуни на твоето „тело“...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.205
Поени од реакции
42.949
плацебо било, у теорија не било така. А праксата и реалноста е друга.

Све ова го измислија оние суплементи што им шиткаат за дебела пара. Сомневај се во лекот, еве ти снејк оил малце за 600 денари паковче содржи маде од носорог што све лечи.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.205
Поени од реакции
9.751
плацебо било, у теорија не било така. А праксата и реалноста е друга. Све ова го измислија оние суплементи што им шиткаат за дебела пара. Сомневај се во лекот, еве ти снејк оил малце за 600 денари паковче.
Не сум сигурен дека антибиотикот бил некогаш лек за вирусни инфекции. Иначе суплементите се тестираат и се прават студии и после тоа секој може да бира дали да ги користи или не.
Пример околу короната имаше студии за Д3, NAC и т.н.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.809
Ја сум сведок, со мои очи, низ цел живот, за тоа дека се разболуваш ОД ВИРУС, идеш на лекар, ти даваат АБ и оздравуваш. Од вирус.
А истовремено, постојано слушам како АБ не дејствува на вирус.
Па ме занима зашто е све тоа така.
А од каде знаеш дека некоја бактерија во телото не се размножила повеќе него ли откога телото е во баланс?

Колку пати на деца давале АБ, состојбата останала иста, за после да кажат вирус е. Колку пати давале еден АБ, немало резултат, па менувај друг АБ па пак нема!

Кога ќе почне да те интересира како е во Бурунди или Чикаго тогаш ќе ти се разјаснат некои работи.

Пријател, имав 41,2 степени целзиусови, треска...
Без никаков лек преживеав.
41 не е шала, тука веќе мора да се реагира. Ако често креваш високи температури, прочитај за Kneipp therapy.

Човечкото тело е совршено, самото воспоставува баланс, но кога е во дисбалнас, препорачливо е да пробаш да му помогнеш со одредени лекарства (на природна база).

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.155
Поени од реакции
5.744
...
41 не е шала, тука веќе мора да се реагира. Ако често креваш високи температури, прочитај за Kneipp therapy.
...
Човечкото тело е совршено, самото воспоставува баланс, но кога е во дисбалнас, препорачливо е да пробаш да му помогнеш со одредени лекарства (на природна база).
И не беше шала, да знаеш.
Лежев на термопечка 6 КВ,
пуштена на најјако,
облечен до гуша
и се тресев од студ.
Единствено што тогаш мајка ми
ми ставаше на нозете и главата крпи натопени во оцет.
Никогаш повторно не сум дигнал толку висока температура.
Ниту лекарства, ниту доктори... ништо.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.633
Поени од реакции
16.845
Ме боли кур у Бурунди, Непал и Чикаго што се дешава. Не сум бил сведок.

Ја сум сведок, со мои очи, низ цел живот, за тоа дека се разболуваш ОД ВИРУС, идеш на лекар, ти даваат АБ и оздравуваш. Од вирус.
А истовремено, постојано слушам како АБ не дејствува на вирус.
Па ме занима зашто е све тоа така.
имав еден Влав на работа, хеемичар...тој кажуваше , гоа некој лекар му каажал, вирусот ЈАДЕ бактерии, ако ги истепаш со АБ бактериите, вирусот од глад ќе изумре :cool:

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.420
Поени од реакции
10.350
Беше дел од тајфата која го критикуваше народот што слободно живееше во тој период, се љутеше деца што надвор слободно си се дружеа и сега не си била вакцинирана :facepalm: ! Срамота, лицемерие. :anco:

Ај сеа па и ти..не се вакцинирав оти не им верувам на експрес направените вакцини, а факт е дека имаше епидемија, знаеме како се шири зараза преку искашлување и тд нели...и затоа бев против групирање на многу луѓе во мали простори...
Злочко еден....што не си учел за еким па барем да знаеме зошто ни продаваш муда за бубрези:P
Автоматски споено мислење:

Твоето тело (понекогаш и вољата)
се најмоќниот антибиотик...
Е не е баш така, не дај Боже тромб да ти се откачи или уште многу други болести постојат, па ке видиш дека ниту воља ти помага, ниту бакрачи, туку само јаки антибиотици и други лекарства.......си имал среќа тогаш што на толку висока температура не си добил пневмонија, ти останала жива глава.

Kajgana Shop

На врв Bottom