Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.809
Остај ме мене, јас со кортико завршив..инаку да те потсетам, не се вакцинирав.
Беше дел од тајфата која го критикуваше народот што слободно живееше во тој период, се љутеше деца што надвор слободно си се дружеа и сега не си била вакцинирана :facepalm: ! Срамота, лицемерие. :anco:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.592
Абе, ја све ве разбирам и знам тоа дека вирус не со антибиотик, али у право е он. Он гледа што се дешава и прашува.

Вирус не-вирус кај нас ти препишува одма антибиотик и оздравуваш.
(не викам дека треба така и не навлегувам во тоа зашто ти препишува)

Не е тоа увек бактерија. Штавише ретко е бактерија.
Ако вирус не се лечи со АБ, тогаш како оздравуеш одма после АБ.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.809
@Bafra откако му се извинив.

Лажеш, ми се немаш извинето. Кога било тоа...
Впрочем не знам ни зашто би ми се извинувал, а ни па сум побарал од некој да се извинува? :toe:
Битно сфати дека антибиотик вс вирус е џабе и ништо страшно да погрешиш.

Антибиотик против бактерија кога нема големи количини во човечкото тело, повеќе е штетно, него ли од корист, ама лапајте ги ко бомбончиња, никогаш не се знае.

Ќе бараш ли народ да се вакцинира или право на стрелање? :D

Вирсу не-вирус кај нас ти препишува одма антибиотик и оздравуваш.
7 дена со апче, недела дена без апче. После зашто женските се смееле на мажите кога имаат 37.5

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.592
7 дена со апче, недела дена без апче. После зашто женските се смееле на мажите кога имаат 37.5
Демек, да не си зимал антибиотик, исто ќе си оздравел?

Не.

Сведок сум на милијарда примери/случаи од животов, каде болен од вирус, не му се подобрува состојба, иде на лекар - му даваат АБ и оздравува. Од вирус.

Ја цел живот тоа го гледам у пракса, а истовремено слушам како вирус со АБ - не.

Сакам само да прашам - зашто така? Буквално ме интересира.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.202
Поени од реакции
42.946
без лекарство антибиотик и шуруп, најчесто си залечен недолечен, симптомите се повторуваат ќе се средиш малце и пак така. Имав еден пријател цела зима со кашлица идеше зошто сакаше природно да се избори. Со такво понашење ќе добиеш пневмонија.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.809
Демек, да не си зимал антибиотик, исто ќе си оздравел?

Не.

Сведок сум на милијарда примери/случаи од животов, каде болен од вирус, не му се подобрува состојба, иде на лекар - му даваат АБ и оздравува. Од вирус.

Ја цел живот тоа го гледам у пракса, а истовремено слушам како вирус со АБ - не.

Сакам само да прашам - зашто така? Буквално ме интересира.
Ти си бил сведок на милијарда примери. Имаме 8 милијарди на планетава, од кои неколку милијарди биле неарни, немало антибиотик, ама пак се здрави и живи. :toe:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.592
Ти си бил сведок на милијарда примери. Имаме 8 милијарди на планетава, од кои неколку милијарди биле неарни, немало антибиотик, ама пак се здрави и живи. :toe:
Ме боли кур у Бурунди, Непал и Чикаго што се дешава. Не сум бил сведок.

Ја сум сведок, со мои очи, низ цел живот, за тоа дека се разболуваш ОД ВИРУС, идеш на лекар, ти даваат АБ и оздравуваш. Од вирус.
А истовремено, постојано слушам како АБ не дејствува на вирус.
Па ме занима зашто е све тоа така.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.202
Поени од реакции
9.743
Ме боли кур у Бурунди, Непал и Чикаго што се дешава. Не сум бил сведок.

Ја сум сведок, со мои очи, низ цел живот, за тоа дека се разболуваш ОД ВИРУС, идеш на лекар, ти даваат АБ и оздравуваш. Од вирус.
А истовремено, постојано слушам како АБ не дејствува на вирус.
Па ме занима зашто е све тоа така.
Плацебо...ништо ново. Имуниот систем е директно поврзан со емоционалната состојба у која се наоѓаме. Го видов ова за време на короната, каде луѓе по селата скоро и да не наеба никој додека многу од тие у 4 ѕида го јадеа курот.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.202
Поени од реакции
42.946
потрошив малце време вчера да најдам нешто за врската меѓу вирусите и антибиотиците и не можев да најдам ништо постаро од 2011та кога тоа америчко ЦДЦ искача со соопштение дека антибиотиците праеле повеќе лошо него добро.

Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
Плацебо...ништо ново. Имуниот систем е директно поврзан со емоционалната состојба у која се наоѓаме. Го видов ова за време на короната, каде луѓе по селата скоро и да не наеба никој додека многу од тие у 4 ѕида го јадеа курот.
chisto sumljam od placebo da simnesh od 39 postojana temperatura i da ozdravish. sigurno ima neshto...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.202
Поени од реакции
42.946
како е плацебо кога си излечен на крај, објасни го тоа?

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.202
Поени од реакции
9.743
chisto sumljam od placebo da simnesh od 39 postojana temperatura i da ozdravish. sigurno ima neshto...
Многу работи има што не ги разбираме...ама, кога нешто оди против студиите кои се направени тогаш е плацебо. Затоа и студиите се прават да го елиминираат тој ефект.
Автоматски споено мислење:

како е плацебо кога си излечен на крај, објасни го тоа?
Имуниот систем се справил со ситуацијата и си се излечил...едноставно.

Kajgana Shop

На врв Bottom