НБА сезона 2022/2023

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Шутеви за водство во последна минута од плејоф натпревари, не очеквев дека е олку клач Бронот, а Кари знаел да се изгуби во тесни завршници очајна статистика заедно со цигларот

1683723083576.png

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Кај е еден шо потеше на темава со Брадата?
Сега е моментот да се врати пак :D

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.917
Поени од реакции
17.885
Eден од најглупите аргументи е дека Брон нема муда да шутира за победа, еве и доказ дека и те како има.

Кај е еден шо потеше на темава со Брадата?
Сега е моментот да се врати пак :D
Сега ни го поти со Дурент.

Член од
11 април 2023
Мислења
123
Поени од реакции
342
Шутеви за водство во последна минута од плејоф натпревари, не очеквев дека е олку клач Бронот, а Кари знаел да се изгуби во тесни завршници очајна статистика заедно со цигларот

Прегледај го приврзокот 378019
Ова е статистика за клач шутеви во плејоф во последните 30 секунди. Screenshot_20230510-172446-650.png
Од 23 обиди 11 погодени тие бројки се чисто статистички бидејќи Брон има 20 годишна кариера и нормално е да има најмногу обиди.
Но ефективните статистички бројки му се од времето на Кливленд и Мајами бидејќи Брон веќе подолго време се плаши и избегнува да шутира во клач ситуации.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.156
Поени од реакции
7.215
Сезонава Јокичот е шах мат за противниците, колку и да не го сакам му симнувам капа.Денвер како екипа гради тим околу Јокич без супер старс што е за пофалба исто така,за разлика од екипи како Клиперс, Лејкерс, 76,Феникс и останати.Мерак ми е Денвер да земе титула го заслужува тоа дефинитивно.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.423
Поени од реакции
39.009
Да ама Леброн ги прочита на време, особено ако е точно шо кажа дека е често користена игра во вакви ситуации.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.382
Поени од реакции
35.041
Хамер е позната често користена акција. Не тоа поентата, не ниту тоа дека Лејкерс/Леброн ги прочитаа (можеше да биде и само тактика за свичањето, не мора да значи дека ја препознаа шемата).

Поентата е курчот од Стив Кер да го матира Хам со акција која е наречена баш според него. :D
Инаку ни јас појма немав дека е според него наречена така.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.153
Поени од реакции
11.827
Шемите се тие, со години се користат, Леброн е само доволно интелегентен и премногу години во лигата за да знае што може да одиграат и како да се брани тоа.
Маестрално ги зезнаа и тоа е тоа. Не дека Кари ако погодеше тројки од пола терен немаше да се смени нешто, ама од др страна не можеш секогаш да очекуваш да влези макар и најдобар шутер во историјата на лигата да си.

Како и да е, време е да се мисли на следниот противник на Лејкерси, оваа серија е готова.

Пошто во 70% на темата се Лејкерс фанови, кој го сакате повеќе Денвер или Феникс и зошто?

Јас мислам дека Денвер е подобар мечап, иако е далеку поорганизирана екипа и со подобра клупа до негде од Феникс, сепак АД може да му прави проблеми на Јокич пошто Јокара нема мн одбрана над него да изигра, Леброн нема кој да го чува, а останатиот дел од екипата на Лејкерс ќе изигра добра колективна одбрана врз Мареј и цел тим на Денвер.
Од др страна, во Феникс имаш два лудаци кои можат во било која вечер против било кого да стрпаат по 50 поени, така да според мене тој мечап би бил потежок за Лејкерси него оној со Денвер.

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
762
Поени од реакции
1.934
Realno Durant seuste e top 3 igrac vo ligata no deka e najdobar povekje ne drzi voda...
Lani Seltiksi go izbrishaa parketot so nego, sea ovde ako ispadne protiv Denver togas mehh.
Mislam Feniks ja dobivaat serijata 4-3.
Izi ne zaebavaj , na 3-2 skor za nugets ti vikas ke ja vrtat sansi na 3-4 .
Se nadevam na ova nema da se kladis , inace pak cela diskusija za tebe i tvojte tipovi ke se otvori.
P.s nemoj da me razberes pogresno bratu, tvoi pari so alal da si gi trosis ;) , same ne vo bunar na tip ko feniks da ja svrti serijava :brlav:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.828
Поени од реакции
115.901
Јокич има високо IQ и одлично знае да се позиционира но е прилично спор и тромав
Ау колку си грешка за ова не си свесен. Можеби не е Усаин Болт ама за негова висина е преподвижен и агилен, не може никој да го чува во лигата.

3-2 намалија ГСВ, реков не е ништо готово и знаат вакви 3-1 резултати многу често да се tricky и да има проблеми. Имаат меч топка сеа на домашен терен Лејкерси, тука ако зезнат ќе изгубат у мајсторката.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.643
Поени од реакции
4.525
Не бе какво отпишување, оние се скроз луди види како шутираат само за момент ако ги остават сами. Имавме среќа што се испукаа во 3-та четвртина, знаев дека не може да продолжи онаков процент за шут цело време... И Хам морам да го пофалам за адаптацијата што го стави АД на Вигинс, претходно буквално ги утепаа со повторување пик&рол преку АД.

Него пази му ја фацата на Шродер после епското усерување од Дрејмонд. :D

Блаженава насмевка на Шрудер ме потсеќа на актеров ..

rok.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom