НБА сезона 2022/2023

Статус
Затворена за нови мислења.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.488
Поени од реакции
10.074
Многу се прави паметен овој,се што кажал излага обратно така да си знаете
ne e perk kriv, mesto friteza u mcdonalds mu dale mikrofon i kamera, pa covekot da se rabote nesto :pos:

ne naucil tecno da zboruva kutriot, analiticar se kurdisal :tapp:
#just_do_it hhh

Член од
11 април 2023
Мислења
123
Поени од реакции
342
Ау колку си грешка за ова не си свесен. Можеби не е Усаин Болт ама за негова висина е преподвижен и агилен, не може никој да го чува во лигата.

3-2 намалија ГСВ, реков не е ништо готово и знаат вакви 3-1 резултати многу често да се tricky и да има проблеми. Имаат меч топка сеа на домашен терен Лејкерси, тука ако зезнат ќе изгубат у мајсторката.
Јокич има високо IQ и одлично знае да се позиционира но е прилично спор и тромав и е многу лош рим протектор затоа му го донесоа Арон Гордон за да му помага.
Се надевам дека сега ќе ме сфатиш.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.379
Шутеви за водство во последна минута од плејоф натпревари, не очеквев дека е олку клач Бронот, а Кари знаел да се изгуби во тесни завршници очајна статистика заедно со цигларот

Прегледај го приврзокот 378019
Ова мора да е грешка. Мене на кајгана ме научија дека Леброн е анти-клач а Џордан и Коби се без промаш последна минута.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.382
Поени од реакции
35.041
После онакво плачење пред новинари дека Лејкерс глумат за фаули, Вориорс се утепаа од флопање. И од тепање. Судењето нееднакво. Премногу судијски грешки во корист на Вориорс за човек да не се посомнева дека 6-тата утакмица и парите што ќе се заработат, не влијаеле на судењето. Не само личните грешки судени нееднакво и несанкционирање тепање, туку и неколку ептен очигледни аут топки, Дрејмонд едно 3 пати заслужи техничка грешка за урлање во фаца на судии па дури и отворено му кажа на судијата дека нема да престане додека не му дадат техничка, практично им кажа дека знае дека нема да му судат техничка па колку и да им урла во лице. Мислам еј, на ЕSPN се смееја... Но на крај Лејкерс сами се криви (за исходот), играа со помалку жар и желба а ова овде е плејоф кошарка. Плејоф кошарка. НБА не модна писта. Тепање и глумење е очекувано. Така да како што велат Америте - man up or go home.

Следнава е елиминациона утакмица, овака или онака.

(Дејмонд Грин за Оскар треба да се номинира, сериозно).

Член од
23 август 2010
Мислења
39.828
Поени од реакции
115.901
Ова мора да е грешка. Мене на кајгана ме научија дека Леброн е анти-клач а Џордан и Коби се без промаш последна минута.
100 пати да ми дадат да бирам 101 пат ќе ги изберам Џордан и Коби за шут у последен напад пред Леброн.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.346
Поени од реакции
11.775
После онакво плачење пред новинари дека Лејкерс глумат за фаули, Вориорс се утепаа од флопање. И од тепање. Судењето нееднакво. Премногу судијски грешки во корист на Вориорс за човек да не се посомнева дека 6-тата утакмица и парите што ќе се заработат, не влијаеле на судењето. Не само личните грешки судени нееднакво и несанкционирање тепање, туку и неколку ептен очигледни аут топки, Дрејмонд едно 3 пати заслужи техничка грешка за урлање во фаца на судии па дури и отворено му кажа на судијата дека нема да престане додека не му дадат техничка, практично им кажа дека знае дека нема да му судат техничка па колку и да им урла во лице. Мислам еј, на ЕSPN се смееја... Но на крај Лејкерс сами се криви (за исходот), играа со помалку жар и желба а ова овде е плејоф кошарка. Плејоф кошарка. НБА не модна писта. Тепање и глумење е очекувано. Така да како што велат Америте - man up or go home.

Следнава е елиминациона утакмица, овака или онака.

(Дејмонд Грин за Оскар треба да се номинира, сериозно).
Секоја година е истата случка. Ми текнува на финалето кое што Кавс го сврти од 3-1, имаше еден куп грешки во 5 и 6 меч.
Едноставно кур ги боли за кошарка, кур ги боли дали ќе оштетат некој, битно им е да има повеќе мечеви и повеќе пари.
Автоматски споено мислење:

100 пати да ми дадат да бирам 101 пат ќе ги изберам Џордан и Коби за шут у последен напад пред Леброн.
Си го одбрал човекот за да се објаснуваш. Навиваше за Клиперс 100 год за сеа да е хардкор навивач на Лејкерс. Ако испаднат тие ќе навива за Сиксерс поради Ембид, а ако испаднат и тие ќе си го мавни јажето.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.153
Поени од реакции
11.827
3-2 намалија ГСВ, реков не е ништо готово и знаат вакви 3-1 резултати многу често да се tricky и да има проблеми.
Не е резултатот толку проблем колку што снегулката пак се повреди. Додуша Луни убави лакти мава... ама сепак. Ебате стаклениот, ко некое педерче секоја втора утакмица повреден е.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.178
Поени од реакции
10.159
Не е резултатот толку проблем колку што снегулката пак се повреди. Додуша Луни убави лакти мава... ама сепак. Ебате стаклениот, ко некое педерче секоја втора утакмица повреден е.
Така е, срам да му е како смееше да добие потрес мозга после лакт у глава. Од следна година предсезонски тренинзи UFC за да може да издржи, што е ова..

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.382
Поени од реакции
35.041
Прилично физичка игра (за денешни стандарди) дозволија судиите. Лејкерс, Хам примарно, требаше да се прилагодат на тоа - со свое тепање. Леброн му подели еден лакт на Вигинс ми се чини, ама Вориорс играа многу пофизички (И Вокер/Шродер/Ривс попија солидни удари), и на крај тоа и поголемата желба за победа си донесоа резултат... Затоа порано во секој тим си имаше барем по еден enforcer. Кога забегуваат вака, стави го во игра да направи 6 лични и да подели по некој лакт/бокс. Луни требаше да добие вратка, а Дрејмонд и Пул дефинитивно заслужуваат тепање... А штом играат прљаво ни Стев/Клеј не треба да се поштедени. Шампионат не е само кошарка, туку и борба кој има посилна волја за победа. Во моментов тоа се Вориорс.

АД ваљда нема потрес на мозокот, се надевам дека само беше зашеметен. Пошто во спротивно правилата може да не му дозволат ни во 7-мата утакмица да се врати.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.156
Поени од реакции
7.215
Ќе игра АД следна утакмица ништо не му беше,следен натпревар е клуч за Лејкерс

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.382
Поени од реакции
35.041
Дајбоже, ама страв ми е дека не си во право. На фацата му се гледаше дека му се лоши, што е класичен симптом на потрес на мозок. Остај по нет Лејкер што даваат изјави дека АД добро се осеќал, знаат дека по секоја цена мора да ги избегнат НБА проколите за потрес на мозок (може цела недела да му забранат да игра, и со право пошто има причина за тоа).

Мука ми е што да не се десеше ова осеќав дека беа на пат за пресврт. Почнаа да свичаат се (нешто што не го правеа досега) и упали како промена, на Вориорс не им одеше и беа во паника (заради тежината на моментот и пошто Лејкерс почнаа со пресврт). Сите тројки во 3-та четвртина ги промашија.
ЈБГ, бидна што биде идеме понатаму.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.178
Поени од реакции
10.159
Дајбоже, ама страв ми е дека не си во право. На фацата му се гледаше дека му се лоши, што е класичен симптом на потрес на мозок. Остај по нет Лејкер што даваат изјави дека АД добро се осеќал, знаат дека по секоја цена мора да ги избегнат НБА проколите за потрес на мозок (може цела недела да му забранат да игра, и со право пошто има причина за тоа).

Мука ми е што да не се десеше ова осеќав дека беа на пат за пресврт. Почнаа да свичаат се (нешто што не го правеа досега) и упали како промена, на Вориорс не им одеше и беа во паника (заради тежината на моментот и пошто Лејкерс почнаа со пресврт). Сите тројки во 3-та четвртина ги промашија.
ЈБГ, бидна што биде идеме понатаму.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom