Сите мајстори за плагијати... Чесни исклучоци има како на пример ПРЉАВО КАЗАЛИШТЕ кој знае други нека ги напише...Azra, Bijelo Dugme, Riblja Corba, Prljavo Kazaliste, EKV, Film, Haustor, Elektricni Orgazam, Pankrti, Idoli, Patrola... Се групи кои ги ибележаа 70', 80' и 90'.
Која е вашата најомилена YU Grupa и што мислите за истите. Дали било подобро тогаш или пак сега со турбо фолков?
Супер е листава, нема збор дека се крадело/преработувало на големо, ама што е со муабетот за Казалиште? Мене ми се омилен бенд или во топ3, ама они имаат на големо крадено, не знам зошто нема нивни песни во листава, еве прва што ми текнува:Сите мајстори за плагијати... Чесни исклучоци има како на пример ПРЉАВО КАЗАЛИШТЕ кој знае други нека ги напише...Прегледај го приврзокот 349506Прегледај го приврзокот 349507Прегледај го приврзокот 349508Прегледај го приврзокот 349509
Во право си. Само што прочепкав на нет... всушност имаат неколку песни што им се плагијати.Супер е листава, нема збор дека се крадело/преработувало на големо, ама што е со муабетот за Казалиште? Мене ми се омилен бенд или во топ3, ама они имаат на големо крадено, не знам зошто нема нивни песни во листава, еве прва што ми текнува:
Пробај спореди со оваа:Уште една од Казалиште :
Они да ти биле кралеви на плагијатот а ја па ги ставив во "чесни исклучоци"ама они имаат на големо крадено,
Баш така... Не само што правеле плагијати и користеле иста или слична мелодија туку некои од нив како на пример Азра, Бајага или Бора чорба имаат скоро идентични зборови или темата е иста како од украдените песни.Таа песната на Мајталс е оригинал од
60-и рани 70-и а на спешалс е преработка Од касни 70-и рани 80-и (не сум сигурен). Битно истата песна е само пресвирена.
Оваа од Казалиште се гледа дека е апла копја само што си мислеле дека никој од екс-ју не слуша Ска
еве како фосили си го земаа Главниот дел од песната за СенТропез и направија Ја сам за ПлесМислам дека треба да разликувате плагијат од препев. Првото е правење на будала како да е твоја музиката а си ја џапнал од друго место, другото е истото срање само препеано на твој јазик.