House of the Dragon

За кој тим сте во војната наречена „Танц на змејовите“?

• Тимот на ЦРНИТЕ - Кралицата Ренира I

• Тимот на ЗЕЛЕНИТЕ - Кралот Егон II

• Неопределен

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Фала, те молам провери кога ќе излезе епизодата и пиши тука. И мајка ми сака да ја гледа а она не знае англиски, па ако има МК или било кој екс-ју превод ќе уплатам претплата, да не се заебавам со торенти.
Инаку имало leak односно протекла предвреме и затоа ја има да се симне. Официјално премиерата е во 3 сабајле, исто како што беше и со епизодите на GoT.
Имаш веќе излезено ex-yu превод на titlovi.com

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Конечно најдов време за да ја изгледам, делува ветувачки. Баш така скоцкано како почетоците GOT, доста потсеќа на слични кадри и ефекти... верувам дека ќе биде интересна.

Член од
31 август 2021
Мислења
18
Поени од реакции
13
Ја изгледав првата епизода и искрено немам некои импресии, но морам и ова да го кажам исто така се чувствував откако ја изгледав првата епизода од ГОТ, се надевам дека ќе има пресврти...

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Мене ми се допадна, убаво градење ликовите, интересен зачеток на приказната, можеме да забележиме доза на конфронтизам, што ветува заплети и интриги.

Оливија Кук беше преслатка. :love:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.230
Поени од реакции
30.445
Мислам дека подобро ќе биде да се собереме ние да им напишеме првокласни дијалози. Што разбираат тие таму. Уште од сега мачно ми доаѓа кога ќе ми текне дека од следна недела морам да ги гледам овие глупости.
Moras?
Trepni ako ti treba pomos.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.778
Поени од реакции
8.198
Тури му кур на HBO Max, ја чекаме пред време пак да излезе и втората епизода :icon_lol:
Мене искрено било која и да е серија ништо не ми значи дали ќе биде еден ден порано од закажаното во други држави.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.460
Поени од реакции
9.912
de koj e glaven i odgovoren tuka, kako e redot, od koga moze da a lafime, so kako :D

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.136
Поени од реакции
25.222
Јак беше моментот со сонот на Аегон Таргеријан каде го видел уништувањето на светот преку ужасна зима и дека единствен начин да се спаси човештвото е ако Таргеријан седи на тронот и дека оваа информација се пренесува од крал на крал и треба да се чува во тајност.

И тоа дека не треба да се верува во митовите дека Таргеријанси можат да ги контролираат змејовите.

Супер епизода, одлично отварање на серијава.
Се надевам дека квалитетот ќе иде нагоре од епизода во епизода.
Се сложувам со @Zlatikevichius дека фалеше јакото интро од Game of Thrones, али барем надополнија со музиката.
Глумата беше одлична, костимографијата предобра поготово епски беше арморот на Даемон Таргеријан.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.589
Поени од реакции
9.882
Јак беше моментот со сонот на Аегон Таргеријан каде го видел уништувањето на светот преку ужасна зима и дека единствен начин да се спаси човештвото е ако Таргеријан седи на тронот и дека оваа информација се пренесува од крал на крал и треба да се чува во тајност.

И тоа дека не треба да се верува во митовите дека Таргеријанси можат да ги контролираат змејовите.

Супер епизода, одлично отварање на серијава.
Се надевам дека квалитетот ќе иде нагоре од епизода во епизода.
Се сложувам со @Zlatikevichius дека фалеше јакото интро од Game of Thrones, али барем надополнија со музиката.
Глумата беше одлична, костимографијата предобра поготово епски беше арморот на Даемон Таргеријан.
Јак и без врска кога немаа никаков удел Таргаријаните во спречување на апокалипсата оваа им беше неуспешен обид да ја оправат 8мата сезона.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.136
Поени од реакции
25.222
Јак и без врска кога немаа никаков удел Таргаријаните во спречување на апокалипсата оваа им беше неуспешен обид да ја оправат 8мата сезона.
Како немаа?
Џон Сноу е Таргеријан, он беше човекот што го обедини кралството и што ги натера сите сериозно да ја сфатат заканата која доаѓа од северот.

За реализацијата не дискутирам, катастрофално беше изведено тоа.
Меѓутоа, јас би рекол дека баш Таргеријан имаше голем удел во спречување на апокалипсата.

Kajgana Shop

На врв Bottom