House of the Dragon

За кој тим сте во војната наречена „Танц на змејовите“?

• Тимот на ЦРНИТЕ - Кралицата Ренира I

• Тимот на ЗЕЛЕНИТЕ - Кралот Егон II

• Неопределен

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.187
Поени од реакции
84.057
Пазете многу, на нет има се и сешто, јас барајќи ги имињата на актерите успеав да налетам на огромен спојлер за сезонава. :(
Аман, у две книги се опишува све ова. Секој кој читал барем една од нив, знае све.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Толку бев фасциниран од приказната што буквално за 4 дена ги изгледав сите 8 сезони.
Јас за 8 години ги изгледав сите 8 сезони, чекајќи епизода по епизода, сезона по сезона. :D
(морав да си кажам)

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.375
Поени од реакции
38.756
Не се замарам со спојлери, сите знаеме како заврши династијата Таргеријан. Ова може да испадне и подобро од ГОТ во смисол на очекувања од настаните. Ќе биде возeње со крв, секс и борбени сцени. Уште во првата епизода е запазен рецептот.

Сите серии и филмови на Мет Смит (Демон Таргеријан) снимени во последните 10 години ги имам изгледано. Светска класа глумец, одличен избор за ваков карактер на лик.

Единствена забелешка ми е големината на змејовите, некако поголеми ми изгледаа во ГОТ во споредба со луѓето. Во ГОТ Џон кога застана до змејот, големината на раката му беше како забот на змејот. Овде некако помали ми се видоа. Немам читано книги така да хронолошки незнам како се претставени, можда сеуште се млади и затоа се помали.

Дали знае некој до кој временски период планираат да го туркат ова? Ќе го видиме ли и владеењето и смртта на лудиот крал, и раѓањето на Денерис?

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.576
Поени од реакции
9.851
Не се замарам со спојлери, сите знаеме како заврши династијата Таргеријан. Ова може да испадне и подобро од ГОТ во смисол на очекувања од настаните. Ќе биде возeње со крв, секс и борбени сцени. Уште во првата епизода е запазен рецептот.

Сите серии и филмови на Мет Смит (Демон Таргеријан) снимени во последните 10 години ги имам изгледано. Светска класа глумец, одличен избор за ваков карактер на лик.

Единствена забелешка ми е големината на змејовите, некако поголеми ми изгледаа во ГОТ во споредба со луѓето. Во ГОТ Џон кога застана до змејот, големината на раката му беше како забот на змејот. Овде некако помали ми се видоа. Немам читано книги така да хронолошки незнам како се претставени, можда сеуште се млади и затоа се помали.

Дали знае некој до кој временски период планираат да го туркат ова? Ќе го видиме ли и владеењето и смртта на лудиот крал, и раѓањето на Денерис?
Од 170 години до 50 години пред случувањата во ГОТ има ликови што го има во ГОТ.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.187
Поени од реакции
84.057
Лошо ако така ти личи, затоа што змејовите се се помали, а Ваегар е втор по големина у историја, после Балерион.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.881
Поени од реакции
36.965
Аман, у две книги се опишува све ова. Секој кој читал барем една од нив, знае све.
So? Едно: кој го негира тоа? Друго: дали тоа значи дека пошто во две книги го пишувало сето тоа, сега треба сите да знаат се што ќе се случува, па дури и ако не ги читале книгите, да земат да читнат по интернет што ќе се случува, па така да бидат на исто ниво со сезнаење ко тебе?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Черепите беа прикажани и во ГоТ, баш се сеќавам на сцената кога Серси го испробуваше самострелот на еден од черепите. Черепот на тој змеј беше позначително поголем од било кој змеј на Денерис. Затоа мислам дека е ирелевантна компарацијата меѓу големината на овие со тие од ГоТ.

Последно уредено:

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.576
Поени од реакции
9.851
Луѓе не се замарајте со глупости ќе има тајм скип ќе пораснат аждаите. :D

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.187
Поени од реакции
84.057
So? Едно: кој го негира тоа? Друго: дали тоа значи дека пошто во две книги го пишувало сето тоа, сега треба сите да знаат се што ќе се случува, па дури и ако не ги читале книгите, да земат да читнат по интернет што ќе се случува, па така да бидат на исто ниво со сезнаење ко тебе?
Oваа приказна ја има веќе во TWOIAF и во F&B. Тоа се книги напишани од Џорџ Мартин, најпознатиот писател у свет. Цел ебан свет ги има прочитано и ич не е ни најмалку чудно било каде на нет, у зграда, у подрум, у продавница..., да налеташ на информации. Било каде. Ич не е чудно. Џорџ Мартин е најпознат писател у моментов.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.881
Поени од реакции
36.965
Oваа приказна ја има веќе во TWOIAF и во F&B. Тоа се книги напишани од Џорџ Мартин, најпознатиот писател у свет. Цел ебан свет ги има прочитано и ич не е ни најмалку чудно било каде на нет, у зграда, у подрум, у продавница..., да налеташ на информации. Било каде. Ич не е чудно. Џорџ Мартин е најпознат писател у моментов.
OK де, реков: кој го негира тоа?

Член од
31 август 2021
Мислења
18
Поени од реакции
13
Јас за 8 години ги изгледав сите 8 сезони, чекајќи епизода по епизода, сезона по сезона. :D
(морав да си кажам)
За жал мора да признавам, кога искочи петата сезона од ГОТ, читав низ форуми колку била јака серијата и цел свет лудува по ,,Game Of thrones", си велам ајде ќе го следам трендот и ќе почнам од прва епизода. Ја најдов онлајн ја пуштив и само после 5 минути ја изгасив си реков какво с*ање е ова и изгасив. Кога почна пандемијата колегата се разболе и откако се врати од изолација ми раскажа колку јака била серијата. Бидејќи во моментот бев преокупиран немав многу време и ете прилика јас да се разболам и да останам на изолација. Стварно беше многу досадно и си реков ајде баш да се впуштам по втор пат во нова авантура. Толку бев фасциниран од серијата што навистина по цел ден лежев и ја гледав серијата. Само одвреме навреме ја менував местоположбата на лап топот пошо вратот ми се укочуваше и ме болеше. Од 20 дена самоизолација тие 4 дена ми беа едни од најдобрите. Се надевам дека ХОД ќе биде уште поинтересна.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.187
Поени од реакции
84.057
House of the Dragon е инспирирана од Војните на Ружите. Средновековна Англија и алчноста на фамилијата Ланкастер и фамилијата Јорк за Трон, во која безброј невини Англиски ништожници го изгубиле својот живот.
Не е HotD инспирирана од Војните на Розите, туку ASOIAF (Игра на Тронови, што ја викаш). Старкс се Јорк, Ланистер се Ланкастер.

Kajgana Shop

На врв Bottom