94 американски филмски награди (Оскари 2021)

Кој филм е твој фаворит за Оскар за најдобар филм од 2021?

• Вкупно гласачи
    9
  • Гласањето е завршено на .

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Абе можда е местено, можда не. Тие амерички говна све местат... не ме чуди. Ама добро му ја здрви, како и да е..
НЕ е местено оти ја направија нигерската или у превод ... Дојде Дензел да ги "двои" после тоа па дојде Семјуел Џексон да ги пголедне остро,па ПИ ДИДИ испадна со муабет да се собереме ние нашите после и да правиме примирје ,да влијаеме .. гарант и Обама го бараат преку зум кол да се уклучи да биде медијатор.:ROFLMAO:

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.129
Мене Power of the Dog ми беше боље од Dune.
Dune ми беше многу празен и транспарентен.
Американскава кинематографија за мене е мртва ко хрватската. Разликата е во парите. Само некои патетики снимаат и се лутеле или не, ама секој од номинираниве за странски филм оваа година е бар две-три класи подобар филм од било кој од американскиве.

Power of dog немам гледано и немам ни желба. Вестерн ми е скоро па најлошо нешто што постои во филмографија. Не планирам да го гледам ни оној на Спилберг што е римејк на мјузикл (исто нешто катастрофално што постои во кинематографијата) или овој CODA што е римејк на француски филм. Поарно оригиналите би ги гледал.

Белфаст и Кинг Ричард делуваат ко удав досадни - не фала.

Едино можда Ликорис да го ѕирнам, да видам дали форумскиот хејт е оправдан. :D

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
После Оскарите 2017та кога ги симнаа Ла Ла Ланд на сред acceptance speech, веќе ништо не e исто. Гледаноста на Оскарите им паѓа од година во година, и мора вака да се глупираат за да ги збориме следниот ден за нешто.

Таа Џада Смит треба да има доживотен бан од Долби, фацата да не си ја покаже таму а не да ми седи у вип ложа, заради нејзините #OscarsSoWhite пропаѓа манифестацијава.

Инаку Крис Рок ги водеше тие
Оскари 2016та кога Џада, Вил, и други воук неандерталци ги бојкотираа Оскарите зашто немало доволна бројка на црнци во номинациите.

Шамарот за Крис Рок најверојатно беше фејк, ама шамарот за филмската публика што уште го гледа ова шитшоу од година во година беше вистински.

Последно уредено:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Шамарот за Крис Рок најверојатно беше фејк, ама шамарот за филмската публика што уште го гледа ова шитшоу од година во година беше вистински.
Ако пратиш говор на тело и емоции и реакции,дефинитивно као еден по пиша ..." оскарите се толку шит шо неможат да изрежираат вакво нешто"

Ако по некоја екстремно неверојатна случка е лажно,ондак тоа е најдобрата глума на сите тие таму во нивната кариера.

Тоа беше еден од оние ретки моменти каде циркус срање шоу момент би требало да го видиш во живо и отпосле ти е невероватно коа е вирално... еве ја по некоја случајност пуштив канал 300та минута пред да дојде Рок и ај да го слушнам шо ќе се зеза и фатив кец у двојка , како и чолисмо ,маја и уште двајца може други шо гледаа у живо баш тоаш :D и после чекав да не има уште некоја фрка , не ни знаев дека Вил Смит уоште има филм или за шо го доби оскарот.

Сакав да видам бетер шитшоу.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.757
Поени од реакции
8.177
Ова со шамаров ми седи како наместено зошто Крис Рок си седеше како да се договорени да го удри, не го ни запре или пак да му се потргне.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Ако пратиш говор на тело и емоции и реакции,дефинитивно као еден по пиша ..." оскарите се толку шит шо неможат да изрежираат вакво нешто"
Не беше фејк, дефинитивно.
Лутината и нервозата откога го залепи му беше реална.
Ги има секако снимките по нет, секој со своја процена уствари.

Ова со шамаров ми седи како наместено зошто Крис Рок си седеше како да се договорени да го удри, не го ни запре или пак да му се потргне.
Или пак не очекуваше шамар?

Последно уредено:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Едино можда Ликорис да го ѕирнам, да видам дали форумскиот хејт е оправдан. :D
Гледај обавезно, да се пофалам коа веќе го спомна за него иам најдобар helpful скор од сите мои ревјуа на imdb

123.jpg

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.129
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.819
Поени од реакции
42.462
Луѓево многу се увреџени за све, па има видеа каде што комичари како Дон Риклс бербат прават претседатели попут Реган. Та овој се увредил што жена му ја споредиле со карактер од филм.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Колку пропаднаа Оскариве, отворив компјутер да видам кој освоил, тие се тепале таму... Џери Спрингер треба да го викнат за водител следниот пат, ако е жив уште, да ги размрда малку.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Од квалитет на Оскарите, шамарот беше најквалитетен. Мислам цел свет за тоа збори, 300 мемиња излегоа.
Тоа и е поентата.
Не беше фејк, дефинитивно.
Лутината и нервозата откога го залепи му беше реална.
Ги има секако снимките по нет, секој со своја процена уствари.
Па има Оскар и 2 номинации јеботе. :D
Мене од 1-2 видеа изгледани ми се чини ко да му мрда устата у насмевка коа му се дере.

Глупости бе, црнчуги неписмени, ќе ги збори сеа цел свет.

А дојдов само да пишам дека ми е мерак што педерскиот и тој на Сорентино не освоија ниеден битен Оскар.
Џесика јебига, ќе продолжам да ти ги лајкнувам сите слики на инстаграм и фејсбук ама жал ми е, филмот никад нема да ти го глеам.

За другото океј, не ни иам многу многу гледано.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.757
Поени од реакции
8.177
И да не е наместено шамаров на ваквите познати личности во холивуд како и да е со зборење за ова по медиуми ќе им дојде од корист и на двајцава за поголема популарност и паре одреден период и ќе си живуркаат уживајќи :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom