Во фаза на изработка е сè уште Синеплекс.Kino ima li?
Ќе грми ко ќе го направат, јас го проектирав.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во фаза на изработка е сè уште Синеплекс.Kino ima li?
Браво Алмеида,одлични одговори имаш на оваа тема и што е најбитно се што си напишал кореспондира со ситуацијата на терен....Јас не живеам во Скопје ама и низ помалите градови е слична ситуација,довчерашни тутунари на магарешки коли одеднаш станаа газди на стечајни фирми (изнакупија се со сумњиви пари) а кога на отварањето на една таква фирма се појави лично Заеб ми стана јасно од кај им се парите и како се перат пари преку овие фирми....Тоа што се Албанците у Скопје низ Источна Македонија се македонците потрчковци на актуелната власт низ помалите места и градови,некогашните вработенеи останаа изиграни и проебани а требаше да бидат акционери и да си делат дивиденди ама....А во врска со саемот во Скопје имам прекрасни спомени од авто-саемите кои таму се одржуваа и кои беа своевидна сензација,светски премиери се носеа и бее навистина забавно,денес е некако се пластично и извештачено,со горили на вратите,камери насекаде итн.Јас повеќе пишувам од анти-конзумеристички аспект и од носталгија и жал за еден асален град и нормални луѓе што порано живееа во Скопје. Кога ќе ми текне колкави зградишта се испоизградени по градов и каква багра е испопикана по нив, не ми е ни чудно за кого се градат овие јазбини. Претпоставувам дека си помлад од мене, па затоа гледаш поинаку. Ако ти е ок - ок.
Ова е финтата со маските >![]()
EAST GATE SKOPJE [4K]- One of the biggest shopping and entertainment centers in the region
Еast Gate Shopping is envisioned as the new urban center of the city. As one of the biggest shopping and entertainment centers in the region, East Gate Shopp...youtu.be
Инаку што е финтава со маскиве?
Шеташ со маски, влагаш по продавници со маски, за на крај свечено да влезеш во оделот за храна пиење и корона, кај што се најголемите гужви да ја извадиш маската и така забрефтан од 2 сатното пешачење по боиштето Ист Геј Мол да се наждереш донер додека ги впиваш тоа рафинираниот водзух со прашина од трилионите чекори на љубопитните шипиња и пичиња. За после да манеш кафенце во локалот спрат погоре - Контаминирана енергија за да наставиш со маската на уши.
Ајде и за Мекдоналдс исто.![]()
Markets and expansion - H&M Group
hmgroup.com
H&M следна година во Македонија, најверојатно East Gate.
Денес имав прилика да убијам два саати во Ист Гејт претпладне, кога нема ни гужва. Мојот прв коментар е дека ако сте од Карпош, Ѓорче, Влае, Тафталиџе или која и да е населба на која и е поблиску Сити Мол, немате никаква потреба да тепате пат до Ист Гејт. 98% е истиот курац на продавници. За мене, продавниците кај што обично купувам се сите исти и нема ништо ново, со единствен исклучок можеби на Mango Men кои имаат ок ствари за машки и кои на попуст стварно би вределе за цената. Има 2-3 продавници кои во името го содржат зборот „Милано“ и соодветно имаат Милански цени и уште две-три поголеми продавници (Mohito беше една од нив, другите не ги памтам) кои имаат углавно ефтина роба за женски, а ваљда и по нешо за машки, генерално за помлада популација.
Тоа е тоа. Внатре уште се работи, често се маткаат мајстори, местат, лепат ствари и работи. Надвор исто така на големо се работи. Фалат табли за ориентација кај што ќе пише кои продавници ги има на тој спрат или во тој ходник изработени како мапа, како што има во Космос, зашто инаку може да се изгуби многу време во лутање.
Да ги почитуваме препорачаните мерки за заштита на личното и јавното здравје.
Од сите нас зависи!
Во близина на Скопје? Значи не во ист гејт
Не знам што ви се потребни вакви коментари. Саем како таков беше влезен у кредити и пропаѓаше. Погоре читам лелекања како тоа бил преубав објектот со разни спомени. Може бил у 70та година. Објектот нити личеше на нешто нити па беше функционален како што доликува на ЕКСПО центар од 2020та година. Тек што правното лице беше заглавено у кредити. БАЛФИН групацијата влезе со свој приватен капитал си го купи и изгради тоа што мислеле дека е најпрофитабилно за нив, на ниту еден од нас не бркнаа у џеб и не ни земаа пари од домашниот буџет за да го направат тоа. Ако вас како единка не ви се свиѓа објектот не идете едноставно е.,,,po neproduktiven i ponepotreben objekt vo Skopje odamna ne e napraven kako ovoj ist gejt,,,pa staro sajmište beše poatraktivno i so pointeresni sadržini od ovoa bez potreba napraveno ,,,gledajte me chudete se,,,osven za onie što so edno kafe ke otepaat nekolku chasa i da se sliknat ete kade bile,,,