Edinstveno negativno e što so sekoj stepen pomala brzina na turbinata potrošuvačkata raste za okolu 100W poveće, ova e normalno bidejći efektot na greenje se zgolemuva so pogolemo odzemanje toplina od izmenuvačot. Ova e taka poradi toa što so namaluvanje na T na vn. izmenuvač (poradi zgolemeniot izduv neli ) se namaluva i pritisokot (tie se sekogaš pravoproporcionalno zavisni eden od drug), a so toa i opteretuvanjeto na kompresorot i potrošuvačkata pađa.Така, сосема точно, ми требаше една сезона за да ја адаптирам работата на климата според просторот, и моментално овој режим на работа ми овозможува најдобар комфорт, 27 на даљинско, на прв фан, и одржува со тивка работа горе на климата е 26 додека во целата соба е рамномерна температурата 24-25.
За ова да се постигне не треба да се гаси климата за да си се затоплат ѕидовите и така уште повеќе ќе се изедначи температурата, ова важи и за сите други клими, особено во зимскиот период.
Barem kaj mene se ovie odnosi od 100W, kaj pogolemi kompresori kaj 5,5 KW e i poveće.