Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Која програма ја користите за гледање филмови, VLC сеуште се смета за најдобра?
Гледам веќе години и јас преку VLC ама не приметувам што е толку супериорна према останатите? Пред 10-15 години можеби кога имаше најразлични видео формати и квалитети на снимки и мораше да спушташ кодекси разбирам ама сега кој се предностите?
Зборвам стриктно за гледање спуштени филмови не за стриминг и остали ствари.
Дури понекогаш кога гледам филм со подобар квалитет на VLC знае да залагира и замрзне сликата, па реално освен тоа што гласот може да оди до 200% не гледам други предности, просветлете ме ако грешам :D

ова за пц лаптоп кажуваш?

Можеш да гледаш live stream видеа на VLC и да ја снимаш содржина што ја гледаш... имаш опција и да ти најде превод за филмот, али мислам лагираше ако подолго време не ти е updated.

Ја имам VLC али ретко го користам. Скоро секогаш користам MPC што покрај симнувањето титлови има лесни опции и да го синхронизираш титлот.

PotPlayer е најдобар.
Иначе не е се до плеерот, рендерерот е побитен.

Пошто спомнав дека го гледав Злобни Намери 1999та, а секојпат сум под импресии бар 2 дена после гледање, во таа чест постирам 90ти eye candy.

groupgroup-2000.jpg

b56dd4730fb50af462ca55e4609ad585.jpg
Cruel Intentions беше модерен римејк на Dangerous Liaisons со Џон Малкович, Мишел Фајфер, Ума Труман, Киану Ривс...

Heartwarming, Inspirational, Tear-jerking... 4 епизоди на Нетфликс, последната излегува на 30 септември. Документарец за Inspiration4, последната мисија во вселената во која 4 цивили отидоа во вселената и орбитираа околу земјата 3 дена. Се вратија пред една недела. Документарецот е сниман додека се подготвуваат, последната епизода треба да биде за летот.

I am Io, and I am a sci-fi addict. :cautious:

Сите ликови во филмот, вклучително и хетеросексуалните, ќе бидат глумени од ЛГБТ актери.

Го цитирав текстот од артиклот. Иначе сосема е во ред, глумци се, тоа им е работа. Само не треба да мрчат кога стрејт човек глуми трансџендер, that's all.

Епа друштво, после месец дена постепено барање на филмови што сум ги гледал, еве ме и мене на Letterboxd. :) До сега најдов гледани 820 филма, 744 оценети. Кој сака нека ме додаде: Sawyer_88

Snosti go gledav My Son (2021)

James McAvoy was never given a script for this film, where both the actor and audience uncover the mystery at the same time.

Dobro glumi covekot. Tenzicno filmce, znae da te napne i izvadi od corapi. Sound editingot te drzi zalepen i ja stvara tenzijata. Ne se na odmet i pejsazite od Skotska so dozdlivoto vreme. Sozdale odlicna atmosfera.

И што е ова????!?!!?!?!!!?!!?!??!?!!!!?!?!!

Ај одма да објасниш!

Од одамна те цитирам ама ми текна на филмов и дека тогаш се заташкав нешто, а сакав да ти одговорам.

Спојлер алерт оти ме мрзи да барам како се ставаше во тоа спојлерот.

Сизиф два пати ја имал измамено смртта па за казна морал да го бутка каменот и таман да го качи, пак да му падне и се така одново. Не за џабе има референци во самиот филм кон Сизиф. Конкретно тука смртта е таксистот на која оваа му обеќа дека ќе се врати, а не се враќа. Поради тоа е казнета да и се случува бродолом и да заглавува на бродот наречен Еол, иначе грчки бог на ветрот. За да го скрши кругот, треба да го смени текот, односно да ја спречи следната група да се качи на бродот. Настаните се одвиваат по предвидлив тек при што во исто време на бродот таа самата се појавува 3 пати, затоа и филмот се вика Triangle, затоа што ја гледаме неа три пати, во три улоги, од три агли. На крај одкако не успева и паѓа во водата, се буди на брегот и оди да ја корегира ситуацијата од корен убивајќи ја својата двојничка во сегашно време, арно ама од сообраќајката не може да избега, како што не можеле и другите претходно. Таксистот и вика мора да дојдеш со мене, оваа му вика дека ќе се врати, оди на бродот, заспива и тука системот се рестартира, односно со самото заспивање таа заборава што уствари треба да направи и повторно влегува во кругот бродот се потопува и пак истото. Единствен излез и е да се помири и да замине со смртта.
Иначе во Зона на Самракот има една епизода каде што една жена која вози автомобил одбива да качи еден автостопер кој и се појавува на патот цело време, за на крај да сфати дека уствари е мртва, дека автостоперот е смртта и дека мора да го качи и да замине со него. Дали од таму позајмиле нешто не знам, ама мене ми се виде многу слично.
Ова вака најкратко што можев.

Филмот бара голема концентрација, запазување на детали и гледање 2-3 пати за да ја докомплетираш сликата. Да бев во тој филмскиот клуб ќе го предложев, мислам дека е доста потценет и од аспект на (не)популарност/анонимност и по оценката од 6.9 на ИМДБ. За мене дефинитивно беше супер возење.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom