Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Дајте инфо од кај да купам нови држачи за надворешната единица, да може да се монтира покасно 5,5-ка клима така да битно е да издржат поголема тежина.
Prasaj ovde imaat sekakva oprema za Klimatizacija

Пошто спомнав дека го гледав Злобни Намери 1999та, а секојпат сум под импресии бар 2 дена после гледање, во таа чест постирам 90ти eye candy.

groupgroup-2000.jpg

b56dd4730fb50af462ca55e4609ad585.jpg

Здраво, искуство со HISENSE клими сакам да земам ? Дали се квалитетни ко шо се рекламираат?

Evo probav kako modulira Toshibata kaj mene na greenje na ova toplo vreme.
Vreme 19h
Nadvoresna temperatura kaj klimata 18C
Ambientalna doma 21,5C
Ja vluciv na toplo i ja setirav na 22c,pocna da duva edno 15 min ja dostigna 22,2c i krena do 1200w potrosuvacka i okolu 430W se iskluci.
Ne uspeja da spusti do 170w potosuvacka kako sto ima obicja na 13-15c.
Znaci ne e prava solucija da se testira modulacija na klima na visoki temperaturi na greenje, ednostavno ne modulira na 18-19c. Kaj mene e takov slucajot a mozebi e ista i situacijata kaj onie Panasonici,sto ne moduliraaa na toplo vreme,ke vidime vremeto ke pokaze.
Gubitocite se mnogu mali na visoka temperatura,i akomulaciata na toplina od letnite temperaturi vo prostorot i kukata i inverterot.

Последно уредено:
Onaj s Panasonikom kaze da je palio i na +10 i isto radi ,800/400 šablon... Ništa čudno za ove vanjske , samo kad se po forumim puno petlja , laže , pa rjetko ko hoće i da prizna da mu klima radi nekim takvim šablonom na višim vanjskim...
I onda momak očekivao da će da mu cvrlji na 180w , i eto problem...

Evo probav kako modulira Toshibata kaj mene na greenje na ova toplo vreme.
Vreme 19h
Nadvoresna temperatura kaj klimata 18C
Ambientalna doma 21,5C
Ja vluciv na toplo i ja setirav na 22c,pocna da duva edno 15 min ja dostigna 22,2c i krena do 1200w potrosuvacka i okolu 430W se iskluci.
Ne uspeja da spusti do 170w potosuvacka kako sto ima obicja na 13-15c.
Znaci ne e prava solucija da se testira modulacija na klima na visoki temperaturi na greenje, ednostavno ne modulira na 18-19c. Kaj mene e takov slucajot a mozebi e ista i situacijata kaj onie Panasonici,sto ne moduliraaa na toplo vreme,ke vidime vremeto ke pokaze.
Gubitocite se mnogu mali na visoka temperatura,i akomulaciata na toplina od letnite temperaturi vo prostorot i kukata i inverterot.
Eve prv pat jas gledam na merac vcera, uslovite bea slicni kako kaj tebe so vnatresna temp, samo jas staviv na greenje i na 26 stepeni i pocna so 1000-1080w nekade pa spusti na 500 i nesto i taka ostana, pa isklucuvase.
Me zbuni malku, ama eve stom kazuvas vakva rabota, i kaj mene e slicno.
Ke vidime koga ke padnat temp, togas me interesira kako ke gree i kako ke modulira.

Onaj s Panasonikom kaze da je palio i na +10 i isto radi ,800/400 šablon... Ništa čudno za ove vanjske , samo kad se po forumim puno petlja , laže , pa rjetko ko hoće i da prizna da mu klima radi nekim takvim šablonom na višim vanjskim...
I onda momak očekivao da će da mu cvrlji na 180w , i eto problem...
Jas voopsto ne grejam uste e toplo,samo si rekov aj da napravam eden test,po primerot na Zlatko so Mitcibusi EL,ama eto neki da modulira,i da go probam si kupiv termometar so sonda.Posle 5 min,od startot krena 1200w drzese edno 7m so izduv okolu 60c i padna izduvot do 48c i gledv na okolu 450w se iskluce.
Seuste ima premnogu akomulirano toplina vo prostorot,jas i da ne grejam pak temperaturata ke bide okolu 22c.
Za da go napravam testov prethodno cel den bea otvoreni vratite i prozorcite,pa gi ztvoriv i testirav.
Eve prv pat jas gledam na merac vcera, uslovite bea slicni kako kaj tebe so vnatresna temp, samo jas staviv na greenje i na 26 stepeni i pocna so 1000-1080w nekade pa spusti na 500 i nesto i taka ostana, pa isklucuvase.
Me zbuni malku, ama eve stom kazuvas vakva rabota, i kaj mene e slicno.
Ke vidime koga ke padnat temp, togas me interesira kako ke gree i kako ke modulira.
Seuste e rano,uste piperot ne e obran.:)
Zato i ova go napisav,za da nekoj korisnici ne se zbunat vo ponasanjevo na klimive,kako so panasonikot vo hrvaska.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom