Andhadhun (2018)
Ау каков филм, не ми се верува што гледав
Искрено влегов со многу мали очекувања од филмов, веројатно ми е втор или трет индиски филм што го имам гледано. Второ кога видов дека трае 2:20 и во жанр стои Crime со Music толку, го отпишав. Си реков мора да го глеам си ветив дека нема да испуштам ниту еден филм.
Стартот ме потсети малку на Secret и си реков не бе пак пијанист, плус и женската кога ја вметнаа толку се разочарав. Музиката да признаам беше подобра од таа во Secret, а многу ми е мило што филмов ме демантираше скроз. Немаше крај ролеркостеров, да те мрдне од возење. Бавно почна да се развива приказната, а и скроз не ми беше јасен почетокот со зајакот. Е тука веќе кога почнаа заплети, расплети не трепнав до крај. А, си мислев дека ќе ми пречи таа индиска шабанарија ама ептен закон филм. Да се додадам во клубот дека ова е едно позитивно искуство и филм што никогаш не би го пуштил на своја рака. Да, и девојката беше преубава!
Од технички аспект можеше многу подобро и паднаа на тоа поле, ама за индиски филм беше одлично. Е, јебига немам некоја референца за да го споредам со други индиски филмови.
Сеуште не можам да си поверувам што уствари се деси со зајакот
Браво за предлогов.
8.5/10