UEFA Champions League - Season 2020/21

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион на Европа оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .
Кој е тој поасален противник од ПСЖ моментално, освен Сити можеби?

Не е ич срамота да изгубиш од тим кој го има најдобриот напад.
Срамота е кога 5 од 8 стартери средина и одбрана не им играат. А на бековите ни втори опции, туку трета и четврта. На тој никаков вчерашен ПСЖ би го кутнале од овие што останаа Сити, Ливерпул, Реал и Челзи со гаранција. Еден куп второразредни играчи назад имаа, а и во средина, катастрофално тактички беа поставени, буквално не знаеа кај тераат. Затоа и пишав не верувам да изиграат во Париз полошо од ова.

Срамота е кога 5 од 8 стартери средина и одбрана не им играат. А на бековите ни втори опции, туку трета и четврта. На тој никаков вчерашен ПСЖ би го кутнале од овие што останаа Сити, Ливерпул, Реал и Челзи со гаранција. Еден куп второразредни играчи назад имаа, а и во средина, катастрофално тактички беа поставени, буквално не знаеа кај тераат. Затоа и пишав не верувам да изиграат во Париз полошо од ова.

Сето тоа си стои..ама и јас не верувам дека и Баерн ќе изнапромашат дотолку во Париз како вчера...нереално беше колку немаа спортска среќа..30 шута имаа и никако не влегваше.

Сето тоа си стои..ама и јас не верувам дека и Баерн ќе изнапромашат дотолку во Париз како вчера...нереално беше колку немаа спортска среќа..30 шута имаа и никако не влегваше.

Ја истрошија во финалето токму со ПСЖ. Парижани беа подобар противник тогаш. Тоа е Златко, фудбал.

Па тоа не е среќа, туку квалитет е во прашање. Едно е шансата да падне на Чупо Мотинг, а друго е на Мбапе.
Тоа ти е исто како сега тоа што на ПСЖ им дуваше толку промаја назад и не можеа пас подолг од 5 метри да погодат, да го поврзуваш со среќа. Јбг, Баерн ослабен беше напред, додека ПСЖ беше каша попара во среден ред и одбрана. Но во нападот имаат неверојатни играчи, кои ги мешаа како сакаат дефанзивциве од Баерн. Резултатот е тој и мене искрено ми беше интересен мечот, но не и баш квалитетен во целина. Премногу грешки на двете страни.

Да...ама и Навас го израмни рекордот на Ноер во одбрани во четвртфиналињата....

ПС
Водеа ПСЖ цело време, Баерн во нападот беа на ниво Брегалница Штип, а во одбраната на ниво на Осогово.
(Асистенцијата на Нејмар и голот на Мбапе,исто и втората асистенција на Нејмар и голот на Маркињос...)
Така да, заслужена победа - по мерка.:)

Последно уредено:
Изгледа и без Горецка и Суље на реваншот, плус Левандовски и Гнабри, претешко дека ќе ја вртат.

Не промашуваше Баерн туку Кејлор бранеше ко мачка. Тоа ти се вика мико мој, голман.
Што не е толку многу битен според тебе.

Џони Леман.

Уште не ми е јасно како можеа Барса да изгубат од Рома 3-0, блам еднаков на поразот од Баерн. Ај од Ливерпул океј тука беа со квалитет, ама од Рома .:facepalm:

Уште не ми е јасно како можеа Барса да изгубат од Рома 3-0, блам еднаков на поразот од Баерн. Ај од Ливерпул океј тука беа со квалитет, ама од Рома .:facepalm:
Искрено, ако се сеќаваш, Рома го изигра мечот на Камп Ноу многу подобро од она што го покажува крајниот резултат 4-1. Создадоа многу шанси, а головите кои ги примија беа доста несреќни.

Згора на се', покрај играта, тие беа дебело оштетени тој меч, еден пенал не ми свирнаа, а пак друга во ситуација им свирнаа слободен удар од работ, а прекршокот беше внатре во шеснаесетникот.

Поентата ми е, во тој двомеч Рома и Барса беа апсолутно рамноправни според прикажаното, дури би се осмелил да кажам дека Рома беа подобри и покрај судиската помош за Барса.

Искрено, ако се сеќаваш, Рома го изигра мечот на Камп Ноу многу подобро од она што го покажува крајниот резултат 4-1. Создадоа многу шанси, а головите кои ги примија беа доста несреќни.

Згора на се', покрај играта, тие беа дебело оштетени тој меч, еден пенал не ми свирнаа, а пак друга во ситуација им свирнаа слободен удар од работ, а прекршокот беше внатре во шеснаесетникот.

Поентата ми е, во тој двомеч Рома и Барса беа апсолутно рамноправни според прикажаното, дури би се осмелил да кажам дека Рома беа подобри и покрај судиската помош за Барса.

Чист пенал не беше досуден над Џеко и никој ништо не искоментира тогаш...нормално фановите на Барселона навикнати да има судиска помош за нив и тоа му беше неприметно.

Рома беше одлична екипа тие три години од 2015 до 2018 и се очекуваше кога тогаш да покажат резултат..посебно сезоната 2016-2017 од сегашна перспектива имаа дрим тим и се нешто му фалеше за да освојат било каков трофеј...да се потсетиме дека Наинголан играше во GOD mode тие сезони и беше неповторлив играч.

Искрено не го гледав тој двомеч, знам тогаш имаше по 2 утакмици на ден во четвртфинале и повеќето ја гледавме другата. Знам само не можев да поверувам кога видов 80 и некоја 3-0 за Рома. Чудно беше знаејќи дека Барса претходно ретко испаѓаше од вакви противници и знаејќи дека Рома секогаш испаѓаше од појаките.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom