Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
5 март 2018
Мислења
17.222
Поени од реакции
19.642
Ајде спијте мирно ќе одите до Солун на кафе од 14 Мај :)
Еве и Шпанија планира да спроведи ковид пасош, најверојатно повеќе земји ќе го следат тој пример

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.550
Поени од реакции
2.913
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.486
Поени од реакции
18.511

ова нема крај...всушност новите мутации...
Многу многу мали се реинфекциите во моментов, така да и со англисков тие што го прележале првиот сега имаат имунитет.

Дури мислам дека сите што имаат прележано сега треба да си живееат турбо и ич кур да не ги боли, многу ќе му биди поарно да бидат во контакт со вирусов цело време затоа што ќе имаат константно антитела и ќе станат практично бесмртни на вирусов.

Знаете зошто имунолошкиов пасош за вакцинирање важи само 6 месеци? Затоа што имаат резултат дека сите што го прележале имаат антитела барем 6 месеци и затоа претпоставуваат дека и вакциниве ќе пружат ист имунитет. Скроз е исто дали си го прележал или вакцинирал.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.733
Поени од реакции
16.955
..Знаете зошто имунолошкиов пасош за вакцинирање важи само 6 месеци? Затоа што имаат резултат дека сите што го прележале имаат антитела барем 6 месеци и затоа претпоставуваат дека и вакциниве ќе пружат ист имунитет. Скроз е исто дали си го прележал или вакцинирал.
а издаваат документ или само тест со антитела е доволен за да патуваш во ЕУ ( Грција) ??? Да не бараат негативен ПЦР тест ??...

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.012
Поени од реакции
8.333
ФОТО: Луди журки со гласна музика - во скопски кафулиња забави како да нема корона - Слободен печат (slobodenpecat.mk)

Реков, ќе пијат ќе лумпуваат, па од 10 на спиење. Ништо не е сменето драги мои :). За неколку дена моли се да не ти треба хоспитализација за било што.
Тој Интермецо не беше предходно исто затворен?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.486
Поени од реакции
18.511
а издаваат документ или само тест со антитела е доволен за да патуваш во ЕУ ( Грција) ??? Да не бараат негативен ПЦР тест ??...
Појма немам да ти кажам, не ни следам, оти се откажав од одење во Грција ова лето. Инаку Грциве најавија дека од мај ќе се отворат за вакцинирани и тие со негативен тест, ама мислам дека до тогаш сто пати ќе се преправат.

Впрочем лично сум против пасошиве за вакцинација, затоа што ќе предизвикаат хаос во лето. Не помагаат вакцините за заебани мутации како Бразилскиот и Јужно Афричкиот и мислем дека ќе се создади хаос во лето кога луѓето сигурни дека вакцинирани ќе почнат да се заразуваат со мутациите.

Тоа ќе биде идеална подлога за уште едно гадно зимо.

Последно уредено:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.437
Поени од реакции
39.055
А оти да се мачат кога имаат принцип на работа “бутни прачка пиј вино“
Буквално така му доаѓа, бутни прачка пиј вино. :LOL:

Во Жан Митрев не ти ја ни бутат прачката внатре во болница, надвор на импровизирана барака. Првата тетка на шалтерот ти лапа 3 бона, и те праќа на другиот шалтер позади. Втората тетка отвара прозорот, цела е замотана во целофани и со 3 маски. Го вади стапчето преку џам и ти брца у уста и нос додека на 12 метри од тебе фрчат дизели од 2003 година и стварат нови озонски дупки. Потоа тоа стапче иде у пластична футрола и на анализа.

Не корона, на црна чума ќе си позитивен.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.811
Поени од реакции
2.356
Буквално така му доаѓа, бутни прачка пиј вино. :LOL:

Во Жан Митрев не ти ја ни бутат прачката внатре во болница, надвор на импровизирана барака. Првата тетка на шалтерот ти лапа 3 бона, и те праќа на другиот шалтер позади. Втората тетка отвара прозорот, цела е замотана во целофани и со 3 маски. Го вади стапчето преку џам и ти брца у уста и нос додека на 12 метри од тебе фрчат дизели од 2003 година и стварат нови озонски дупки. Потоа тоа стапче иде у пластична футрола и на анализа.

Не корона, на црна чума ќе си позитивен.
И ти пишува во тестот позитивен на Еуро дизел. :pos:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Јас ја примив вакцината вчера ,не боли воопшто, малку раката е сега тешка за кревање.
Ми се јавија буквално во пет и нешто дека имале неколку вакцини останати па да не се фрлат ак може да дојдам.
Им викам, одма сум таму! Убер и за 10 мин примив вакцина.
После вакцина, ме пратија 15 минути да почекам да видат дали ке има некои нуспојави.
UK based btw.

Attachments

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
ФОТО: Луди журки со гласна музика - во скопски кафулиња забави како да нема корона - Слободен печат (slobodenpecat.mk)

Реков, ќе пијат ќе лумпуваат, па од 10 на спиење. Ништо не е сменето драги мои :). За неколку дена моли се да не ти треба хоспитализација за било што.
Секој на своја одговорност, мене уште не ми се јасни дебилниве мерки за 4 на астал, во петок партал се направив во кафана каде што мораш максимум 4 да седиш наа астал, а кафана беше препуна со жива музика ( музичарите свират во една просторија надвор од кафана и на видео бим ги пренесуваат во кафана).

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.523
Поени од реакции
18.395
Докиќ буквално влезе во шупакот на Филипче на Топ тема. Срамно такво име и стручност да ги стаиш на страна и да се лигавиш како некој лигуш. Одвратно изгледа. Така е всушност со сите директори и раководители, големи шупаци се во прашање.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Јас ја примив вакцината вчера ,не боли воопшто, малку раката е сега тешка за кревање.
Ми се јавија буквално во пет и нешто дека имале неколку вакцини останати па да не се фрлат ак може да дојдам.
Им викам, одма сум таму! Убер и за 10 мин примив вакцина.
После вакцина, ме пратија 15 минути да почекам да видат дали ке има некои нуспојави.
UK based btw.
А шо е сликата со црквата?

Kajgana Shop

На врв Bottom