Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Италија последно шо прочитав оди во тотален локдаун
3 неделен и тоа , но не баш тотален . Ни оставија бар индивидуален спорт/рекреација на отворено, да се потроши бар нешто од калориите кој ќе се наталожат, и стресот колку толку.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.756
Поени од реакции
37.752
... ги гледам од балкон како лута група криејќи се таму ваму без некоја цел, го прашувам следниот ден комшијата еден од таа група „добро не знаеш дека има полициски час, што излегувате така во ниедно време?“
одговорот беше изненадувачки,
„ комшивке ти не знаеш какво е чувството од адреналинот да се прекршат забраните и правилата и да не бидеш фатен!“
истиот комшо, кога немаше полициски час дури не излегуваше надвор, ама ете сега секоја вечер, поради тоа адреналинот, а и желбата да се прекршат забраните, за која националоност се работи нема да кажам!
така да не знам колку се ефикасни овие заштитни мерки поради К19, можеби се дури предизвикувачки полоши!

Член од
5 март 2018
Мислења
17.271
Поени од реакции
19.722
Ne sum, ne me povrzuvaat mene so muslimanstvo kako nejze ili kako tebe so bugarofilstvo inaku primamliva e idejata. Ako projavi interes mozam da i dadam nasoki, ne e problem.
Ајде Владе, да ги размрдаме малку некако замрена е темата :)
Автоматски споено мислење:

Авицена праи по отприлика 400 ПЦР тестови дневно. Стандардниот ПЦР тест им е 2,600 денари и тој е најефтиниот. Авицена праи во просек по 17,000 евра на ден само од ПЦР тестови.
Не викам да не се прават тестови, ама каква паника е створена, малце да му протечи носот и одма тест, ко небаре до вчера немаше настинки овој период. Кога веќе сум во во двоумица дали имам корона, имам симптоми,ќе се изолирам и готово, шо ми менува тој тест, освен ако не е за да се приложи како доказ на работа.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Не може тие што се у недоумица дали имаат ковид да се изолираат,има луѓе што одат на работа,што ствараат,што допринесуваат за ова гнило општество.Има луѓе што си ги хранат семејствата,не се сите џаболебари.Па фала богу дека ми е полесно да направам тест и да продолжам со нормален живот уместо да дремам затворен 10 и повеќе денови.Бог да чува

Член од
17 август 2011
Мислења
10.390
Поени од реакции
18.541
Не може тие што се у недоумица дали имаат ковид да се изолираат,има луѓе што одат на работа,што ствараат,што допринесуваат за ова гнило општество.Има луѓе што си ги хранат семејствата,не се сите џаболебари.Па фала богу дека ми е полесно да направам тест и да продолжам со нормален живот уместо да дремам затворен 10 и повеќе денови.Бог да чува
Некако у задње време читам препораки да не се тестира одма, туку да почекаш неколку дена зашто може да е невалиден тестот. Со тоа некако ми се губи поентата на тестирањето.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
Не викам да не се прават тестови, ама каква паника е створена, малце да му протечи носот и одма тест, ко небаре до вчера немаше настинки овој период. Кога веќе сум во во двоумица дали имам корона, имам симптоми,ќе се изолирам и готово, шо ми менува тој тест, освен ако не е за да се приложи како доказ на работа.
Сфаќаш дека повеќето тестови се за да искочиш вон граница а не дека имаш симптоми.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.896
Поени од реакции
36.951
Некако у задње време читам препораки да не се тестира одма, туку да почекаш неколку дена зашто може да е невалиден тестот. Со тоа некако ми се губи поентата на тестирањето.
тоа е највеќе за тие што биле во контакт со заразен но сеуште немаат симптоми. Повеќе во смисла тестирај се некој ден подоцна или ако пројавиш симптоми. Ако има некој симптоми секако треба да се тестира освен ако може да си го дозволи луксузот да дреме дома цела недела во само-изолација.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.390
Поени од реакции
18.541
тоа е највеќе за тие што биле во контакт со заразен но сеуште немаат симптоми. Повеќе во смисла тестирај се некој ден подоцна или ако пројавиш симптоми. Ако има некој симптоми секако треба да се тестира освен ако може да си го дозволи луксузот да дреме дома цела недела во само-изолација.
Па да ама луѓето генерално за тоа сакаат да се тестираат, имале контакт со заболен и сакаат да видат на што се. Ти ако имаш симтоми горе доле позитивен си не ти мења тестот, секако треба да седиш во изолација.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.896
Поени од реакции
36.951
Страв или не овој бран е катастрофален и ќе биде најлош. Дали е тоа поради британскиот сој или нешо друго али еден куп луѓе здрави прави испод 40 години во болница завршија.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.734
Поени од реакции
35.560
Prv bran - slednive dve nedeli se klucni
Vtor bran - slednive dve nedeli se klucni
Tret bran - ,,,

Koj e branov po red, koj go ocekuvame?
Cela godina pomina, ovie dve nedeli klucni nikako da pominat.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Авицена праи по отприлика 400 ПЦР тестови дневно. Стандардниот ПЦР тест им е 2,600 денари и тој е најефтиниот. Авицена праи во просек по 17,000 евра на ден само од ПЦР тестови.
После кризава очекувам Авицена и Биотек да отворат градежни фирми и да почнат да градат згради. :icon_lol: :icon_lol:

Член од
13 август 2013
Мислења
1.062
Поени од реакции
2.071
После кризава очекувам Авицена и Биотек да отворат градежни фирми и да почнат да градат згради. :icon_lol: :icon_lol:
А оти да се мачат кога имаат принцип на работа “бутни прачка пиј вино“

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
А оти да се мачат кога имаат принцип на работа “бутни прачка пиј вино“
Вајда нема газдите да мешат малтер и да носат цигли и они да го вршат шаловањето на 40+ степени.

Kajgana Shop

На врв Bottom