Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
5 март 2018
Мислења
17.268
Поени од реакции
19.721
Браво.....супер реплика.....издржана :aplauz:

Затоа вие за ИФТАР ќе ги распнете масите од почеток до крај на улица.......
За зборање тука први сме сите а да излези чоек да слика 70% од тие шо се најгласни за мерките не ги почитуваат.
Автоматски споено мислење:

Не е проблем тоа што ќе не затворат , проблем е што после за Рамазан ќе си биде како и претходната година. И така ќе си се шири вирусов.
Ко му ќутиме ќе не дупат

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.813
Поени од реакции
2.358
За зборање тука први сме сите а да излези чоек да слика 70% од тие шо се најгласни за мерките не ги почитуваат.
Автоматски споено мислење:

Ко му ќутиме ќе не дупат
Види човекот можеби бил на службен пат, едноставно имал потреба и затоа патувал.

Инаку и да молчиме и да се буниме исто ни се фаќа. Па дури и онаа власт на диктаторско ВМРО, ако се побунеше народот за нешто тие не одеа против народот. Оваа власт сега и да се буни народот, тие по нивно си тераат. Протестираа и музичари и угостители тие за никого слух немаат.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.855
Оваа власт сега и да се буни народот, тие по нивно си тераат.
Не. Народот не се буни.
Батали тие протести на лобија со економски интерес.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.268
Поени од реакции
19.721
Види човекот можеби бил на службен пат, едноставно имал потреба и затоа патувал.

Инаку и да молчиме и да се буниме исто ни се фаќа. Па дури и онаа власт на диктаторско ВМРО, ако се побунеше народот за нешто тие не одеа против народот. Оваа власт сега и да се буни народот, тие по нивно си тераат. Протестираа и музичари и угостители тие за никого слух немаат.
Шо протести со по 50 души ?
Треба масовен протест.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.813
Поени од реакции
2.358
Не. Народот не се буни.
Батали тие протести на лобија со економски интерес.

И тие се на некој начин дел од народот. Без разлика за каков интерес се работи.

Шо протести со по 50 души ?
Треба масовен протест.
Да треба. Ама нема да биде исто постапувањето на полицијата кон македонци што протестираат и оние протести кога протестираа против одлуките на судот за Смилковско. Во овој случај ќе ги уапсат сите поради масовно собирање во време на пандемија и пак ништо нема да се направи. Нас македонците оваа власт за стока не смета.

Член од
7 септември 2016
Мислења
294
Поени од реакции
452
Во Србија досега 3/4 од полнолетното население не се пријавило за вакцинација.......што е типичен апсурд.
Претпоставувам дека за тоа се виновни теориите на заговор........и слично.
Во овој контекст небитно.

Утрово на влез во Македонија од Србија........на ГП Табановце.......затекнав огромна колона на возила кои влегуваа во Македонија.......на шопинг, во ресторан, кафуле и слично.....бидејќи во Србија за викенд не работи ништо од овие дејности......па зошто тоа да не се одвива кај нас.
Патем.....еве ја фотографијата сликана преку мојата шофершајбна во 11 часот на влез во РМ
Прегледај го приврзокот 287822
Позади мене имаше уште толку возила.....но ГП е, па не е препорачливо/дозволено за да ја документирам истата.

Вака практично се зголемува ширењето на зараза, истовремено и потенцијален увоз на нови соеви. Да се потсетиме дека дури и вакцинирано лице.....може да ја пренесува заразата.

Ова е сликата на ГП Табановце.......а како е на Блаце, Ќафасан.......сигурен сум дека е весело, особено за викенд.

Важно ние имаме отворени ресторани, кафулиња......каде се седи БЕЗ МАСКИ......отворени преполнети молови, супер шопинг тури.......но имаме банален полициски час од 22 часот......ете демек децата да не се собирале по парковите........кои наместо навечер истото го прават во текот на денот......каде е логиката? Нема логика.
Во суштина ние немаме мерки........а богами ни вакцини.......ниту надеж дека воопшто ќе добиеме во скоро време.
Кратко кажано ние сме отворени за сите......без мерки......без вакцини.
Ете шо било работава оти преска у сопот срби имаше бааги

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
me jade janza nesto... ama sto cuv denes, covek-sopstvenik na Avto skola valjda poradi koronava go odnele ete kaj nekoj si Zan Mitrev kade samo vlez e 12.000 E, i po kratko ili nekoj den pocinal,potoa so doplata na uste 3000 E si go zemale covekot, zavrsilo ozdravuvanjeto-lecenjeto.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.855
me jade janza nesto... ama sto cuv denes, covek-sopstvenik na Avto skola valjda poradi koronava go odnele ete kaj nekoj si Zan Mitrev kade samo vlez e 12.000 E, i po kratko ili nekoj den pocinal,potoa so doplata na uste 3000 E si go zemale covekot, zavrsilo ozdravuvanjeto-lecenjeto.
Лечењето на корона у Жан Митрев за 12.000 евра, не ти ги зголемува шансите сразмерно со цената. Ти ги зголемува, ама не со тој размер.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.813
Поени од реакции
2.358

Анчо повозрасен сте од мене. Нема што да ве јаде јанза. Знам дека чувствувате одговорност поради роднината, ама размислувајте рационално. Не е гаранција дека ќе оздрави некој ако се лекува приватно. Човек заболен од корона после 3 третмани на приватно не се излечи. Така да нема зошто да чувствувате одговорност.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Во јануари 14 им починале од КОВИД кај Жан Митрев - линк до веста.
А имаше случај дури и пуштен дома од клиника Жан Митрев како излечен, после починал

Член од
12 март 2009
Мислења
20.753
Поени од реакции
16.974

ова нема крај...всушност новите мутации...

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.480
Поени од реакции
10.386
Што ти е па на тебе гајле кај сум шетал (и дали сум шетал) и од каде доаѓам.....не размислуваш дека можеби транзитирав преку Србија а доаѓав од погоре? ;)
Тренди душо, сам се издаде а @cholismo одма у напад..:icon_lol:;)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.855
Секогаш има секакви исклучоци. Не се трескајте од земја се дур не дознаете кој им е процентот.

Kajgana Shop

На врв Bottom