Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Вчера и денеска ги изгледав The Astronaut's Wife и The Invasion. Добра екипа, ама слаби филмови.
Многу сакам научна фантастика, ама ретко се случуваат добри филмови. :(

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Вчера и денеска ги изгледав The Astronaut's Wife и The Invasion. Добра екипа, ама слаби филмови.
Од научна фантастика само инди лофај сајфај бајо мој

Ѕирни гo Coherence

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.195
Може ова ќе е непопуларно мислење, ама Raya and the Last Dragon многу слаб филм.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Coherence - интересно исплеткано, ама јас не би го вброила во СФ, повеќе ми е како мистерија. :)

п.с.
„Ова не е мојот сопруг!“
„Како не е? Еве го“
„Не може да е мојот сопруг, вчера го убив“ :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Во време на пандемии, имаме смена на врвот на бокс офисот!

Последниот Авенџерс повеќе не е најуспешниот филм во историјата!

Аватар беше пуштен во Кина викендов...и си го врати првото место

..и ондак то

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Во време на пандемии, имаме смена на врвот на бокс офисот!

Последниот Авенџерс повеќе не е најуспешниот филм во историјата!

Аватар беше пуштен во Кина викендов...и си го врати првото место

..и ондак то

Инаку еве, има една традиција, кога некој ќе го изгуби првото место на боксофисот да направи некој пост за честитање (ме мрзи да гуглам сега за сите да ги постирам), еве како Русовци им честитаа на Аватар што ги снеп-на

1615673097356.png

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.365
Поени од реакции
30.768
Zamisli da igrate CSGO protiv James Cameron i da go tepas ednas kakvi traumi ke mu naprais.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.841
Поени од реакции
6.452
Ако си фан на анимирани ѕирни го Titan A.E. (2000), мене многу ми се допадна како вселенска авантура.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Интересен тренд од минатиот век ми е sci-fi филмови со Шварценегер

Total Recall, The 6th day, The Running Man..

И имаш 'маркетинг' за книгата од типот на "What is humanity, what would you do for your freedom, we live in a society.."

И маркетинг за филмот од типот на 'МУСКУЛЕСТ АВСТРИЕЦ ЕБАВА МАЈКА И ЈАДЕ ШАЈКИ ЗА ДОРУЧЕК АЈМООООООООООООО"

А филмовите негде измеѓу едново и другово..ама не знам, интересно ми е :D Како на пример за Блејд Ранер да го земале Сталоне и пола филм да биде убивање на репликанти и големи експлозии :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Интересен тренд од минатиот век ми е sci-fi филмови со Шварценегер

Total Recall, The 6th day, The Running Man..

И имаш 'маркетинг' за книгата од типот на "What is humanity, what would you do for your freedom, we live in a society.."

И маркетинг за филмот од типот на 'МУСКУЛЕСТ АВСТРИЕЦ ЕБАВА МАЈКА И ЈАДЕ ШАЈКИ ЗА ДОРУЧЕК АЈМООООООООООООО"

А филмовите негде измеѓу едново и другово..ама не знам, интересно ми е :D Како на пример за Блејд Ранер да го земале Сталоне и пола филм да биде убивање на репликанти и големи експлозии :D
Drug primer e terminator, koga go zema svarci za primer a ne prodolzi, koj ima prekrasna premisa. Skynet e kreiran kako antihakerski sistem vo combo so AI sam da prepoznava i sam da se brani. In order to do that, se prenesuva niz cel svet za podobro da sledi. Vladata primeka cudna aktivnost i mu nalaga na skynet da go sopre toa. Skynet toa go tolkuva kako covekot da saka da go sopre skynet, i toj za da se odbrani kako sto vprocem e kodiran, go klasificira covekot kako neprijatel na skynet. Od tamu vecnata vojna. I go imame Svarci kako ebava majki i sajki.

Iskreno ne se sekavam tolku na filmot, nekni go slusnav ova kaj joe rogan so elon musk na spotify :icon_mrgr:

Ps me zanima dali se nesto spomnati rules of robotics u terminator filmovite, mislam vredi za rewatch serijalot

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Drug primer e terminator, koga go zema svarci za primer a ne prodolzi, koj ima prekrasna premisa. Skynet e kreiran kako antihakerski sistem vo combo so AI sam da prepoznava i sam da se brani. In order to do that, se prenesuva niz cel svet za podobro da sledi. Vladata primeka cudna aktivnost i mu nalaga na skynet da go sopre toa. Skynet toa go tolkuva kako covekot da saka da go sopre skynet, i toj za da se odbrani kako sto vprocem e kodiran, go klasificira covekot kako neprijatel na skynet. Od tamu vecnata vojna. I go imame Svarci kako ebava majki i sajki.

Iskreno ne se sekavam tolku na filmot, nekni go slusnav ova kaj joe rogan so elon musk na spotify :icon_mrgr:

Ps me zanima dali se nesto spomnati rules of robotics u terminator filmovite, mislam vredi za rewatch serijalot
Терминатор е мислам оригинално сценарио, другиве мислам дека се адаптации

За другово..појма немам, ако се спомнати можеби да се спомнати во различен контекст без директна асоцијација со Асимов ваљда

Ама ако морам да претпоставам...би рекол јок, пошто ипак немаат правила Терминаториве, макијавелистични се :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom