- Член од
- 5 јануари 2008
- Мислења
- 2.806
- Поени од реакции
- 3.062
А24ne
#1 produkcija momentalno
А24ne
#1 produkcija momentalno
Од научна фантастика само инди лофај сајфај бајо мојВчера и денеска ги изгледав The Astronaut's Wife и The Invasion. Добра екипа, ама слаби филмови.
Многу сакам научна фантастика, ама ретко се случуваат добри филмови.
Фала, го симнувамЅирни гo Coherence
Во време на пандемии, имаме смена на врвот на бокс офисот!
Последниот Авенџерс повеќе не е најуспешниот филм во историјата!
Аватар беше пуштен во Кина викендов...и си го врати првото место
..и ондак то
Ако си фан на анимирани ѕирни го Titan A.E. (2000), мене многу ми се допадна како вселенска авантура.Вчера и денеска ги изгледав The Astronaut's Wife и The Invasion. Добра екипа, ама слаби филмови.
Многу сакам научна фантастика, ама ретко се случуваат добри филмови.
Drug primer e terminator, koga go zema svarci za primer a ne prodolzi, koj ima prekrasna premisa. Skynet e kreiran kako antihakerski sistem vo combo so AI sam da prepoznava i sam da se brani. In order to do that, se prenesuva niz cel svet za podobro da sledi. Vladata primeka cudna aktivnost i mu nalaga na skynet da go sopre toa. Skynet toa go tolkuva kako covekot da saka da go sopre skynet, i toj za da se odbrani kako sto vprocem e kodiran, go klasificira covekot kako neprijatel na skynet. Od tamu vecnata vojna. I go imame Svarci kako ebava majki i sajki.Интересен тренд од минатиот век ми е sci-fi филмови со Шварценегер
Total Recall, The 6th day, The Running Man..
И имаш 'маркетинг' за книгата од типот на "What is humanity, what would you do for your freedom, we live in a society.."
И маркетинг за филмот од типот на 'МУСКУЛЕСТ АВСТРИЕЦ ЕБАВА МАЈКА И ЈАДЕ ШАЈКИ ЗА ДОРУЧЕК АЈМООООООООООООО"
А филмовите негде измеѓу едново и другово..ама не знам, интересно ми е Како на пример за Блејд Ранер да го земале Сталоне и пола филм да биде убивање на репликанти и големи експлозии
Терминатор е мислам оригинално сценарио, другиве мислам дека се адаптацииDrug primer e terminator, koga go zema svarci za primer a ne prodolzi, koj ima prekrasna premisa. Skynet e kreiran kako antihakerski sistem vo combo so AI sam da prepoznava i sam da se brani. In order to do that, se prenesuva niz cel svet za podobro da sledi. Vladata primeka cudna aktivnost i mu nalaga na skynet da go sopre toa. Skynet toa go tolkuva kako covekot da saka da go sopre skynet, i toj za da se odbrani kako sto vprocem e kodiran, go klasificira covekot kako neprijatel na skynet. Od tamu vecnata vojna. I go imame Svarci kako ebava majki i sajki.
Iskreno ne se sekavam tolku na filmot, nekni go slusnav ova kaj joe rogan so elon musk na spotify
Ps me zanima dali se nesto spomnati rules of robotics u terminator filmovite, mislam vredi za rewatch serijalot