Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
61666148.jpg

6d76d3_4b05103cf3304b28964de6efc230a2c3.jpg

се извинувам на драгонскиов хумор hhh

Вчера и денеска ги изгледав The Astronaut's Wife и The Invasion. Добра екипа, ама слаби филмови.
Многу сакам научна фантастика, ама ретко се случуваат добри филмови. :(

Вчера и денеска ги изгледав The Astronaut's Wife и The Invasion. Добра екипа, ама слаби филмови.
Од научна фантастика само инди лофај сајфај бајо мој

Ѕирни гo Coherence

Може ова ќе е непопуларно мислење, ама Raya and the Last Dragon многу слаб филм.

Во време на пандемии, имаме смена на врвот на бокс офисот!

Последниот Авенџерс повеќе не е најуспешниот филм во историјата!

Аватар беше пуштен во Кина викендов...и си го врати првото место

..и ондак то

Во време на пандемии, имаме смена на врвот на бокс офисот!

Последниот Авенџерс повеќе не е најуспешниот филм во историјата!

Аватар беше пуштен во Кина викендов...и си го врати првото место

..и ондак то

Инаку еве, има една традиција, кога некој ќе го изгуби првото место на боксофисот да направи некој пост за честитање (ме мрзи да гуглам сега за сите да ги постирам), еве како Русовци им честитаа на Аватар што ги снеп-на

1615673097356.png

Ако си фан на анимирани ѕирни го Titan A.E. (2000), мене многу ми се допадна како вселенска авантура.

Интересен тренд од минатиот век ми е sci-fi филмови со Шварценегер

Total Recall, The 6th day, The Running Man..

И имаш 'маркетинг' за книгата од типот на "What is humanity, what would you do for your freedom, we live in a society.."

И маркетинг за филмот од типот на 'МУСКУЛЕСТ АВСТРИЕЦ ЕБАВА МАЈКА И ЈАДЕ ШАЈКИ ЗА ДОРУЧЕК АЈМООООООООООООО"

А филмовите негде измеѓу едново и другово..ама не знам, интересно ми е :D Како на пример за Блејд Ранер да го земале Сталоне и пола филм да биде убивање на репликанти и големи експлозии :D

Интересен тренд од минатиот век ми е sci-fi филмови со Шварценегер

Total Recall, The 6th day, The Running Man..

И имаш 'маркетинг' за книгата од типот на "What is humanity, what would you do for your freedom, we live in a society.."

И маркетинг за филмот од типот на 'МУСКУЛЕСТ АВСТРИЕЦ ЕБАВА МАЈКА И ЈАДЕ ШАЈКИ ЗА ДОРУЧЕК АЈМООООООООООООО"

А филмовите негде измеѓу едново и другово..ама не знам, интересно ми е :D Како на пример за Блејд Ранер да го земале Сталоне и пола филм да биде убивање на репликанти и големи експлозии :D

Drug primer e terminator, koga go zema svarci za primer a ne prodolzi, koj ima prekrasna premisa. Skynet e kreiran kako antihakerski sistem vo combo so AI sam da prepoznava i sam da se brani. In order to do that, se prenesuva niz cel svet za podobro da sledi. Vladata primeka cudna aktivnost i mu nalaga na skynet da go sopre toa. Skynet toa go tolkuva kako covekot da saka da go sopre skynet, i toj za da se odbrani kako sto vprocem e kodiran, go klasificira covekot kako neprijatel na skynet. Od tamu vecnata vojna. I go imame Svarci kako ebava majki i sajki.

Iskreno ne se sekavam tolku na filmot, nekni go slusnav ova kaj joe rogan so elon musk na spotify :icon_mrgr:

Ps me zanima dali se nesto spomnati rules of robotics u terminator filmovite, mislam vredi za rewatch serijalot

Drug primer e terminator, koga go zema svarci za primer a ne prodolzi, koj ima prekrasna premisa. Skynet e kreiran kako antihakerski sistem vo combo so AI sam da prepoznava i sam da se brani. In order to do that, se prenesuva niz cel svet za podobro da sledi. Vladata primeka cudna aktivnost i mu nalaga na skynet da go sopre toa. Skynet toa go tolkuva kako covekot da saka da go sopre skynet, i toj za da se odbrani kako sto vprocem e kodiran, go klasificira covekot kako neprijatel na skynet. Od tamu vecnata vojna. I go imame Svarci kako ebava majki i sajki.

Iskreno ne se sekavam tolku na filmot, nekni go slusnav ova kaj joe rogan so elon musk na spotify :icon_mrgr:

Ps me zanima dali se nesto spomnati rules of robotics u terminator filmovite, mislam vredi za rewatch serijalot
Терминатор е мислам оригинално сценарио, другиве мислам дека се адаптации

За другово..појма немам, ако се спомнати можеби да се спомнати во различен контекст без директна асоцијација со Асимов ваљда

Ама ако морам да претпоставам...би рекол јок, пошто ипак немаат правила Терминаториве, макијавелистични се :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
T1 и T2 се ремек дела. Се понатаму плаче за reboot.
Баш така. До Т3 (заклучно со Т2) е океј и во контекст на континуитет, конзистентност и логика. Па и како филмови, од занатски и уметнички аспект.

Alien франшизата е недоискажана по мене, особено со најновите продолжетоци. За мене тројката режирана од Финчер и не беше лоша, четворката режирана од режисерот на Амели е тотална катастрофа и не делува ко да е дел од Alien универзумот. Prometheus, со исклучок на некои сцени од крајот, по мене врши пристојна работа и филмот служи како вовед за понатаму. А понатаму требаше да бидеме внесени во светот на инжињерите, првичната замисла на Ридли Скот и Џеј.Џеј. Абрамс. За жал го добивме Covenant и мислам дека приказната можеше да добие поинтересна и попосакувана насока, барем за фановите отколку тоа што го имаме сега. Инаку Марвел/Дизни ја имаат откупено франшизата за филмовите и кога слушнав за тоа станав тежок скептик. Но откако видов што направија со Стар Ворс и Мандалориан надежта ми се врати. Нормално Alien и Star Wars се две сосема различни нешта, за да успееш да не го усереш Alien потребно е многу повеќе од само добра приказна или добар продукциски дизајн или добри ефекти, франшизата е епитома за sci-fi хорор, целиот тој свет си е посебно доживување и креаторот ќе има big shoes to fill in. Добар пример ми е Raised by Wolves, иако мислев дека можеби е дел од Alien универзумот гледам дека и Ридли Скот и режисерот демантирале, но шоуто дава таков Alien vibe што неодоливо е да не почнеш да развиваш теории. Кога сме кај шоута се спрема и Alien тв серија која најверојатно ќе биде во продукција на FX и во режија на режисерот на Фарго тв серијата, е за ова веќе станувам скептик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom