Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе ти ебам мртви филмови што гледам.

Време е да се посветам на господинот Пол Томас Андерсон и со свежа и (најверојатно) паметна глава да му ги изгледам 8те филмови. Не знам зошто ама имам некој впечаток дека е доста специфичен и на свој начин посебен режисер кој обработува малце комплексни карактери и теми.

Само There Will be Blood го имам гледано и сеуште не можам да го извадам од глава настапот на Даниел Деј Луис, иако филмот ми беше досаден морам да признаам, ама тој период гледав нешто друго и неспремен му влегов.

Сеа почнувам од почетокoт на неговата работа со Hard Eight.

Се надевам нема да ме разочара и ќе си добие почесно место на мојот ѕид со една слика урамена во рамка од Џамбо купена 90 денари.

Одиме.

ImaginativeFeistyHalicore-size_restricted.gif

Ќе ти ебам мртви филмови што гледам.

Време е да се посветам на господинот Пол Томас Андерсон и со свежа и (најверојатно) паметна глава да му ги изгледам 8те филмови. Не знам зошто ама имам некој впечаток дека е доста специфичен и на свој начин посебен режисер кој обработува малце комплексни карактери и теми.

Само There Will be Blood го имам гледано и сеуште не можам да го извадам од глава настапот на Даниел Деј Луис, иако филмот ми беше досаден морам да признаам, ама тој период гледав нешто друго и неспремен му влегов.

Сеа почнувам од почетокoт на неговата работа со Hard Eight.

Се надевам нема да ме разочара и ќе си добие почесно место на мојот ѕид со една слика урамена во рамка од Џамбо купена 90 денари.

Одиме.

ImaginativeFeistyHalicore-size_restricted.gif
ПТА не е нешто тежок, има комерцијален аспект во неговите филмови па затоа не мистифицира премногу како некои други автори. Мене Магнолија ми е најубав негов филм а и воопшто еден од најдобрите на сите времиња. Од останатите, единствен тешко разбирлив и комплициран во однос на приказна ми е Инхерент Вајс кој од друга страна го гледам со восхит затоа што има перфектна монтажа и цел филм ми поминува многу брзо.

Џонтра носи женска дома.
Женската филмски неписмена.
Женската: еееј, ама сте голема фамилија, кои ти се овие, вујковци, чичковци?
Еден другар, филмски неписмен, го гледа К.Бејл и ми вика што си го стаил Ибрахимовиќ бе :D
Иам и пичиња бе :D

Мене многу ми беше добар There Will be Blood. Комплексна приказна е :)

Ја гледав вчера Бриџит Нелсен во Роки, е тоа е женка.Порано имаше појаки глумици, овие новиве ми се мех. Освен Марго Роби која се издвојува.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom