ако глумиш Србин не дозволувај грешки.
Brate, glumio ne glumio, taj sam

. Pokusao sam da sa bar malo makedonskog - iskazem postovanje prema Vasem forumu. Ako sam pogresio, izvinjavam se.
Sporedbata e megju star model na Fujitsu, model od pred 13godini no vrvna klasa za toa vreme i skapa klima
Serijata LDC sto jaq sporeduva dedica iz sosedstva e model so cena sigurno nad 1000evra, imal vgraden japonski kompresor a toa kostalo togas pobajagi a ne pa sea.
Spored servisno printano 2006ta godina FJ modelot LDC imal vakva specifikacija:
Made in Japan kompresor, 36kg nadvoresna edinica 1kg freon ili pobajagi jaka masina
Прегледај го приврзокот 286297
samo kompresorot vo toj LDC model od 2006ta kosta
500evra...znaci cela klima bi kostala
1000eu Najmalce a bi rekol i 1500eu
Прегледај го приврзокот 286296
Прегледај го приврзокот 286298
ama na nego pisuvalo vo 2006ta Made in Japan, i toa se plakjalo togas. Podocna od Japan stanal China ama nema veze
A penzionerot od Srbija sto kao nema druga rabota pa mu pomaga na zetot

odednas mu teknalo da si sporeduva klimi i toa so MUSE so cena pod 500evra

prvo deda nauci da guuglas.
Prvo jasno e zasto se pojavuvaat vakvi likovi od strana, vo Srbija ima najmnogu dileri na Fujitsu i sekako ke se pojavat i tuka da trolaat kontra kinezi i da navivaat za japanci, ama tie montercinja nepoznavaat modeli i delovi vo niv vgradeni....sporeduvaat sekogas magare i muzika i sporedbata sekogas ja vodat generalno po brendovi a ne po modeli. Zamisli sea dedica da napravi sporedba Nocria so LLCC, e toa e moabetot na "Penzionerot" sto bozem slucajno se razbira i vo cenite na kontejnerskiot transport.
Auu sinko, pa ti si imas muku

... veeeliku muku
O cemu ti pricas i o cemu mastas, kakve zakljucke donosis - to je nestvarno

. Ispadoh neki monter ili diler za Fujitsu. Kamo srece da su me kroz zivot pratili tako jednostavni poslovi.
Mnogo ozbiljnije poslove sam ja, sinko, ...radio

, sto se tice termodinamickih procesa u inostranstvu do navrsenih 50. Posle toga malo privatno i po Srbiji i po okolini, pa se evo iz razonode sa 67 punih, jos uvek ne dam i ceprkam ponesto. Cak i sa tim kontejnerima
Da ti sada puno ne objasnjavam problematiku oko toplotnih pumpi, jer je izlisno. Razumes se vrlo povrsno, pa neces verovatno ni da razumes dubinski problematiku tog termodinamickog procesa.
Mogu samo da ti kazem da je sada 2021 godina, te da su LDC kupljene davne 2007. I jeste, placene su oko 1200e komad. Tada to nije bio premijum model. Za kompresor si u pravu, ali se taj nije ugradjivao na svakoj LDC. Duga je to prica....bilo je cak posebnih modela za USA, sa 3kg tezom spoljnom i sa tim kompresorom, muljao je i Fujitsu
Da se vratimo na temu,
ja ti definitivno tvrdim da uredjaj Gree Muse koji je uvezen u Srbiju, ne radi kako bi trebalo da jedan normalan inverter u tom cenovnom rangu u 2021. godini funkcionise. Niti mi je bitno da li je to Gree ili je Fujitsu itd itd, ... jednostavno, takav uredjaj ne radi kako treba. A ipak je 2021. ?
Treba znaci kompresor od cca 500e da bi uredjaj smanjio kapacitet, te razmenu vrsio sa 35-37C na izduvu i sa potrosnjom od 250-300w ? To si hteo da kazes, valjda ?
Uostalom, niti sam ja sve ovo zapetljao i odveo raspravu u smeru nekih mastanja o dilerima, monterima...nego ti

. Ali valjda ti najbolje znas sta te muci. Mene samo malo muci to, sto se zet zeznuo, te uzeo ovo cudo, ali ok.
E sad, ajmo konkretno...imas koliko vidim i sada u 2021. i Gree i Fujitsu i Mitsubishi i Daikin od 1200e. Dakle, jednake po ceni. Plus skoro sve Made in China, Thailand itd
Pitanje za tebe, koju bi kupio ?
Gree ?