Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
И кај мене и со две и со три клими сметките се на двете места по 5300ден
Таму кај што се две на мое изнадување сметка не е зголемена.
Хансолот го гледам се растерети и двете заедно трошат колку порано едната само што трошеше
Сепак 5000 а не 3000.
Растеретување може да се случи на појаки студови, наместо едната да пука со 1.5kw ќе поделат 2те клими по 700-800w што дефинитивно ќе подорби во комфор и распределба на топлината низ просторот.
Ама на овие моментланиве +10С надворешни температури... секогаш една клима ќе е поекономична од две клими.

Епа изгледа ти играла јамболијата Фебруариов....

Види нелогичностите се од твоите објави...
Во Декември сметката ти е 7 и кусур илјади, во Јануар скоро 6 илјади, а во Фебруар половинка од тие 2 сметки односно само 3 илјади.
Најголемиот студ годинава беше баш во Фебруар ем точно во периодот за кој ти е сметката (22.01 - 19.02).

Така да или си ја исклучил едната клима и си ги затворил вратите, или си се греел на 20С и си ја наметнал јамболијата што цела зима ја спомнуваш на форумов.
Ahhahaha ne edna tuku 3 jambolii plus kapce iato kako tebe....a tvojata logika e 5 6 dena ladni ke potrosi poveke odkolku mesec dena okolu 0 toa e toa.
Jas ne gi gasev togas pak tek sea osven koga bese nad 20 denovvie ama preku den navecer teraat a vo taa smetka od 3000 e i koga ti snimav klipcinja so otvorrna balkonska vrata koga trosese nad 2kw

I care a lot netflix продукција а го нема кај нас, а кај америве го има @Zlatikevichius ти си специјалист за овие прашања :D
Автоматски споено мислење:

1614627292411.png

Последно уредено:
Jas ne ja gledam razlikava pomegju Gree Muse i Gree Fairy, ako moze nekoj da pojasni koja e razlikata?

Sporedbata e megju star model na Fujitsu, model od pred 13godini no vrvna klasa za toa vreme i skapa klima
Serijata LDC sto jaq sporeduva dedica iz sosedstva e model so cena sigurno nad 1000evra, imal vgraden japonski kompresor a toa kostalo togas pobajagi a ne pa sea.
Spored servisno printano 2006ta godina FJ modelot LDC imal vakva specifikacija:
Made in Japan kompresor, 36kg nadvoresna edinica 1kg freon ili pobajagi jaka masina
LDC kompresor.jpg

samo kompresorot vo toj LDC model od 2006ta kosta 500evra...znaci cela klima bi kostala 1000eu Najmalce a bi rekol i 1500eu
cena.jpg
9agf01068.jpg
ama na nego pisuvalo vo 2006ta Made in Japan, i toa se plakjalo togas. Podocna od Japan stanal China ama nema veze

A penzionerot od Srbija sto kao nema druga rabota pa mu pomaga na zetot ;) odednas mu teknalo da si sporeduva klimi i toa so MUSE so cena pod 500evra :facepalm: prvo deda nauci da guuglas.
Prvo jasno e zasto se pojavuvaat vakvi likovi od strana, vo Srbija ima najmnogu dileri na Fujitsu i sekako ke se pojavat i tuka da trolaat kontra kinezi i da navivaat za japanci, ama tie montercinja nepoznavaat modeli i delovi vo niv vgradeni....sporeduvaat sekogas magare i muzika i sporedbata sekogas ja vodat generalno po brendovi a ne po modeli. Zamisli sea dedica da napravi sporedba Nocria so LLCC, e toa e moabetot na "Penzionerot" sto bozem slucajno se razbira i vo cenite na kontejnerskiot transport.

Последно уредено:
Od E1 ja imam tabelata - taa e edna serija ponova od tvojata isto so twin.
Novite na r32 se poslabi po zafatnina i ne se so twin kompresor.
Konecno dojdov do kompjuter,i imav memorirano za mojata Toshiba Suzumi 16,sporedi ja so tvojata .
Jas mislam deka tvojata e pojaka.

Od E1 ja imam tabelata - taa e edna serija ponova od tvojata isto so twin.
Novite na r32 se poslabi po zafatnina i ne se so twin kompresor.

Konecno dojdov do kompjuter,i imav memorirano za mojata Toshiba Suzumi 16,sporedi ja so tvojata .
Jas mislam deka tvojata e pojaka.

orginal J A P A N

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Џонтра носи женска дома.
Женската филмски неписмена.
Женската: еееј, ама сте голема фамилија, кои ти се овие, вујковци, чичковци?
Еден другар, филмски неписмен, го гледа К.Бејл и ми вика што си го стаил Ибрахимовиќ бе :D
Иам и пичиња бе :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom