Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Убав на чичко, тоа што загадувањето ќе биде преместено од Скопје во Новаци и Битола, не ја мења суштината! Производството на струја, која тебе ти се чини еколошка во Ск, воопшто не е такво!
Среде Скопје http://te-to.com.mk/
Автоматски споено мислење:

Не го разбирам нашиот народ, посебно луѓето што гледаат подалеку од својот двор.
Зошто од делумна вистина правите апсолутна.
Јас размислувам вака :
- Пример ми е Словенија, треба ли да објаснам зошто ! 90% од тоа што пишувате, таму е забрането.
- Дали некој прочитал што се' се прави во Македонски шуми, тоа податоците дека садат, се точни, ама другото !! Вие навистина ли гледате дека шумите во Македонија се погусти, позелени.
- Барем сите овде сакаат да истражуваат низ интернет. Толку ли е проблем да се видат податоците на загадувањето со воздух. Дали е поголемо кога се затоплуваат домовите или обратно.
- Јас сум видел каков е воздухот на Лето, а каков во Зима во познато туристичко место. Прашувам како е во Крушево или Берово , нека кажат тие што знаат.
- Во мојата котлина точно знам како е и од што е. Сообраќајот е најфреквентен , а сепак загадувањето е најголемо во Ноември- Фебруари.
- Скоро па најважно, СИТЕ сме виновни што дозволуваме да горат СЕ' САМО НЕ СУВИ ЧИСТИ ДРВА.
Они нас - ние вас - а овие од горе
И НАС И ВАС
Автоматски споено мислење:

""" Ako nešto znači vo ravenkata, HISENSE proizveduva ogromni predobri OLED TV, ravni, a možebi i pointeresni od SAMSUNG, LG, SONY, PHILIPS i ostali. Toa e ogromna kompanija vo podem i jas bi igral na ovaa karta, ne kupuvaš avion na kraj kraeva, se e izmereno za slična cena sekogaš se dobiva sličen kvalitet.... """

Ако создадат добра сервисна услуга и добра постпродажна корисничка подршка, нема зошто да не успеат. По мене имаат добри модели, со добри цени, барем во Србија.
Најлесно да убедиш човек од бивша YU дека HISENSE не е кинеско-битпазарска фирма:

Последно уредено:
Ima li nekoj od temava pozitiven so Korona virus ?
Ubav sega prasa i ocekuvas da ti odgovori nekoj jas/jas/jas ..... :vozbud:
Nebe ubav,narodot e isplasen ne gledas sekoj den po xx pocinati,nisto ne mu bilo prethodno za 2 dena kovid19,
i zaminal covekot vo eden pravec,stom gi odnesat na respirator slobodno pisi deka e mrtov...od PP site sto gi iapratija Sk,na respirator site vo limeni sandaci gi vratija,tie sto ostanaja tuka i so poteska slika preziveaja....nesto cudno se slucuva :(

Последно уредено:
Ubav sega prasa i ocekuvas da ti odgovori nekoj jas/jas/jas ..... :vozbud:
Nebe ubav,narodot e isplasen ne gledas sekoj den po xx pocinati,nisto ne mu bilo prethodno za 2 dena kovid19,
i zaminal covekot vo eden pravec,stom gi odnesat na respirator slobodno pisi deka e mrtov...od PP site sto gi iapratija Sk,na respirator site vo limeni sandaci gi vratija,tie sto ostanaja tuka i so poteska slika preziveaja....nesto cudno se slucuva :(
Za moderatorite Off topic hehe,

no sakav da se nadovrzam deka baba mi na 88 god ja prelezi bez nikakov problem (doma) no pobara pomos stom oseti simptomi (domasna poseta)... za razlika od 90% od smrtnite slucaevi koi ne pobarat odma pomos no cekat 10 dena i kd ke im se vlosi sostojbata pa tg da trgnat za lekar

isto taka dvajca ujkovci so diabet ja prelezija i dvajcata bea hospitalizirani samo na O prikluceni

Последно уредено:
Vo vtornik-ot 18-ti noemvri vecerta krenav temperatura vo sredata 19-ti noemvri zakazav test za vo petok na 20-ti noemvri

I od petokot sum pozitiven za zal :(

Od vtornik-ot do cetvrtok-ot ( 17 do 19 ti noemvri imav visoka temperatura na momenti 38,7 temperaturata ja simnuvav so paracetamol supi caevi ) sega pijam vitamin D , cink , vitamin C , Magnezium povremeno imam temperatura okolu 37 °C no maticnata vika nema potreba od antibiotic neznam sega za sega e dobro da se nadevame deka nema da imam nikakvi komplikacii

Inaku me zacudija so testot od centar za javno zdravje bidejki briz zimaat samo od nos za tie brzi testovi takvi im bile testovite

Inaku jas kolku sto sum zapoznaen briz se zima od nos i grlo.

Vo vtornik-ot 18-ti noemvri vecerta krenav temperatura vo sredata 19-ti noemvri zakazav test za vo petok na 20-ti noemvri

Od vtornik-ot do cetvrtok-ot ( 17 do 19 ti noemvri imav visoka temperatura na momenti 38,7 temperaturata ja simnuvav so paracetamol supi caevi ) sega pijam vitamin D , cink , vitamin C , Magnezium povremeno imam temperatura okolu 37 °C no maticnata vika nema potreba od antibiotic neznam sega za sega e dobro da se nadevame deka nema da imam nikakvi komplikacii

Inaku me zacudija so testot od centar za javno zdravje bidejki briz zimaat samo od nos za tie brzi testovi takvi im bile testovite

Ubav drzi se !!! so pomin da ti e.!

Држи се @најубав и со лесно!
Кај мене сите исто се болни.... за среќа со полесни симптоми. Татко ми е потешко,меѓутоа и он е добар и стабилен,во болница но не е на О2.
Како што кажуваш,исто како татко ми! Неможевме една недела темп да симнеме,и на крај мораше хоспитализација. Меѓутоа сите имаме препишано Сумамед(6 дена х1) и Панцеф после тоа,како и антикоагуланти како Кардиопирин. Моја препорака ти е да бараш рентген на гради! Ако неможе на државно,оди во Жан Митрев,2000ден е,плус преглед 2500ден. Не чекај! Точна дијагноза е најбитна при лекувањето!
П.С.јас испаднав негативен на тестот, но чувствувам симптоми. Чудна работа,само јас и зет ми сме негативни и само ние двајца сме тешки пушачи (n)
П.П.С. Ќе биде се ок ил да не се секираш (y)

Држи се @најубав и со лесно!
Кај мене сите исто се болни.... за среќа со полесни симптоми. Татко ми е потешко,меѓутоа и он е добар и стабилен,во болница но не е на О2.
Како што кажуваш,исто како татко ми! Неможевме една недела темп да симнеме,и на крај мораше хоспитализација. Меѓутоа сите имаме препишано Сумамед(6 дена х1) и Панцеф после тоа,како и антикоагуланти како Кардиопирин. Моја препорака ти е да бараш рентген на гради! Ако неможе на државно,оди во Жан Митрев,2000ден е,плус преглед 2500ден. Не чекај! Точна дијагноза е најбитна при лекувањето!
П.С.јас испаднав негативен на тестот, но чувствувам симптоми. Чудна работа,само јас и зет ми сме негативни и само ние двајца сме тешки пушачи (n)
П.П.С. Ќе биде се ок ил да не се секираш (y)
Bidejki sega temperaturata mi e okoli 37°C maticnata osven vitamini ne mi dade antibiotic i sto e najcudno samo na mene mi zakaza za testiranje a na moite roditeli ne im zakaza za testiranje

koga maticnata mi soopsti deka sum pozitiven ja prasav dali da ispitam krvna slika i rendgen na beli drobovi mi vika bidejki si pozitiven treba 20 dena da sedis vo samoizolacija a za moite roditeli bidejki ziveeme zaedno oni treba da se 14 dena vo samoizolacija

Да прашам нешто околу субвенциите дали кога ќе предадете шпорет со листот што ви го даваат со печат треба да го испратите некаде на маил?

Постои голема веројатност, утре или задутре, климите во Електроелемент да бидат на посебен попуст. Кому ова може да му биде од корист, нека се заинтересира.

Болните брзо да оздрават.

Bidejki sega temperaturata mi e okoli 37°C maticnata osven vitamini ne mi dade antibiotic i sto e najcudno samo na mene mi zakaza za testiranje a na moite roditeli ne im zakaza za testiranje

koga maticnata mi soopsti deka sum pozitiven ja prasav dali da ispitam krvna slika i rendgen na beli drobovi mi vika bidejki si pozitiven treba 20 dena da sedis vo samoizolacija a za moite roditeli bidejki ziveeme zaedno oni treba da se 14 dena vo samoizolacija

Moja batucetka isto taka na 18 napravi test privatno i ispadna pozitivna. Kaslase i imase T (do 38.5 max mislam i gi piese po 2 paracetamola od ednas i i se simnase na 36 posle na 8 casa po edno piese da ja odrzi T) , maticen i dade sumamed da pie i ne zn sto nesto za zastita na crn drob od antibiotik. Stom zavrsk so sumamed, i davat infuzija +5 dena so vitamini mislam, sega e podobro i nema T. Vo KU ic ne im e gajle na maticnite ako si pozitiven taka te primat na pregled, a za samoizolacija cak deneska i stigna pismoto. Inace taa sedi sama vo svoja soba, no za terapija odese ednas dnevno do maticen vo ambulanta

ps, pij sto povekje tecnosti, supa, itn no neka bidat topli

Постои голема веројатност, утре или задутре, климите во Електроелемент да бидат на посебен попуст. Кому ова може да му биде од корист, нека се заинтересира.

Болните брзо да оздрават.
Ima veke najaven popust za sreda na hyndai 12ka za 18k,so gratis wi-fi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom