Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 јули 2018
Мислења
1.776
Поени од реакции
5.775
Се дури ни судат пенали добро е, се надевам дека нема да има прекини и паузи до крај на сезоната како во претходните неколку натпревари. Ако нема, па и не е толку нереално Милан да фати 4-то место.

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Има една работа што од октомври се повторува тука.

Кога Милан ќе игра добро, како сега во прво, обавезно фановите на Интер пишуваат како противничката екипа е за никаде, треба да испадне од лига, да не освои место во ЛШ и сл.

Скоро никој не пишува дека и Милан изиграл добро, па затоа противниците изгледаат лошо.

:D
Па не играше Рома само против вас лошо. Секој дерби натпревар што јас сум го гледал, играат срање. Најтазе со Јувентус пред некоја недела. Види им ги резултатите, ако ништо друго, не мора да гледаш јас што сум пишал.
Не се однесува коментарот само на утакмицава со Милан, се игра фудбал и кога Милан не е една од екипите.

Милан игра добро, во однос на тоа со што располага. Сто пати кажано на темава. Еве ќе спомнеме уште еднаш.
Да спомнеме и дека 15 пенали им се судени сезонава, повеќе од двојно од следниот на листата. :P

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.441
Поени од реакции
3.699
Има една работа што од октомври се повторува тука.

Кога Милан ќе игра добро, како сега во прво, обавезно фановите на Интер пишуваат како противничката екипа е за никаде, треба да испадне од лига, да не освои место во ЛШ и сл.

Скоро никој не пишува дека и Милан изиграл добро, па затоа противниците изгледаат лошо.

:D
Јас не видов фан на Интер да вика дека Милан не играше добро, според мене одигра повеќе од солидно.

Но секако дека ни ти ни никој друг неможе да тврди дека денеска Рома изигра добро, едно 80% од шансите што Милан ги направи при контри, дојдоа при аматерски грешки на среднината на Рома, онака како првпат да играат фудбал заедно.

Рома денеска беше дно, дали го виде Манчини што направи при голот на Анте Ребич.

пс. Зошто овие хрвативе секогаш се незадоволни од нешто, и сите се мртви сериозни, во еден момент кога постигна гол, ги отера у пичку матер сите на камера. Да го гледаш Перишиќ и Брозо исто понашање имаат на теренот.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Ребич е најинтересен играч во Милан.....чоекот не покажва никаква емоција, јас го немам видено досега да се израдва коќе дај гол или да се насмее како чоек...нон стоп се понаша како да постигнал гол против поранешна екипа кај шо играл, или како да му е скурчено од фудбал.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.562
Поени од реакции
5.556
Ребич е најинтересен играч во Милан.....чоекот не покажва никаква емоција, јас го немам видено досега да се израдва коќе дај гол или да се насмее како чоек...нон стоп се понаша како да постигнал гол против поранешна екипа кај шо играл, или како да му е скурчено од фудбал.
Озбилно, а многу пргав играч е и борбен... и кога ќе даде гол не се ни смее да му ебем главата

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Озбилно, а многу пргав играч е и борбен... и кога ќе даде гол не се ни смее да му ебем главата

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
и да не заборавиме дека е глуп онака ко чоек, се кладам имал по 8,9 единици уше у основно

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.949
Поени од реакции
23.444
Не знам што си сфатил, ја викам сите три ситуации беа за пенал. Таа на Калабрија, над Мхтаријан и над Леао...

Да и дека тоа над Калабрија било најмалце за пенал. Според мене ако мислиш таќе многу си грешка. Мое мислење е дека тоа над Калабрија беше чист пенал, можда да е дискутабилно дека било на линија, иначе ногата ќе му ја одвалеше тој а не беше близу топка. А овие двете ситуације у второ не беа пенали според мене

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.226
Поени од реакции
18.363
Па со 7-8 бодови повеќе Јувентус би бил втор, на два три бода зад Интер и би се борел за титула. Значи повторно е муабетот дека е добра екипата ама не чини Пирло? И кој тука гледа нереално на работите сега?
Како да ти кажам, тимот не е добар, ама за да се бориш за Скудето во Серија А и не мора да бидеш којзнае што.

Еве лани Јувентус освои, а беше сосема просечен, Интер е прво место испадна во групи ЛШ, Милан е второ место, а се натпреварува во Лига Европа.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.450
Поени од реакции
7.734
Како да ти кажам, тимот не е добар, ама за да се бориш за Скудето во Серија А и не мора да бидеш којзнае што.

Еве лани Јувентус освои, а беше сосема просечен, Интер е прво место испадна во групи ЛШ, Милан е второ место, а се натпреварува во Лига Европа.
Нај објективниот фан дами и господа, Интер излегол во групи и автоматски има просечен тим...

Конте во 2014 во Серија А освои 102 бодови а излезе од факинг Галатасарај во групи и стигна до полуфинале во ЛЕ. Наредна сезона Алегри со истиот тим стигна до финале, значи со најјаката средина со Видал, Погба, Пирло, Маркизио со Тевез во напад...

Заклучок на Мондо: Конте е слаб тренер...

Интер со истиот тим има ЛЕ финале, значи не полуфинале, сезонава гази ама дека излегол во групи а лесно можеше и да помине, плус фактот што Хакими не играше а не беше позитивен на корона (лажен тест), лесно можеше да се смени текот во ЛШ...

Ама Монде тука тврди дека Конте е страшно добар тренер, Конте кој со истиот тим на Интер стигна до Финале ЛЕ, ама исто така Конте од 2014 не е добар дека со прејак тим освои Скудето ама излезе во ЛШ во групи...
Кај вас интерашите постои еден голем проблем во перцепцијата на работите, особено во тоа да сфатите дека како прво и основно на клупата го имате убедливо најдобриот тренер во лигата.
Значи Монде тврди дека Гвардиола е или преслаб тренер дека со Сити се смешка во ЛШ, не може четврт финале да помине или Сити има слаб тим и Премиер Лига лесно се освојува...

Конте е слаб тренер ама исто така и јак...

Алегри е најјак ама во исто време и не го биваше дека не донесе ЛШ па го избркаа... Гарант тука тврдел дека во ЛШ игра факторот и среќа и повреди и дека не секогаш најјакиот победува, ама кога станува збор за Интер тоа е показател дека тимот е слаб...

Јувентус нема јак тим, ама има најјак во Италија, он смета дека Интер е пред Јувентус само поради тренерот... Уствари он и сам не знае веќе што пишува...

Ако Јувентус освои ќе вика замисли освои со Пирло слаб трнер, значи колку е јак Јувентус, кога Пирло земал титула. Ако не освои Јувентус, тогаш они биле најјак тим ама ради Пирло не освоиле, Интер бил преслаб дека излегол во групи...

Значи Монде може да го извади епскиот неуспех на Јувентус на 1000 начини... Пази показател, Милан бил втор а играл во ЛЕ :pos:

Гарант и Интер триплетата ја освоил на среќа, пошто Мурџо има јак тим со Тотенхем а сезонава е непостоечки и игра ЛЕ, значи е слаб тренер, исто Интер 2010 имаше слаб тим, гарант овој на Јувентус е подобар од тој на Интер...

Може да напишам уште 1000 работи кои нема да имаат смисла исто како 'обијективните' гледишта на големиот фудбалски зналац Мондо...

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Да и дека тоа над Калабрија било најмалце за пенал. Според мене ако мислиш таќе многу си грешка. Мое мислење е дека тоа над Калабрија беше чист пенал, можда да е дискутабилно дека било на линија, иначе ногата ќе му ја одвалеше тој а не беше близу топка. А овие двете ситуације у второ не беа пенали според мене
Близу беше топката не заебавај, у нозе му беше на Калабрија, што не значи дека не е пенал. Тоа е тоа, имаше контакт и со новите правила и ВАР вакви ситуации се свират, практично секој контакт у 16 се свири.

Пред ВАР, никој не би го свирнал ова, мислам и сам си свесен. Калабрија на ивица на 16тник, свртен со грб према гол, у стоечка позиција.
Али ирелевантно е ова сега.

Тоа на Карсдорп врз Леао, истотака имаше контакт за пенал, не ми текнува сеа на ситуацијата претодно од Леао дали имаше контакт па да го окарактеризирале ко дуел.

Тео вс Миктаријан, апсолутно никаква врска од пенал немаше.

У споредба со пеналите од првата утакмица........

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
Криминално лош Јувентус
Па не би рекол дека се криминално лоши. Можеби предходните сезони, оваа сезона се само лоши... :toe:

tag Mondo, tag Scirea, tag tutti... :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.054
. А овие двете ситуације у второ не беа пенали според мене
Беше пенал тоа над Леао, дадоа после снимка го закачи Карсдорп позади по нозете Леао. Исссст пенал свирнаа над Лаутаро против Лацио, буквално. Гомното не го свирна пошо веќе им даде пенал на Милан, а имаше пред тоа сомнителна ситуација со Тео и Михтаријан. Тоа не беше пенал, ама не беше ни фаул во напад.

Член од
19 март 2014
Мислења
614
Поени од реакции
928
Беше пенал тоа над Леао, дадоа после снимка го закачи Карсдорп позади по нозете Леао. Исссст пенал свирнаа над Лаутаро против Лацио, буквално. Гомното не го свирна пошо веќе им даде пенал на Милан, а имаше пред тоа сомнителна ситуација со Тео и Михтаријан. Тоа не беше пенал, ама не беше ни фаул во напад.
Колку утакмици се ебани од тие компензации на судиите. Проблем е што сакаат да бидат во главна улога и не сфаќаат дека се само спотер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom