Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Јас изгледа не сум гледала од Тарковски, само што проверував :)
Ни јас. :D

Stalker и Соларис ми стојат симнати едно три-четири месеци може. Не сум седнал да ги изгледам.

Сликава ја видов пред малку, од некој јапонски филм Audition. Интересна ми беше, па ја пуштив тука. :LOL:

П.С. Виолетова имаш профил на летербоксд?

Јас изгледа не сум гледала од Тарковски, само што проверував :)
Ни Соларис, ни Сталкер?
Некој од тие два гарант си гледала.
Ни јас. :D

Stalker и Соларис ми стојат симнати едно три-четири месеци може. Не сум седнал да ги изгледам.

Сликава ја видов пред малку, од некој јапонски филм Audition. Интересна ми беше, па ја пуштив тука. :LOL:

П.С. Виолетова имаш профил на летербоксд?
Јас сум гледал, ама ни еден од тие 2. :P Што знам, ко Сусаро што вели дека Улис е роман „за подоцна“, така и јас сметам за Тарковски. По тој што го гледав, сметам дека е „виша математика“ и морам да му влезам поспремен. Да, сметам дека скоро 2000 изгледани филмови од 2008 до сега се сепак премалку. :(

Ако не грешам, ме мрзи да проверувам сега, доста долги му се филмовиве и имаат такви некои меланхолични, тмурни бои, бар такво чувство ми даде Сталкерот кога му барав превод.

Ради тие две причини и го оставам сè за подоцна.

А Соларис, ме напна книгата и сега се плашам дека филмот ќе ми ја одземе волјата за живот. :ROFLMAO:

Што знам, овој со Џорџ Клуни нема ништо да ти одземе :D
Али не верувам и дека ќе ми даде нешто :D
Заборавам дека многумина од тука не живееле во време кога немало VHS, DVD, интернет, компјутери, мобилни, видео-игри... Имало само еден-два канала на телевизија. Ако го пуштиле Сталкер или Соларис, па мање-више сите ги гледале.
Освен времето на ВХС, што била застарена технологија, да не речам уште ко сум се родил, другото сум го доживеал.

Само МРТ и Сител имав до кај 2004-та негде. Единствени извори на филмови за мене дотогаш. И да, гледав тоа што се даваше. А се даваа одлични наслови.

2004 набавив двд плеер, ама тешко доаѓав до филмови пошто немаше видеотека во мојов град, а не знаев никој што има компјутер да ми изреже двд.

Еј, додека другиве купуваа сувенири, играчки и трошеа на луна паркови, јас филмови купував од ексурзија. :D

Ми текнува и на првото ДВД што го купив, Enter the Dragon со Брус Ли и уште некој третолигашки филм со маестро Брус Ли. Уште го имам двд-то и мислам дека функционира, само омотот е малку напукнат.

Гледаш некоја тепачина на омотот и земаш, од кај знаеш каков е. Уште тогаш сум имал добар вкус. :pos:
Дури ми текнува и кога го земав филмот, имаше уште еден школски што беше ептен по филмови и имаше земено некој дел на Роки, го виде мој Брус Ли и ајде да се трампаме. Како не, за јебани Роки ќе го давам Брус Ли. :icon_mrgr:

Немаш интернет и мобилен да проверуваш каков е филмот, гледаш сликичката/омотот на ДВД-то и купуваш, па ако те сјебале да ти стават некој шведски акциони, ќе се чудиш како да се правдаш пред твоите дома. :icon_mrgr:

Компјутериве станаа актуелни последниве 10-13 години. Претходно во цело мое маало од 200 куќи, компјутери имаа само 2 куќи.

И мобилните пред 20 години беа изгор и ретко кој имаше. А за видео игри, нинтендо имаше, не плејстешани, мада и тоа немав, така што Бериќу Дундариону, и помладиве фатиле од тоа време ко се чекало пред телевизор само да пуштат некој филм и се гледало сè што пуштат. Без разлика што доста работи немало, убаво време.

Кога веќе @Shawn Spencer го спомна филмот со Брус Ли, тука сум приметил интересен феномен. Кога се збори за филмот 99 посто од луѓето не го кажуваат насловот на англиски или македонски туку исклучиво на српски - U zmajevom gnezdu. :)

Кога веќе @Shawn Spencer го спомна филмот со Брус Ли, тука сум приметил интересен феномен. Кога се збори за филмот 99 посто од луѓето не го кажуваат насловот на англиски или македонски туку исклучиво на српски - U zmajevom gnezdu. :)
Можда у 70 и некоја така одел во кино салите во земјава. Не верувам дека го давале со српски превод, али постерот 80 посто бил на српски.

И англискиот назив јас го знаев со nest. Се зачудив ко проверив дека е само Enter the dragon.

Исто како Alien - Осми патник

У змајевом гнезду е легендарен филм, не знаете вие :) Имаше еден ром кај нас во касабата, инспириран од Брус Ли одеше по улици и викаше Ху-Ха, притоа обидувајќи се да ги копира Бруслиевите удари со нога. Се сметаше себе си за карате учител, ги застануваше децата по улица покажувајќи им ги најновите зафати. Еднаш дојде во дворот на училиштето каде што учевме и некој викна: Брус Ли, ене го Брус Ли! Излеговме сите на прозор, едно 12 паралелки на три спрата, ги отворивме прозорите и скандиравме Брус Ли, Брус Ли!

Мислам дека тоа беше најважниот ден од неговиот живот а ја како дете мислев дека човекот е легенда. Сакав да бидам како него.

После некое време го видов во комшии како цепи дрва и си реков, ебате животот, можеби и Брус Ли некаде цепи дрва за да преживее. Очигледно нема леб од каратето...

@џимеј као се вика еден филм мислам дека ти го збореше, некои другари идат на скара нешто покрај река, хорор мистерија трилер така нешто, ирански ми се чини дека е. :unsure::cautious:

За About Elly да не мислиш?

Не, го иам гледано овој.

Може и германски ќе да беше тој на џимбо. Ама ај да почекаме да видиме што ќе каже, ако не го потрупала некоја лавина на Копаоник.

џимеј Малиш, џимеј Паландер, џимијаки Касаи, џимеј Милер, џимеј Дностелиќ.

Не, го иам гледано овој.

Може и германски ќе да беше тој на џимбо. Ама ај да почекаме да видиме што ќе каже, ако не го потрупала некоја лавина на Копаоник.

џимеј Малиш, џимеј Паландер, џимијаки Касаи, џимеј Милер, џимеј Дностелиќ.
Fish and Cat од Шахрам Мокри, година 2013. Во еден кадар е снимен и трае долго, двајца камермани го снимиле (се гледа моментот кога едниот му ја предава камерата на другиот). Не е баш хорор ама е прејак филм :).

Абе за интер е и пак го пазам ко очиве. После џими ваков џими таков.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom