Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.399
А па Ноер се утепа од трудење!
Во годината 10-15 сериозни натпревари, сосе ЛШ. Ако има ЕП или СП па да се испоти малку. Голман во уантимлига ;) таму и Кариус да брани класа ќе ти се чини!
Не лупај те молам, Ноер е убедливо најдобар голман на денешницата. Секако дека Буфон е боље оверал, ебаго 25 сезони има изиграно, ама Ноер ако продолжи вака, а ќе продолжи зашо Баерн ќе си биде при врвот на европскиот фудбал уште долго време, ќе го надмине Буфон. За мене не постои подобар голман од Ноер откако пратам фудбал, човекот е како октопод, знае со топка да игра, има осет да излезе на долги топки како да е штопер, му има донесено катаљарда бодови на Баерн. Нумеро уно!

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
А па Ноер се утепа од трудење!
Во годината 10-15 сериозни натпревари, сосе ЛШ. Ако има ЕП или СП па да се испоти малку. Голман во уантимлига ;) таму и Кариус да брани класа ќе ти се чини!
Ова ќе ти имаше логика ако немаше освоено две ЛШ,играно + финале и не знам колку полуфиналиња...плус освоено СП и неколку полуфиналиња во големи натпреварувања со Германија...ама ок....Ноер е дефинитивно играч/голман за големи натпревари..прав дијамант,лидер и победник

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.764
Поени од реакции
8.520
За мене не постои подобар голман од Ноер откако пратам фудбал, човекот е како октопод, знае со топка да игра, има осет да излезе на долги топки како да е штопер, му има донесено катаљарда бодови на Баерн. Нумеро уно!
Ок, нека си е! Јас не го спорам Ноер. Него кажав дека му се поклопени коцките. Петр Чех да бранеше за Баерн и Германија ќе имаше статуа пред Бундестаг, ама јбг он од Чешка која ретко кога помирисала СП или ЕП.
А тоа дека откако памтиш ти е најдобар, па ич не е параметар.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Ок, нека си е! Јас не го спорам Ноер. Него кажав дека му се поклопени коцките. Петр Чех да бранеше за Баерн и Германија ќе имаше статуа пред Бундестаг, ама јбг он од Чешка која ретко кога помирисала СП или ЕП.
И овај не е валиден аргумент бидејќи можиш да го употребиш за секој спортист и човечко битие на планетата земја....и Роналдо да беше роден во Кина ќе береше ориз сега или ете на пример ние да бевме родени во Занзибар или Мадагаскар немаше да пишиме тука туку ќе ловевме антилопи со копја.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Секако дека му се поклопиле коцките. Во Шалке 5 сезони бранаше па пак беше меѓу најдобрите. Во кој било тим да отидеше па ќе беше најдобар нема никаква врска со коцките. Ако глеаш така па ни Буфон последни 10 сезони со јувентус е во иста позиција ко Ноер со Баерн.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
Не лупај те молам, Ноер е убедливо најдобар голман на денешницата. Секако дека Буфон е боље оверал, ебаго 25 сезони има изиграно, ама Ноер ако продолжи вака, а ќе продолжи зашо Баерн ќе си биде при врвот на европскиот фудбал уште долго време, ќе го надмине Буфон. За мене не постои подобар голман од Ноер откако пратам фудбал, човекот е како октопод, знае со топка да игра, има осет да излезе на долги топки како да е штопер, му има донесено катаљарда бодови на Баерн. Нумеро уно!
Мислам дека никој не рече дека Џиџи е најдобар голман у свет денеска, напротив, не е ниту у топ 5 моментално ниту е најдобар голман у Јуве моментално. Збориме цела кариера земена у обзир, човекот е ГОАТ. Типот има 43 години и уште брани на високо ниво. Тоа беше поентата на муабетот. :)

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.253
Поени од реакции
10.343
Мислам дека никој не рече дека Џиџи е најдобар голман у свет денеска, напротив, не е ниту у топ 5 моментално ниту е најдобар голман у Јуве моментално. Збориме цела кариера земена у обзир, човекот е ГОАТ. Типот има 43 години и уште брани на високо ниво. Тоа беше поентата на муабетот. :)
Малце си контрадикторен у постов. Прво викаш дека не збориш за каков голман е денес, а после збориш дека е ГОАТ и како аргумент имаш дека има 43 години и уште брани на ниво.

За мене Нојер е ГОАТ лично, но и Буфон е многу близу до него.
Е јбг, нема успех со Јуве у ЛШ, титула не дигнал, а богами ни со ПСЖ.

Член од
30 август 2017
Мислења
998
Поени од реакции
1.434
Многу брзо зборавивте како бранеше Буфон до 36-37 години. Нормално, да не очекувавте и на 43 години да брани како 25 годишен. Човекот беше најзаслужен за Италија во СП 2006

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
Малце си контрадикторен у постов. Прво викаш дека не збориш за каков голман е денес, а после збориш дека е ГОАТ и како аргумент имаш дека има 43 години и уште брани на ниво.

За мене Нојер е ГОАТ лично, но и Буфон е многу близу до него.
Е јбг, нема успех со Јуве у ЛШ, титула не дигнал, а богами ни со ПСЖ.
Ај да нацртам. Значи у моментов, сега дур го пишувам постов не е најдобар голман. Зборам цела кариера земена у обзир е ГОАТ. Појасно е? Поентата до годините ми беше дека ијако има 43 години, сеуште брани на високо ниво, со тоа мислам у екипа како Јуве. Нормално дека не може да е како кога имаше 30-35 години.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Ноер немал конкуренција во Бундес, ама затоа Буфон во Сериа А играше против најаките тимови. Не заебавајте си го прчеше еден период кога доминира, а Шчесни уште не беше тука.

И гајле ми е што бранел 25сезони, ако сака и уште 30 нека брани тоа не го прави подобар голман од Ноер. Квалитет пред квантитет.

Последно уредено:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.425
Поени од реакции
25.319
Не може голман што изгубил пет илјади финалиња во лига на шампиони да биде најдобар. :coffee: Ај да не стигнал дотаму можеме да си дебатираме и да си претпоставуваме што ако. :coffee: Ама вака се е документирано и нема потреба да се дискутира дополнително. :angel:

Башка шо е најголем лигајнчар ко чоек.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.245
Поени од реакции
18.449
И гајле ми е што бранел 25сезони, ако сака и уште 30 нека брани тоа не го прави подобар голман од Ноер. Квалитет пред квантитет.
Кај Буфон мислиш преовладува квантитетот пред квалитетот?

Проблемот е што Буфон брани на врвно ниво уште од период кој речиси никој на форумов не го памети, тоа е во Парма од 95та до 2001ва. Малку повозрасни од просекот на форумот може тоа да го доловат, вистинска сензација бил Џиџи кога се појавил на терените како 17 - 18 годишен.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Кај Буфон мислиш преовладува квантитетот пред квалитетот?

Проблемот е што Буфон брани на врвно ниво уште од период кој речиси никој на форумов не го памети, тоа е во Парма од 95та до 2001ва. Малку повозрасни од просекот на форумот може тоа да го доловат, вистинска сензација бил Џиџи кога се појавил на терените како 17 - 18 годишен.
Па и Ноер брани на ниво од тие години, еве го има 34год. Тоа значи дека Ноер брани отприлика 15год на врвно ниво, со минус кога беше повреден и му требаше период да се врати. Додека да бидеме реални Буфон не е на ниво веќе 5-6год, не за џабе Шчесни му го зеде местото. Така да ќе ги добиеме отприлика истите год во кој бранеле на ниво и двајцата, со 1-2 год плус на Буфон.

А и тоа ниво е широк поим, според мене нивото на кое брани Ноер е појако од нивото на кое Буфон бранел. Ноер донесе нови стандарди за тоа како треба да изгледа еден голман, денеска сите големи клубови бараат голман кој ќе има слични карактеристики на Ноер.
Автоматски споено мислење:

Кајгана дноперти чил аут малце.. Фокинг светски експерти го ставија Буфон ГОАТ, ама неееее тука кајганџиите знаат све..
Јаките светски експерти, врска си немаат. Му ја дадоа наградата за најдобар играч за СП Бразил на Меси без да ја допре топката, додека Ноер сам елиминираше неколку репрезентации.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom