Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
А па Ноер се утепа од трудење!
Во годината 10-15 сериозни натпревари, сосе ЛШ. Ако има ЕП или СП па да се испоти малку. Голман во уантимлига ;) таму и Кариус да брани класа ќе ти се чини!
Добро сеа апла претеруваш, дури и незгодно ми е да ти објаснувам. Ете Стекот и Џони го кажале тоа што го мислам. Иако малце и држи вода да бидам реален.
Ноер немал конкуренција во Бундес, ама затоа Буфон во Сериа А играше против најаките тимови. Не заебавајте си го прчеше еден период кога доминира, а Шчесни уште не беше тука.
hey hey wowoww heyy еејјј полека и ти. Буфон беше најдобар голман у свет у време кога калчото доминираше у светските лиги. Тоа немање конкуренција што го збориш се некои 4-5 години во оваа декада од 13-14 сезона кога Интер и Милан скроз се распаднаа, што не значи дека си го ладел на гол пошто не бегаше Јуве по 50 бода. Нема врска ова.
Врвна класа од голман е Буфон. Бог. Цар на гол линија, чуда има брането.
Јас од секогаш сум го поштувал многу Џиџи, малце ми се згади после гол ди Мунтари коа имаше една изјава во стилот дека немало шанси да признае дека не е гол, така нешто. Доста педерска изјава. Плус у Јувентус брани. Од таа творевина само за Маркизио и Дел Пиеро неам лош збор.
Џиџи е педер. И најјак голман, иако јас сум за Касиљас.

Ноер да, постави стандарди ама тоа е нормален тек на фудбалот, се модернизира, не значи дека Ноер измислил да подава со топка и да искача, за тоа повеќе е заслужен Гвардиола според мене. Еве сега скоро сите голмани подаваат и играат со топка, нешто што не беше замисливо пред 10тина години кога голманите само бранеа. Ќе рече некој сеа абе Ноер учествува у игра, дрибла. Па и Икер дриблаше и Цезар дриблаше.
Е Џиџи не знае да игра со топка дефинитивно, никад не знаел со тоа нозете шпатрави.

Сеа пред Стелт да ми изнарипа, да се разбереме, не го деградирам Ноер во ниеден случај, нит па го запечатувам на врвот, само изреагирав така на Сладоледџија што ми пишал голман што бранел пред 900 години. Не постојат тие таквите не ме јебете па кој сака нека е. Лав Јашин вововово у Динамо Москва бранел цела кариера, кујзне што фудбал играле тогаш.

Буфон има место на врвот на ранглистата на најјаки светски голмани, тоа е факт, нема што ние сеа да трескаме глупости тука.
Ноер е на врвот на ранглистата на најјаки светски голмани и тоа е факт.
Касиљас исто, рамо до рамо со нив.

Ова за гоат го пишав на темата за ракометни голмани, џабе расправање кога никад нема да го добиеме конечниот одговор пошто не постојат одредени параметри по кои ќе се водиме.
Џиџо Донарума има све ова да поништи ако продужи да брани на вакво ниво. А сега за сега не гледам причина зошто не би, едино не дај боже некоја сериозна повреда да го упропасти.... или Интер ако го земе хехе.

Па и Ноер брани на ниво од тие години, еве го има 34год. Тоа значи дека Ноер брани отприлика 15год на врвно ниво, со минус кога беше повреден и му требаше период да се врати. Додека да бидеме реални Буфон не е на ниво веќе 5-6год, не за џабе Шчесни му го зеде местото. Така да ќе ги добиеме отприлика истите год во кој бранеле на ниво и двајцата, со 1-2 год плус на Буфон.

А и тоа ниво е широк поим, според мене нивото на кое брани Ноер е појако од нивото на кое Буфон бранел. Ноер донесе нови стандарди за тоа како треба да изгледа еден голман, денеска сите големи клубови бараат голман кој ќе има слични карактеристики на Ноер.
Не мислев на возраста, туку на периодот кога започнал да брани Буфон на врвно ниво, а кога Ноер.

Сублимирано, почетокот на кариерата на Ноер 80% од форумот го има фатено и го памети. Спротивно на тоа, не верувам повеќе од 20% да го следеле Буфон во неговите почетоци.
Затоа, впечатоците дека Ноер има нови стандарди поставено (како демек, Буфон нема поставено) е реално да ги има на форумот, од наједноставна причина што повеќето сме биле сведоци на истите.

Ноер, па 5 празни места до наредниот голман под него. А тоа не е Буфон.

Најдобриот голман што некогаш застанал и бранел на фудбалски терен.

5. Милутин Шошкиќ
6. Петар Борота
7. Драган Мутибариќ
9. Радиша Илиќ
10. Дика Стојановиќ
Ти фали најдобриот од Југа, Владимир Беара, кој бил и појак од Јашин ама ај!
Автоматски споено мислење:

Инаку јас за најдобар голман секогаш ќе го рачунам Оливер Кан, заради 99 финалето :D Такво примање никој немал како он што го окрка:pos:

Ти фали најдобриот од Југа, Владимир Беара, кој бил и појак од Јашин ама ај!
Не знам дали на овој мислев или на Борота. :cautious:

Еден од овие двајца е таа петарда што влегла со топка у гол, по чиј пример е праен Кенгур филмот. :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom