Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Таман помислив дека е ова најтапа година во Холивуд и дека едно единствено пристојно филмче не се појави... Promising Young Woman - аууууууууу! :cuc::cuc::cuc: Последната третина од филмот е ежење од глава до пети, без престан! Башка, совршено одбран саундтрак што перфектно се вклопи на крај во целата слика што ја имам. Претпоставувам дека многумина тука ќе се жалат за крајот, што беше и за мене единствено нешто за што се двоумев помеѓу 9 и 10, ама на ова носево подолу би му давал чисти десетки до крајот на животот, без око да ми трепне! :love:

promising-young-woman.jpg

Се надевам дека овие ѓубрињата од AMPAS нема да ја изостават и ќе и дадат и Оскар, после една номинација, и уште 4-5 заслужени, што не ги доби веројатно зашто не е црна.

За Promising Young Woman - препорака до сите! Најдобриот филм од 2020, за сега!
(y) Конечно добар филм од 2020 па би се согласил и најдобар за 2020.
Докај 1. час и 30 минута си помислив ова ќе е уште еден класичен revenge филм ама shit got real :D единствено што погодив одма дека "дечко" и е до некаде замешен во силувањето на Нина

единствено што погодив одма дека "дечко" и е до некаде замешен во силувањето на Нина
И јас. Ама јас мислев отпрво дека и со него е заради revenge, а таа уствари сериозна беше, и мислам дека во него навистина виде излез. Ама таа видео-снимката „заеба“ сѐ!

И јас. Ама јас мислев отпрво дека и со него е заради revenge, а таа уствари сериозна беше, и мислам дека во него навистина виде излез. Ама таа видео-снимката „заеба“ сѐ!

Mene ne mi se dopadna tolku. Prvo, los cast, mnogu neseriozni likovi ko mc'lovin i bo burman glumat drami... Majka i komedija, drugar mu na toj so se zenese pa i on samiot samo za u B filmovi... Teskite momenti mi bea smesni i cringe. Keri mora da ja pofalam, iako sme skarani uste od blue valentine a i u manchester by the sea se ispcuevme i raskinavme... Tuka bese stvarno dobra, kolku sto dozvoluvase filmot.

prikaznata... Solidna iako ke mi bese poveke silna ako zavrsese so nea ubiena, malku krajot so svadbata pak mi go napravi klasicen revenge Ha, got you fuckers! film.

3 od 5 ima od mene.

Epa eve zaso mi se dopadnala i tuka. :D

Dobra glumica, ne znam za filmot vaka dali e napravena ama mnogu staricka mi se vide i mene
Добрааа? Одлична! Мене ми е во топ 5 најомилени. :love:

Мислам дека 36-7 години има.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Burrow (2020) e еден од најубавите, најслатките, најпрекрасните кратки филмови што ги имам гледано.
Приказна за моќта на заедништвото, пријателството и единството во помалку од 6 минути. Анимацијата е преадорабл и ме стопи кога го гледав, вообичаено не оценувам кратки филмови, ама на Burrow му дадов 9ка и не жалам.
Гушкало од филм :love:

Ова мачево од погоре се погоди да го гледам сеа во Inside Llewyn Davis на Коеновци. :love:

Прекрасен филм, си доминираат браќата со вакви, да ги наречам обични филмови. Тотално лабав филм со врвна `старовремска` музика. Трагикомична драма со Оскар Ајзак, мачето, малце Џастин Тимберлејк и секако Џон Гудман.

Обично коа ќе се зафатам со некои режисери или актери/ки глеам све што ми фаќа око од нив наеднаш.
Коеновци никад не ги гледам наеднаш, секогаш оставам некој негледан филм за во вакви рандом и бош моменти коа не знам што да глеам.

Не знам зашто некои ги гледаат ко претенциозни. Мене ми се баш профи, ми лежат и уживам да глеам нивна работа ко што уживам у Тарантино.

Кога сме веќе кај Коенови, мене па никако да ме убедат да ги сметам во најтесен круг на најдобри режисери.

Не дека прават лоши филмови, далеку од тоа, ама кога гледам нивен филм имам чувство дека ми фали нешто, некој си Х фактор, за филмот да ми биде гром. Така ми беше со Fargo, No Country for Old Men, па и The Big Lebowski. Мене омилен филм од нив ми е O Brother Where Are Thou? а баш за него не се крева голема фама.

Мене па тапа ми се, единствено Fargo ми се допадна од тоа што имам гледано, а и тој не ми е нешто посебно. The Ladykillers исто 7 му иам дадено, ама не ми текнува на филмов, кој знае кога сум го гледал. Имаат ептен досадни и без врска филмови.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom