- Член од
- 6 септември 2007
- Мислења
- 8.194
- Поени од реакции
- 8.278
i am mother го гледаше?Баш фино што имаш свое мислење.
i am mother го гледаше?Баш фино што имаш свое мислење.
Irish man? Што очекуваше кога виде времетрање а што испадна одкога го изгледа?На должината најмногу алудирав со постот. Не сакам да звучам како некој што цело време форсира “ Порано вака беше” фрази ама стварно имав доем дека само филмови со квалитетна приказна се снимаа со времетраење од 2+ часа.
Значи кога ќе почне филмот и кога ќе видиш доле колку трае си правиш некоја проекција што да очекуваш. Сега пуштам филм и паника ме фаќа кога ќе видам времетраење на се што е новокомпонирано.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Irishman и The trial of Chicago 7 се исклучоци од генерализирањето што го направив во мојот пост. Во овие два филма има нешто што доста угодно те вози низ сите тие 2 и пол часа ама тоа се препознава уште при првите 30 минути од филмот.Irish man? Што очекуваше кога виде времетрање а што испадна одкога го изгледа?
Да, ставен е во рецензијата последен.i am mother го гледаше?
Не беа римски броеви, туку цртки, рецки, или како и да се викаат овие -немаше да биде точна математиката со римските броеви.
Да, цртките, мада не мислам на оние во тефтерчето.Не беа римски броеви, туку цртки, рецки, или како и да се викаат овие -IIII
Инаку, малку е феминистички филмот, мора да се признае, ама и тоа не му намали ништо од оценката кај мене. Дури и насловот е феминистички: The title is a reference to Brock Turner, a Stanford University student who was convicted of sexual assault in 2016. Despite his conviction, he was referred to by some as a "Promising Young Man."
И уште една работа: please, секој што ќе го гледа, не гледајте трејлери, не читајте рецензии кои можат да откријат премногу, едноставно влезете му без да знаете ништо за што се работи, ко мене. Може и затоа таков ефект имаше врз мене. Јас од толку што ништо не знаев, едно време дури мислев дека е science fiction. После, пак, мислев дека типкава е со два идентитета во нејзе.
Ама Кери Мулиган...
Да, да, те разбрав потполно. Корекцијата беше само дека не се римски броеви.Да, цртките, мада не мислам на оние во тефтерчето.
На оние розевите што идеа низ филмот. Таа е 4, самата се става во листата, затоа и крајот е нели каков што е. Мене затоа не ми беше разочарувачки, туку, баш по нејзин план.
Е па тој е де само, скринерот, 720п. Нема webdl/bluray сеуште.Кај го гледавте филмов? На Нетфликс го нема, а торенти само 720п наоѓам...
Јас го изгледав цел (The Midnight sky) може заради Клуни, или дека некој го пофали, и цело време очекував да ме изненади со нешто позитивно, ама ништо нема филмот. Скроз по шема правен. Кога однапред знам што ќе се случи следно - го промашиле сценариотоЈас не можев, го прекинав после саат време.
Конечно добар филм од 2020 па би се согласил и најдобар за 2020.Таман помислив дека е ова најтапа година во Холивуд и дека едно единствено пристојно филмче не се појави... Promising Young Woman - аууууууууу! Последната третина од филмот е ежење од глава до пети, без престан! Башка, совршено одбран саундтрак што перфектно се вклопи на крај во целата слика што ја имам. Претпоставувам дека многумина тука ќе се жалат за крајот, што беше и за мене единствено нешто за што се двоумев помеѓу 9 и 10, ама на ова носево подолу би му давал чисти десетки до крајот на животот, без око да ми трепне!
Се надевам дека овие ѓубрињата од AMPAS нема да ја изостават и ќе и дадат и Оскар, после една номинација, и уште 4-5 заслужени, што не ги доби веројатно зашто не е црна.
За Promising Young Woman - препорака до сите! Најдобриот филм од 2020, за сега!