Општи дискусии за ТВ серии

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.129
A FX спрема TV серии Y the Last Man, Alien [Noah Hawley!!!] i Shogun! што ке викаш за ова? :D
Ова YTLM и Shogun може и да се погледнат кога ќе излезат. Alien не би. Никад не ми се свиѓал тој филм. :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.486
Поени од реакции
114.469
The spy одлична, дајте предлог за некоја друга, може и слична на оваа. Фауда ми е гледана да напоменам. :D

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.694

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.460
Поени од реакции
13.615

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.694
Само 10 еп ке има? Т. Е минисерија потврдена или можно е да има повише сезони?
Според приказната да не навлегувам во спојлери изгледа дека ке биде минисерија со оглед дека се доста популарни во последно време.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Не сум сигурен зошто ама подолго време ја избегнував Watchmen. Голем фан сум и на графичката новела и на филмот и некако се плашев веројатно дека ова ќе ме разочара. Конечно ја гледав првата епизода и не е лошо сега за сега. Се хајпнав ептен да видам како ќе тече приказната.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.846
Поени од реакции
36.901
Не сум сигурен зошто ама подолго време ја избегнував Watchmen. Голем фан сум и на графичката новела и на филмот и некако се плашев веројатно дека ова ќе ме разочара. Конечно ја гледав првата епизода и не е лошо сега за сега. Се хајпнав ептен да видам како ќе тече приказната.
Не се откажувај до крај. Последните 2-3 епизоди надоместуваат се.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Излезе втора сезона од Hilda (ја имет на Нетфликс, а моментално послабо на јавниве тракери, веројатно затоа што не е многу популарна и излезе пред 12 саати), анимирана серија за деца која е многу интересна, фантастична и промовира вистински вредности како: трудољубивост, истрајност, тимска работа, лидерство, другарство, емпатија, оддолевање на peer pressure, почит... односно сè она што јас не го правам на форумов. Ќе пробам да научам сега од вторава сезона.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
Излегоа 3 епизоди од 5 сезона Expanse
Автоматски споено мислење:

Ја изгледав малце спора ама во глобала ок серија, де види ја Техран ако не си ја гледал скоро иста тематика.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.846
Поени од реакции
36.901
Конечно го завршив каталогот на серии. Тука ги имате сите теми за серии отворени во подфорумов, со линкови до нив, сега за сега подредени само по азбучен ред (планирам во продолжение да ги подредам и по жанр и по продукција, доколку можам). Овде може да видите дали за некоја серија има тема или не, и можете да пишувате во темата за серијата, наместо овде. https://forum.kajgana.com/threads/КАТАЛОГ-НА-ТЕМИ-ЗА-СЕРИИ-read-only.110698/

Инаку, за оние кои надгледувале некоја од темите за серии - можно е да ви е тргнато надгледувањето, зашто имаше мноооогу дупли теми, кои сите ги споив во едно (на пр. имаше дури 3 теми за Наше маало, 4 за Македонски народни приказни и разните нејзини варијанти, и сл). Но, за среќа, тоа најчесто беа стари теми, па не верувам дека некој ќе пишува во нив, и нема да има којзнае каков impact.

И последно: сите теми кои не се теми за серија, туку општи, а во кои нема напишано мислење повеќе од 10 години, се заклучени. Ако некој има идеја за одново отворање на некоја слична тема, каква што веќе има, кажете ми, и ќе ја отклучам (исто, се сомневам дека некогаш ќе се случи).

Следно: треба да ги досредам темите за ТОП 100 серии и ТОП 100 ситкоми според Кајгана форумџиите, ама проблем е што не можам да атачирам слики. Додека не се реши проблемот на форумот, ќе почекаат тие 2 теми.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.129
Досега трета сезона од Boardwalk Empire е најјака. Не се знаеше кој кого ќе заебе и како. Постојано се маваат ножеви у грб.

Се пресмеав кога Дердевил имаше пишанo Bone for tuna за италијансково бон фортуна. :D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Досега трета сезона од Boardwalk Empire е најјака. Не се знаеше кој кого ќе заебе и како. Постојано се маваат ножеви у грб.
Ќе ве замолам да внимавате со коментари за серијава. Следна ми е за гледање па не би сакал да го замразам копилето што ќе ме спојлне.
Ви благодарам. :smirce:

Kajgana Shop

На врв Bottom