UEFA Champions League - Season 2020/21

Кој ќе биде шампион на Европа оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.882
Поени од реакции
40.637
Секако дека е чист пенал, нема проблем. Вакви срамни работи во Италија редовно им свират. Ова не е фаул ни на средина на терен а не пак пенал.
Не ми се ни мене омилени Јуве, не ни пратам какви пенали им свират во Италија, ама какво е и ова бранење на штоперов, наместо да се стрча по топката па таму да уклиза он се залетува у Роналдо директно во него.
Ова се смешни пенали и смешни контакти. Оној на Јунајтед беше уште понеразбирлив пенал.
Ако не им даваш никаква предност на дефанзивците, за контакти при паралелни движења со оние на напаѓачот во шеснаесетник, кога напаѓачот не стекнува никаква предност, тогаш дефанзивецот нема како да игра одбрана во тој простор. Дефанзивците се по природа реактивни. Тоа значи дека, опциите им се или да трчаат паралелно со напаѓачот, ако можат, и да бегаат од контакт, или да бидат агресивни и да пробаат да одземаат топка, што е најголем ризик за пенал. Вакви пенали го прават фудбалот офанзивен циркуз. Не сакам да гледат рекреативни натпревари, кај што дефанзивците се плашат да го користат телото и позиционирањето за да си го одбранат голот.
Мада, пеналов е даден само затоа што беше Роналдо во прашање. Тој на Јунајтед, стварно не можам да разберам зошто е даден.
Ама тоа е проблемот, што они воопшто не ни трчаа паралелно па да речеш дека се борат за топка, па сеа Роналдо испаднал послабиот во дуел. Овој Араухо или како и да се вика, не ни почна да трча по топката, туку директ се укопа во Роналдо, едноставно му влезе во движење тоа сакам да кажам.

Не знам, можеби и грешам не викам не, ама мене ми изгледаше на млак пенал, и како што кажа Роналдо е во прашање па можда затоа и го свиреше. :toe:

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260

Зборам за овој момент, играчов на Барса иде со цел да го спречи движењето на Роналдо затоа што веќе беше поминат, они воопшто не ни дојдоа до топката па за да се туркаат. Не знам, според мене беше пенал. Можда млак, ама беше.
Како беше тоа, кратени се фрејмови... :icon_mrgr:

Сега и откако го погледнав видеото по вторпат, ги забележав и нозете. Тука постои извесен контакт, нема што, но дали е доволен за пенал?
Мене ми се чини дека не. Многу, многу млако. Стеснет простор, малку време за реакција на Роналдо...

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Нејмар, Маркињос, Мбапе и Кимпембе у први борбени редови. Све да им ебам. Никад више нема да им изгледам ниедна утакмица.

Овие па Башакшекир земале се праат паметни а Ердоган им е газда на тоа клубот умрен.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Кои глупости еј. :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Го викнал црниот за распознавање, ниту во негативна конотација, а уште помалку во расистичка и овие увреѓени и изненаѓени го напуштаат теренот. Дај бе нек се ебе цел Свет со милион глупости и плачипичкарења по цели денови. Милионери плачат за да се центар пажња ебате простаците.
Јас би ги суспендирал и двеве екипи и би ги исфрлил од ЛШ, па да има после зошто да плачат. ГЛУПАЦИ, ме накурчија докрај. До кај дотера Светов, луѓе умираат од глад, жед, корона и што уште не, а тие се замараат со тривијалност. Село гори, а баба се чеша.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Секоја чест и на навивачите на екипите во Примера што мораа да ги трпат Нејмар и Суарез секоја недела. Плус и Ансу на првиот меч се виде дека го научил занаетот од поискусните.
Неверојатна реплика... И каква врска има ова со пеналот врз Роналдо? Инаку да, навивачите во Примера ги трпеа Нејмар и Суарез кога решетаа во најдобри денови. :P

Член од
14 април 2012
Мислења
32.760
Поени од реакции
67.014
Проблемот е што ретардиве слушнаа негру и мислат негро го нарекол, кога ова на романски е црн, ко и сите латински јазици. Went too far to go back now ситуација, макар и што не се во право.

Ако посочување на боја на било што (кожа, коса, очи) е навреда за некого, тогаш има психички проблеми и проблеми со самодоверба. Не треба ние да се приспособуваме кон неговите проблеми, туку тој да оди на психијатар.
Мора да си многу глуп да употребиш збор кој е многу блиску до Нигро. Макар и на Романски. Oвој четвртиов судија има идено на мал милион семинари за комуникација со тренери, играчи, особено што тој најмногу работи со клупите за време на мечот. Во ситуација кога нема публика, кога се е озвучено, ти да се дереш со Негру. Е па бато, ке ти го ебат бизнисот.

Ќе продолжи во 10 локал тајм без четвртиот судија.
Смалете доживљај, ќе се доигра натпреварот. :cool:

Отќе ли то Ќирко...

Kajgana Shop

На врв Bottom