UEFA Champions League - Season 2020/21

Кој ќе биде шампион на Европа оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.021
Поени од реакции
11.662
Асистент, не играч. Без дрес и број.
Имаш соба со 10 души, само еден од нив бел. Како најбрзо ќе го посочиш некому? Тој белиот дечко или господинот со посветол тен на кожа?
Моја грешка, мислев станува збор за Демба.

„Исклучи го помошникот тренер (или посочуваш со прст)“. Без разлика на ситуацијата.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.021
Поени од реакции
11.662
Види го true blue, форумскиот BLM.

Боже сачувај
Стелт, прво кога посочуваш некого, пингај. Културно е.

Второ, БЛМ би рекле дека е „факинг расист“, прочитај пак што сум напишал јас. Јас сметам дека постојат други начини да посочиш некого во таква ситуација без разлика на боја на кожа.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Човекот има име и презиме - Демба Ба (или број на дрес). Ако не знае како се вика, може да праша. Што ако имало двајца црни играчи на клупата на Истанбул - „исклучи го црниот, ама тој повисокиот“.

Не викам дека тој судија конкретно е расист, ама начинот на кој му наложува на главниот судија кого треба да исклучи е непрофесионален. Крај краева, може да му покаже со прст „Ене го, тој треба да го исклучиш заради XY причина“.
мех.
И така може да се буни чамугата, ќе рече зошто покажуваш со прст према мене, иам име и презиме.

Далеку е ова дека стварно се навредил дека го нарекол црн. Си зимаат замав и на секој начин гледаат да испаднат жртви.
Не ми се дискутира на оваа тема, ме фаќа нервоза.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Чист расизам е ова, нема апсолутно никакво оправдување за малоумниот кретен од судија, дошол од вукојебина, гарант не знае ни тој како е делегиран да суди ЛШ, најголемо достигнување му било Темишвар до сеа.

Би го врзал и би го претепал, сеа ради него ќе гледаме клечења, протести, бојкоти и во фудбалот.

Уште овде фалеше.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.844
Поени од реакции
10.291
Моја грешка, мислев станува збор за Демба.

„Исклучи го помошникот тренер (или посочуваш со прст)“. Без разлика на ситуацијата.
Проблемот е што ретардиве слушнаа негру и мислат негро го нарекол, кога ова на романски е црн, ко и сите латински јазици. Went too far to go back now ситуација, макар и што не се во право.

Ако посочување на боја на било што (кожа, коса, очи) е навреда за некого, тогаш има психички проблеми и проблеми со самодоверба. Не треба ние да се приспособуваме кон неговите проблеми, туку тој да оди на психијатар.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.849
Поени од реакции
19.162

Второ, БЛМ би рекле дека е „факинг расист“, прочитај пак што сум напишал јас. Јас сметам дека постојат други начини да посочиш некого во таква ситуација без разлика на боја на кожа.
На пример можеше да му речи, онај ѓупакот :icon_lol:

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409

Prvo ne e eden asisten trener,poveke se.
Ja dur ne go prepoznaa drugite ne ni znaev deka stanuva zbor za Webo.
Veruvam ni 4tiot sudija nemal pojma koj e ,vsusnost nemu ne mu e rabota da gi znae po ime i rpezime site clenovi na ekipazot.
Covekot dosol da otsudi utakmica,smetas deka toa sto kazal iskluci go crniov(kazano negru na romanski) e navredlivo????????????????
Ajde kazi mi ti kako da mu recam na nekoj so crn ten,kako da go narecam?

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.586
Поени од реакции
13.953
Чист расизам е ова, нема апсолутно никакво оправдување за малоумниот кретен од судија, дошол од вукојебина, гарант не знае ни тој како е делегиран да суди ЛШ, најголемо достигнување му било Темишвар до сеа.

Би го врзал и би го претепал, сеа ради него ќе гледаме клечења, протести, бојкоти и во фудбалот.

Уште овде фалеше.
Зошто го навредуваш судијата дека доаѓа од вукојебина, дискриминатор си. Ако доаѓа од Романија не знае да суди значи, крајно навредувачки од тебе.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.849
Поени од реакции
19.162
Prvo ne e eden asisten trener,poveke se.
Ja dur ne go prepoznaa drugite ne ni znaev deka stanuva zbor za Webo.
Veruvam ni 4tiot sudija nemal pojma koj e ,vsusnost nemu ne mu e rabota da gi znae po ime i rpezime site clenovi na ekipazot.
Covekot dosol da otsudi utakmica,smetas deka toa sto kazal iskluci go crniov(kazano negru na romanski) e navredlivo????????????????
Ajde kazi mi ti kako da mu recam na nekoj so crn ten,kako da go narecam?
Чоколадниот :ROFLMAO:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ќе продолжи во 10 локал тајм без четвртиот судија.

Kajgana Shop

На врв Bottom