Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Проблемот со Наполи е што играа со тим кој практично скоро сите играчи испаднаа дека се позитивни ден после утакмицата, и сега знак прашалник е дали само двајца имаат или за некој ден ќе се испостави дека станува збор за повеќе играчи кои у меѓувреме можат да го шират вирусот додека играат натпревар.
Тоа е проблемот конкретно мислам со Наполи, постојат големи шанси повеќе играчи да им се позитивни а тестовите моментално што ги вадат да даваат дека се негативни на вирусот.

Тоа секогаш ќе постои. Исто и во Милан постоела опција дека не се само тие двајца.

Не знам, не можам тука да се докажувам што треба, кога ни самиот не сум сигурен. :)

Juventus to take to the pitch tomorrow at 20:45.

Juventus Football Club announces that the First Team will take to the field for the Juventus - Napoli match tomorrow at 20:45, as foreseen by the Serie A League calendar.

:duel:

Јуве одбива да се одложи. Кај Јуве не се тренери туку некои службеници во управата.

Патем лицето кое му забрани на Наполи да патува и одговорна за локалното здравство е истото на кое Де Лаурентис му ја спонзорираше кампањата и со кој е близок пријател.

Правилата се јасни

The Lega Serie A protocol for COVID cases is the same as the UEFA rules, so if a team has 13 available players including at least one goalkeeper, then the game can go ahead.

Инсиње повреден и Елмас аут. Наполи не сака да се одигра утакмицата.

Тоа секогаш ќе постои. Исто и во Милан постоела опција дека не се само тие двајца.

Не знам, не можам тука да се докажувам што треба, кога ни самиот не сум сигурен. :)
Све зависи од тоа како се заразени играчите, и колку од нив биле у близина на заразените, ваљда пазат на тренинзи, у соблекувални, држат некоја дистанца колку што се може. У секој случај ризикот кај милан со тие двајца е многу помал од она што се дешаваше на наполи - џенова, види какви слики од дуели излегоа, тој црнецот новиот што го земаа у фаца му влезе на масиело, скоро да се залапаа, залепени беа кога се кошкаа па ги двоеа, наредниот ден масиело позитивен искочи. Право чудо ќе е црнецов да е негативен.

Да надополнам, истата личност даде дозвола за Сарлетина иако имаше позитивни случаи повеќе од Наполи.

The Campania region allowed Salernitana to travel to Verona with positive cases today.. But they are blocking Napoli to travel to Turin now

Не е паметно Јувентус да се сили без потреба, утре доволно е да има 4 играчи плус позитивни кај Наполи што е доволно да се ваљаат во тоа рканиците по терен што плукаат... Ќе настане snowball ефект.

Зашто е паметно да се одложи Наполи исто како Џенова? Затоа што факинг 14 играчи биле позитивни во истиот ден, да беа само 2 играчи на Џенова ок, ама 14...

Не е паметно Јувентус да се сили без потреба, утре доволно е да има 4 играчи плус позитивни кај Наполи што е доволно да се ваљаат во тоа рканиците по терен што плукаат... Ќе настане snowball ефект.

Зашто е паметно да се одложи Наполи исто како Џенова? Затоа што факинг 14 играчи биле позитивни во истиот ден, да беа само 2 играчи на Џенова ок, ама 14...
Зошто на Сарлентина му е дозволено да игра а на Наполи не? Не ми смета да ја одложат ама Де Лаурентис си користи ситуација плус Инсиње им е повреден а затоа плачеа пред почната утакмица.

Мене то ме нервира.

Зошто на Сарлентина му е дозволено да игра а на Наполи не? Не ми смета да ја одложат ама Де Лаурентис си користи ситуација плус Инсиње им е повреден а затоа плачеа пред почната утакмица.

Мене то ме нервира.
Не знам кој е случајот со Салернитана и колку позитивни имало, проблемот е што Наполи играл против тим кој имал 14 позитивни играчи и големи се шансите да се јават уште позитивни...

Да речеме дека Наполи играл против Џенова и имало само 2 играчи позитивни да, и јас ќе се согласев дека мора да се игра натпреварот. Ама вака 14 играчи и што правиме утре за време на натпреварот ако има 4 нови заразени од Наполи? Snowball ефект.

ваљда пазат на тренинзи,

Е сега ја претера. :P :D Пред да се дознае дека биле заразени тренирале најнормално, како пазеле? На тренинг никој немал дуел со Ибрахимовиќ или со оној Дуарте?! :)

Е сега ја претера. :P :D Пред да се дознае дека биле заразени тренирале најнормално, како пазеле? На тренинг никој немал дуел со Ибрахимовиќ или со оној Дуарте?! :)
pak, ima razlika od trening i oficijalen mec, toa e edno, vtoro, ima razlika od 2ca i 17 zarazeni, ili nema :)

Не знам кој е случајот со Салернитана и колку позитивни имало, проблемот е што Наполи играл против тим кој имал 14 позитивни играчи и големи се шансите да се јават уште позитивни...

Да речеме дека Наполи играл против Џенова и имало само 2 играчи позитивни да, и јас ќе се согласев дека мора да се игра натпреварот. Ама вака 14 играчи и што правиме утре за време на натпреварот ако има 4 нови заразени од Наполи? Snowball ефект.
И кај Сарлентина е тотално ист случај.

Де Лаурентис е копиљак гнасен, не ме ни чуди после 2 дена да испаднат и овие позитивните негативни. Наполи користи ситуација поради повреди и слаба клупа, нема маж шо ќе ме разубеди.

Не му е првпат - Во 2013 ко го одложија мечот мн дожд поплави имало а таму сонце пукаше 27 степени суво бара, ко се смееше цела јавност.
Уморни беа од ЛШ онака и повреди, цела недела плачеа за распоредот и 10 сати пред утакмица невремиња поплави најавија.

Ееее, сега вие сте силни. Пред 7 страни овде се збореше дека натпреварите мора да се играт без разлика што ќе фалат фудбалери... доволно само да има 14 фудбалери за да излезат на терен.

А сега Наполи им фалат клучни фудбалери... и игра против Јувентус, и сега е оправдено да се одложи, така? Дека е ПРОТИВ Јувентус затоа, да беше друг тим ќе зборевте, службено треба да им ја земат.

Не, факт е дека АДЛ пробува да ја одложи по секоја цена и сеа користи момент да се крие зад некакви локални протоколи. Правилата се јасни, 13 играчи мора еден тим да има здрави за да се одигра натпреварот. Они имаат многу повеќе од 13.

Работата е што ако дозволат Наполи да го одложи натпреварот во иднина секој тим што ќе има барем 1 заразен играч има легитмно право да бара да му се одложи натпреварот. Ќе настане уште поголем хаос од сегашниот, а сезоната никогаш нема да заврши

И кај Сарлентина е тотално ист случај.

Де Лаурентис е копиљак гнасен, не ме ни чуди после 2 дена да испаднат и овие позитивните негативни. Наполи користи ситуација поради повреди и слаба клупа, нема маж шо ќе ме разубеди.

Исто ко во 2013 ко го одложија мечот мн дожд поплави имало а таму сонце пукаше 27 степени суво бара, ко се смееше цела јавност.
Не дупи сеа со ова, ова рамно на тоа јас што го пишав дека Ањели местел тестови само што јас се заебавав, за доброто на цела лига е да се одложат тие 2 натпревари.

Ееее, сега вие сте силни. Пред 7 страни овде се збореше дека натпреварите мора да се играт без разлика што ќе фалат фудбалери... доволно само да има 14 фудбалери за да излезат на терен.

А сега Наполи им фалат клучни фудбалери... и игра против Јувентус, и сега е оправдено да се одложи, така? Дека е ПРОТИВ Јувентус затоа, да беше друг тим ќе зборевте, службено треба да им ја земат.
Ај најди пост кај што кажав јас дека треба да се играат, јас кажав уште во старт дека треба двата натпревари да се одложат и ќе поминат 14 дена и никому ништо...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom