Björn
Does Your Mother Know?
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.182
- Поени од реакции
- 84.046
Мислам дека една од причините за укинување на карантинот, токму во тоа време, беше затоа што видоа дека ќе има наплив од нови случаи. Мислам, хеј, не може да нема после оние слики на масовен курч, физика и медицина е тоа.
Па ќе можеа да ги припишат случаите на попуштањето на карантинот, но случаите се појавија порано.
" во оваа втора фаза личната работа со луѓето и психолошката поддршка и охрабрувањето и борбата со лажни вести, давањето на точни информации на луѓето е многу посилна од какви било казни. " - денес Oсмани се залага за континуирано прогледување низ прсти на Албанците.
Па ќе можеа да ги припишат случаите на попуштањето на карантинот, но случаите се појавија порано.
Автоматски споено мислење:
" во оваа втора фаза личната работа со луѓето и психолошката поддршка и охрабрувањето и борбата со лажни вести, давањето на точни информации на луѓето е многу посилна од какви било казни. " - денес Oсмани се залага за континуирано прогледување низ прсти на Албанците.
Автоматски споено мислење:
Mора да л'жеш, не може да е такој. Закони важиф за сви у овој државу.Ниедна.
Ичера у Куманово врие полиција, инспекцие и слично само у делови куде што су наши, куде Албанци и од пазар нагоре, каква полиција, каква инспекција, тамо само брат ми Хитлер има муда да улегне.
Што се однаса до наши, позитивно сам изненаден, почнава маске да се носив, да се почитуев мерке и дистанца без да морам да опоменују људи и да ги потсеќам, не е како што беше куде што мораше да изигравам и полицајца и продавача. Бар по мое видување, 90% од муштерие наши носив маске и почтиуев ред 1 по 1 и дистанцу. За браќа, не знам што да кажу, не им чуе, још не веруев дека има корона и искрено кд ги виду дека ми дошја шипо, стмни ми се, сви су ми ризик фактор.
Последно уредено: