Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Случајно вчера го фатив на Телма, одличен филм во македонска продукција. Многу жален и тежок за гледање ама реален, со убава глума и режија. Реквием за госпоѓа Ј [emoji106]

Случајно вчера го фатив на Телма, одличен филм во македонска продукција. Многу жален и тежок за гледање ама реален, со убава глума и режија. Реквием за госпоѓа Ј [emoji106]

Успеав да изгледам 20 минути од филмот и толку, ептен тежок и мрачен, у првиот кадар уште непроговорени ликовите те фаќа депресија од станот во кој живее главниот лик.

...ги собрале пак од The Goonies, онлајн, цела екипа....сите глумци, и режисерот, и продуцентот Спилберг, и сценаристот К. Колумбус, дури и С. Лопер која ја изведуваше песната од филмот :)

Последно уредено:
Да, истото сакав да го кажам: на Нетфликс отсекогаш имало серии што излегувале еднаш неделно, не е оваа прва. Не верувам дека смениле нешто па од сега сите да излегуваат неделно. Ама ќе видиме.

Кои* се

Морав, sorry, секогаш многу ми боде очи ова.
кој се тие серии што иделе еднаш неделно напиши ги
Почнаа уште во 2019, на почетокот, со шоуа од нивна продукција како: The Great British Baking Show и Rhythm + Flow, ама и претходно правеа така со серии што не се нивна продукција, а имаат права за стрим: Breaking Bad, The Good Place, Better Call Saul, Suits, Designated Survivor, The Blacklist... Еве, во моментов ја следам и Outlander, и таа излегува неделно. Па и кога ќе отвориш на Netflix, на самите постери на некои од сериите ти пишува: New episodes weekly.

Се гледа кој разбира филмска уметност. Hint: тоа се двајцата на крај а сигурно не е првион или петтион.
1588241699577.png

Навистина не знам како не успеа да се поврзеш со златцето Hushpuppy и нејзиниот татко кој има многу карактеристична смисла за живот :)
Не знам ни јас. А замисли, филмот го гледав на кино, на Синедејс. :confused:

Ти благодарам за обемниот одговор, само уште едно прашање, го мачкаше со валјак за поликолор или со некоја специјална четка?
прво пробав со сунѓерест ваљак па со филц и на крај завршив стандард со обична четка :). Сунѓерот малце зеза со бојава, не е баш. Филцот не е лош (ако е мн густа, се прават топки при ваљање, треба поретко), а јас сум навикнат со четка. Зависи и колку е разредена. Не треба многу за да остане филм врз ѕидот, не треба и мн густо за да не остануваат топки (брзо суши).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom