лол, ако филм на Тарантино ви е глуп и работен по шаблон вратетете се на тие суперхеројските кои се уникатни филмови за трето оделение деца
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Hateful Eight мене ми беше ремек дело. Комплетен филм.
Ниту еден Avengers филм немам гледано. Последен суперхеројски филм ми е Спајдермен со Тоби Мегваер пред 15 години.лол, ако филм на Тарантино ви е глуп и работен по шаблон вратетете се на тие суперхеројските кои се уникатни филмови за трето оделение деца

Ако гледаш така, тогаш на било кој познат режисер сите филмови му се исти. Да не ги знам насловите, и да немам слушнато ништо за филмовите, а да ми пуштат филм од Вес Андерсон, Мајкл Ман, Ноа Баумбах, Дарен Аронофски, Вуди Ален, Пол Томас Андерсон, Педро Алмодовар, Коенови, Нури Билге Џејлан, Асгар Фархади... и многу други, одма ќе погодам чиј е филмот. Тоа не ги прави лоши режисери.Once Upon a Time in Hollywood-ништо посебно, премногу шаблонски се филмовите на Тарантино, како да гледаш еден ист филм, слични дијалози, сличен саундтрак, само со различни ликови (дури и актерите се исти). Сите филмови му се правени со исти рецепт: себеспознавање, опседнатост со поп-култура, сарказам, покајание, одмазда затчинета со експлицитно насилство. Знам дека си има свој трејдмарк и елементи кои сака да се држи до нив, ама треба да излезе малце од комфорт зона и да смени нешто, вака како да гледаш еден ист филм. Кога ќе се собере се, overall Тарантино е преценет режисер, нема снимено саглам нешто од 90ти. Само Pulp Fiction и Reservoir Dogs вредат од неговата колекција, двата филма се уникатни ремек-дела и само со нив Тарантино заслужува култен статус, ама освен тие филмови другите не се ништо посебно.

)
Ги имам гледано сите филмови на Тарантино вклучувајќи ги и оние што ги има само напишано, а не режирано (True Romance и др) и сите филмови имаат голема сличност, бидејќи си има свој трејдмарк и кажав дека ми е океј до некаде, бидејќи и јас сум фан на Тарантино и ми се допаѓа атмосферата во неговите филмови, филмовите му се артистички, но нема импровизации, како одминува времето секој нареден филм му е сличен на претходниот, затоа и не ме импресионира нешто многу новиов филм. Немам ништо против тоа што си се држи до својот трејдмарк, ама треба малку да прави некои промени во неговите филмови, да излезе малце од комфорт зоната.лол, ако филм на Тарантино ви е глуп и работен по шаблон вратетете се на тие суперхеројските кои се уникатни филмови за трето оделение деца
Кај реков јас дека Тарантино е лош режисер, ги читате постовите или само колку во муабет да се најдете. Јас сум фан на Тарантино и ми се допаѓа неговиот трејдмарк и кажав дека немам проблем со тоа што си се држи до неговите специфични елемнти коишто го прават Тарантино тоа што е, но мора да прави промени од време на време, бидејќи во последно време ептен се води по шаблон и имам впечаток дека веќе сум го гледал филмот.Номинации за Глобус:Прегледај го приврзокот 224825Прегледај го приврзокот 224826Прегледај го приврзокот 224827
Ако гледаш така, тогаш на било кој познат режисер сите филмови му се исти. Да не ги знам насловите, и да немам слушнато ништо за филмовите, а да ми пуштат филм од Вес Андерсон, Мајкл Ман, Ноа Баумбах, Дарен Аронофски, Вуди Ален, Пол Томас Андерсон, Педро Алмодовар, Коенови, Нури Билге Џејлан, Асгар Фархади... и многу други, одма ќе погодам чиј е филмот. Тоа не ги прави лоши режисери.
Јас па најмногу се израдував на номинацијата на Catch 22. Дека за ЕМИ извиси.Ме радува што Тод Филипс доби номинација за режија
Ги имам гледано сите филмови на Тарантино вклучувајќи ги и оние што ги има само напишано, а не режирано (True Romance и др) и сите филмови имаат голема сличност, бидејќи си има свој трејдмарк и кажав дека ми е океј до некаде, бидејќи и јас сум фан на Тарантино и ми се допаѓа атмосферата во неговите филмови, филмовите му се артистички, но нема импровизации, како одминува времето секој нареден филм му е сличен на претходниот, затоа и не ме импресионира нешто многу новиов филм. Немам ништо против тоа што си се држи до својот трејдмарк, ама треба малку да прави некои промени во неговите филмови, да излезе малце од комфорт зоната.
Друга работа, не знам како заклучи дека гледам суперхеројски филмови, ама си голема грешка, да е до мене јас би ги забранил, срам за филмската уметност и стварно не можам да разберам како магариња од 30 години гледаат такви филмови.
Кај реков јас дека Тарантино е лош режисер, ги читате постовите или само колку во муабет да се најдете. Јас сум фан на Тарантино и ми се допаѓа неговиот трејдмарк и кажав дека немам проблем со тоа што си се држи до неговите специфични елемнти коишто го прават Тарантино тоа што е, но мора да прави промени од време на време, бидејќи во последно време ептен се води по шаблон и имам впечаток дека веќе сум го гледал филмот.
па тоа е Тарантино, тоа што за Скорсезе е Њујорк, италијанците во америка и мафијата тоа за Тарантино е Холивуд и шпагети вестерни, они го живеат тоа, не можеш да очекуваш да праат филмови за суперхерои рецимо. Deal with it, или заобиколи ги.
И како е различно форсирање на супер херои и форсирање на мафија и гангстери?
Форсање? Он у цела кариера има извадено 5-6 филма со мафијаши, а суперхеројските ги штанцаат како палачинки.
Разграничи ги малце работите, инако се работи за мафијашки филмови тие се за вистински луѓе, не за ентмен кој влага у чмарот на Танос да го спаси универзумот. Затоа и Џокерот е толку популарен зошто е поблизок до публиката и може да разбуди емоции кај гледачот за разлика од тие цртани ликови кои се како ботови и ги праат истите работи у секој филм. Тоа и скорсезе го збореше thats not cinema.
Значи споредуваш цел жанр со режисер. А и некако ко слабо да ти оди разграничувањево работи. Друго, филмови за вистински настани и личности се викаат документарци, не високо буџетни филмови.