Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Meanwhile, in Spain:

-Слушај, се спремам едно трилерче да направам нешто, али ми фали актер. Значи филмов е нешто као..
-Say no more fam
-А бе чекај, не се доискажав, од кај знаеш дека актеров ќе го бива
-Уживај, ја ти гарантирам

1698986419871.png

..шпанскиот Сашко Коцев е овој, не може да нема филм без него :D (а и богами знаеш дека ќе си гази филмчето штом го видиш знаеш нешто солидно ќе биде :D )

Nema da go zborime noviot na Fincher, The Killer? :unsure:

Fasbender i Tilda, The Smiths i Portishead, filterot na Fincher i sochni dijalozi… se toa kul no mnogu mi ostavi vpecatok style over substance koga si sednal i ocekuvas substance. Nesto podlaboko, da golicka. :icon_mrgr: Isto smetase “netflix” zacinot pa filmot bese poveke nakaj John Wick zakoni na fizikata no takov i po “serioznost” poradi toa.

3?

I know.
Blasphemy.

The Killer, meh

Како и да е Fassbender не може да глуми во полош филм од The Snowman

Nema da go zborime noviot na Fincher, The Killer? :unsure:

Fasbender i Tilda, The Smiths i Portishead, filterot na Fincher i sochni dijalozi… se toa kul no mnogu mi ostavi vpecatok style over substance koga si sednal i ocekuvas substance. Nesto podlaboko, da golicka. :icon_mrgr: Isto smetase “netflix” zacinot pa filmot bese poveke nakaj John Wick zakoni na fizikata no takov i po “serioznost” poradi toa.

3?

I know.
Blasphemy.

Го пуштив некаде до 15мин го исклучив, незнам после тоа дал напраи шпага Фасбендер како у времето кога правеше Жан клод, ама ке го догледам

The Creator одличен

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Дали тоа суперхеројските проливи од филмови конечно почнаа да издишуваат? :pipi: Последново срање The Marvels го опипува дното на бокс офисот, а Марвел/Дизни последно изгазија на боксофисот со последниот Авенџерс кој беше пред 4 години... Од тогаш се им оди во надолна линија, што искрено ептен ме радува :X3:

На три пати, успеав да го изгледам Oppenheimer. Му дадов 4/5 на Летербокс чисто заради Нолан иако почуствував како да е една тешка седмица (три иполка)
Од вкупно 12 филмови негови каде е режисер, имам изгледано 10 и овој е убедливо најдосадниот.

На три пати, успеав да го изгледам Oppenheimer. Му дадов 4/5 на Летербокс чисто заради Нолан иако почуствував како да е една тешка седмица (три иполка)
Од вкупно 12 филмови негови каде е режисер, имам изгледано 10 и овој е убедливо најдосадниот.
Многу досаден, навистина. :)

Самата идеја Дракула да се николаскејџира ми личи одлична. И навистина функционира, особено што го погодиле тонот за таа работа. Едвај чекав да го глеам.
Но, штета што го напаравиле мега-воук филмот и чувството, кога го гледаш е како кога идеш, на вашар некој, накај најбољата скара што е штандот, те влече мирисот, али коа стигаш сфаќаш (најпрвин со сетилото мирис), дека вашарското Тои-фор ве-це е баш позади неа.
Буквално само сцените со Дракула се за гледање.

Ridli Skot moze da mu kaze samo edno golemo fala na Joaquin sto mu gi vozese ovie 3 dosadni casa nareceni Napoleon. Sakam da veruvam deka nekoj pistol mu ima drzeno na glava i mu go dal ova sranje.

Filmot osven performansot na Joaquin i odlicnata kamera, pa i ne nudi nesto wow. Film sto komotno moze da se propusti ili bar da ne frlate pari za kino. Prikaznata so 1000 dupki i skoknati momenti od zivotot na Napoleon.

Go pretstavuvaat kako tiran, conqueror so apetit da go pokori svetot so samo 10 sekundi bitka i eden losh obid da ebe.

Hk pu.

Дизни во 2019-та заработи 11 милијарди на бокс офисот. Оваа нема ниту еден филм кој заработи милијарда. Не знам откога му се нема десено вакво нешто.

Пред, за време или после трејлерот? :D

Дизни во 2019-та заработи 11 милијарди на бокс офисот. Оваа нема ниту еден филм кој заработи милијарда. Не знам откога му се нема десено вакво нешто.
Технички кога беа пандемиите, 2020, 2021, 2022, ама тоа не би го сметал како било каква статистика, така да вака во нормална година ако рачунаме (едит: До душа 2022 го имаа Аватар 2 што излeзе во декември)

2014, кога најголем успех им е Guardains of the Galaxy со 770м , а пред тоа последна таква година е 2009.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom