добар тест сте направиле... дискови на рамнење дефинитивно... нема благе везе тоа диференцијал и амортизери... зборам само да тресе кога се кочи... а ако возиш и тресе тогаш е друга епопеја и муабет...
што треба да се пази за дисковите да не се искриват:
при суво и топло време, никако да се влетува со голема брзина во некој вир со вода... тогаш се криват дисковите. исто и ако идеш во перална, нај малку 30 минути да стои колата пред да земе тој со вапот да ја праска... тогаш се криват дисковите исто.. на загреан материјал, ладна вода, и тој се деформира... за зимно време не важи ова, зошто дисковите се ладни... значи ова срање со искривувањето на дисковите се дешава само во лето... во зимо може да се деси ако ти блокира некое тркало па да прегрее исто како во лето и да се деформира...
п.с. и моите се за рамнење... го заборавив правилото за во перална... од пат се враќам и директно во оние џубоксине со четки, зборам за авто пералните автоматизирани.... излегов од внатре и на прво кочење почна да ми тресе... значи инстант ми се искривија, а пред 10 месеци ги рамнев и си пазев од тогаш до сега... кретен, јбг, ама уморен бев, од грција се враќав и со сиот памет, пошто другиот ден пак идев за грција, ај да си ја исперам за утре да поспијам повеќе и ја ебав работата...