Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
што документи треба за регистрација на бугарско возило кај нас?

zdravo , me interesira dali moze nekoj da mi dade informacija mi treba za opel corsa d 2008 so 5 vrati policata sto e nad bagaznikot zad zadnite sedista , vo avto kuka ima ama e skap barem za mene 5000 denari , me interesira kade moze da prasam ako nekoj znae poloven ili od havarisani vozila na nekoj plac ili bilo kakva druga informacija ako go ima vo grcija ili turcija kao tamu bil 20 evra ama nemam nekogo da prasam sto odi ili raboti so delovi od turcija , pozdrav i ako ima nekoj nekakva informacija mojot e-mail e d.bundovski@bcs.com.mk ili na mob.tel.075-28 55 29

ок ова е за увоз те за царинење... овој дел го знам... што треба за регистрација те да си добијам мк таблици или истото е?

Ако возилото е царинето, следува хомологација. Потоа се оди на технички преглед, па откако ќе помине проверката во Интерпол добиваш МК таблички.

Се работи за пежо 306 1.4 инџекшн.Разни луге разни мислења.Имаме ставено кладба.Резултатот зависи од форумов.Дали е подобро да му се става супер 95 или 98 октани.Поздрав

Јас ставам исклучиво 98 октани. Некако подобро работи. Веројатно и другите ќе се сложат дека 98 октани е подобро.

Се работи за пежо 306 1.4 инџекшн.Разни луге разни мислења.Имаме ставено кладба.Резултатот зависи од форумов.Дали е подобро да му се става супер 95 или 98 октани.Поздрав

ни едното ни другото, туку 95 или 98 безоловен... 95 е подобро според фабрика и фабрички параметри, ама па од друга страна нити 95 има 95 октани нити 98 има 98 октани, туку бааги подоле... така да со 98 би требало подобро да работи... би требло велам, зашто се зависи од штеловањето на компјутерот и палењето...

сум видел примери на коли што различно се понашаат со различен АКУМУЛАТОР!!! колата носи 55 ампера, му ставаат 65 амперски и онапочиња да кашла на повисоки обртаи, демек, по слабо е горивото... почиња поинаку да работи компјутерот...

Zdravo...Sakam da ve zamolam ako nekoj ima informacii vo vrska so VW Polo 1,0 98 god. da mi kazete koe ulje e najdobro za ovoj avtomobil i nekoi drugi informacii za prednosti i slabosti na kolava.inaku benzinec e.Fala odnapred :)

Здраво дечки,бидејќи знам има off road љубители на форумов да прашам што мислат за ладава http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemId=837384 и тоа само од сликиве :toe: далеку ми е Крива Паланка... и километражава 112000 мислам,многу е за ладава или не... ај коментарче нешто... :salut:

Здраво дечки,бидејќи знам има off road љубители на форумов да прашам што мислат за ладава http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemId=837384 и тоа само од сликиве :toe: далеку ми е Крива Паланка... и километражава 112000 мислам,многу е за ладава или не... ај коментарче нешто... :salut:
Вака од слики тешко да се каже ама ми изгледа ко да била чукната од позади ама пак ке кажам претпоставка е.

Шал таблата внатре не е баш како што треба. Нема заден амортизер за капакот.
Не знам што те стега паметот за вакво нешто? Толку одиш на терен?! Јас две имав вакви. Едната 1.7 и 1.7и. Ако не одиш на терен ЏАБЕ ти е. Само за терен се овие. Градска се катастрофа, автопат мизерија (на 100км/ч неможиш да се слушаш внатре). И тоа ти зборувам за НОВИ не стари Ниви користени. На 4500км ми откажа мењач. Прагот кај задното тркало на двете лади скапа на 10000км (Буквално).

Ќе си ја фатиш белјата. Немој! Поштовам теренци и old school машини, ама повторувам ако не си за на терен а сакаш да возиш SUV :) а.к.а џип, немој да се силиш. За 3000 евра имаш МНОГУ количиња, економични и трендерски. Punto, Clio, Polo, Golf 3, BMW...имаш да бираш!

Не знам што те стега паметот за вакво нешто? Толку одиш на терен?! Јас две имав вакви. Едната 1.7 и 1.7и. Ако не одиш на терен ЏАБЕ ти е. Само за терен се овие. Градска се катастрофа, автопат мизерија (на 100км/ч неможиш да се слушаш внатре). И тоа ти зборувам за НОВИ не стари Ниви користени. На 4500км ми откажа мењач. Прагот кај задното тркало на двете лади скапа на 10000км (Буквално).

Ќе си ја фатиш белјата. Немој! Поштовам теренци и old school машини, ама повторувам ако не си за на терен а сакаш да возиш SUV :) а.к.а џип, немој да се силиш. За 3000 евра имаш МНОГУ количиња, економични и трендерски. Punto, Clio, Polo, Golf 3, BMW...имаш да бираш!

Се разочарувам секогаш кога одново ке ги слушнам овие карактеристики на Нививе иако ги знам... :toe: Имам јас Форд Фиеста МК4 ама ми треба Нива,зошто нели поевтино нешто што личи на џип нема :kesa: Авантуриста сум,сакам планини,а и ја испокршив колата за во викендица :tapp: стабилизатори си менувам ко од шала :pos2: Абе многу ми е возена инаку деталите се средуваат... фала у секој случај :smir: П.С Дај од твоите една да купам :baeh:

Моите се продадени ...едната пред 4 години другата пред 10 :)

Иначе за издржливност на јабучици ...исто е како и кај другите коли. така што нема везе тоа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom