Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
Пак за другаров прашувам ја, деновиве ќе намести неони, па ме прашува дали биле легални тие, т.е дали полицијата правела некакви проблеми ? Фала однапред..

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
Дали можи некој да ми каже колку потрошувачка прај Hyndai accent 1.4 96-97?

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
имам Голф 4 1.9 ТДИ 1999 година, на бугарски табли, ме интересира колку би изнесувало префрлувањето на македонски таблици.
бев на царина, прашав и ми рекоа 53 400 денари само царина плус хомологација и ТИФ накнадно
колата ја имам и возам веќе 3 години
ми се чини дека е многу пари за префрлување

ако може да ми каже некој и каде се издава ТИФ документот?

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Гледај, царината не ја одредува цената. Тоа си има Swackelist германски каталог и спрема него ти ја одредуваат цената. Да не си сфатил погрешно! Оваа сума повеќе изгледа СО СИТЕ давачки без ТUV или регистрација. Ниту едно возило нема толку скапа царина. 900е од 1%...што купуваш? Mercedes S класа? Нема ТЕОРЕТСКА шанса царина само за тоа...

Член од
2 март 2008
Мислења
84
Поени од реакции
10
Во контакт сум со еден германец ми нуди добра машина Audi A6 3.0 TDI tiptronic quattro Diesel со 224 конски сили за ефтини пари, па ме интересира колку би плакал за регистрација годишно, доколку некој знае слободно нека каже. :toe:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Во контакт сум со еден германец ми нуди добра машина Audi A6 3.0 TDI tiptronic quattro Diesel со 224 конски сили за ефтини пари, па ме интересира колку би плакал за регистрација годишно, доколку некој знае слободно нека каже. :toe:
околу 400 евра + - груба проценка ...

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Проблем со светлата на Венто 1.9 дизел, од време на време, кога ке дадам жмигавец, колата е како новогодишна елка, светат жмигавците, светлото за рикверц, стоп светла, се најизменично се палат се гасат, истото се случува и кочница кога ќе притиснам или четири жмигавци кога ќе пуштам, до што би можело да биде ?
итото ми се има случено и на комбе мерцедес, само на тоа лев жмигавец кога ќе дадам, се гасат предните светла, и кога ќе го изгасам треба да ја свртам уште еднаш ракетката за да се упалат светлата...
Чаре ?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
idi na avto elektricar, da ti ja sredi nulata-masata na shtopovite... 100% e do toa... edna zicka e za dovod na site sijalici za masa... korodirala i izgubila kontakt... evtina rabota e ova..

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Да, точно. Струјата бара „излез“ и поминува низ другите инструменти и ги активира :)

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
дали можам сам да најдам каде е дефектот ? односно да најдам која жица изгубила контакт ? мислам дека е задниот штоп проблем... ако има можност тоа да го предизвикало навлегување на вода... го удрив пред 1 година... и уште не е сменет...

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Каде може да најдам мерач(покажувач)на уље за ПЕЖО ХР 306 1.4 бидејки на постојниот ,пластичниот граничник ми се скрши.Поздрав

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
ПЕЖО 306 ХР 1.4

Го молам ценетиов форум да каже нешто позитивно или негативно за количево,мани финти и слично

Peugeot 306 xr 1.4.jpg

те подсредив: Џиш.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
дали можам сам да најдам каде е дефектот ? односно да најдам која жица изгубила контакт ? мислам дека е задниот штоп проблем... ако има можност тоа да го предизвикало навлегување на вода... го удрив пред 1 година... и уште не е сменет...
da, ima moznost da e od navleguvanje na voda... i ushte pointeresno edeka sega e se suvo, pa kontaktot korodiran se isusil i ne prenesuva struja. ako se namokri mozda ke raboti, ama ne probuvaj ti toa... ova e samo glasno razmisluvanje... sepak, ako ne se razbirash vo avto elektrika podobro nemoj sam da eksperimentirash... iako e toa ednostavno, so greshno vrzuvanje mozesh da se potpalish... sepak idi si na serviser, ne e skapo toa...

Каде може да најдам мерач(покажувач)на уље за ПЕЖО ХР 306 1.4 бидејки на постојниот ,пластичниот граничник ми се скрши.Поздрав
nov vo pezo prodaznite-servisni centri... poloven, kaj nekoj lokal majstor za pezo, poshto tie meraci ne se specificni sam za edna kola i eden motor... mozes i da probash na nekoj avto otpad...

Kajgana Shop

На врв Bottom